Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máte někdo elektronický podpis, který jste zřídili u České pošty? Zajímá mě hlavně na kolik to vyjde, u nich na stránkách píšou 190,–/rok, což mi přijde v pohodě, ale drahému se nezdá, že by to byla konečná cena - platí se tam ještě něco? Třeba nějaký jednorázový poplatek při zřizování…
Nebo pokud ho máte u jiné certifikační autority, tak hoďte zkušenosti klidně taky, přiznám se, že jsem to nezkoumala, pošta je pro mě nejdostupnější.
Dneska jsme pořídili datové schránky, tak by mi k tomu ten elektronický podpis přišel fajn a za tu cenu by se to dalo…
Díky za zkušenosti… ![]()
Jsou vpodstatě dvě možnosti.
Já nad tím vším nejprve strávil dvě hodiny, a pak jsem se na to vyprdl, našel jsem si firmu , která se tím zabývá, chtěli za to pár stovek, ale já bych se s tím pižlal asi celý víkend…
Možná před 10 lety to bylo za pár stovek, ale dnes to tak není (už jen podle ceníku v odkazu). Zřídit elektronický podpis je bohužel skutečně oříšek. Jednotlivec s tím stráví jeden až dva dny, než se proklestí dokumentací, smlouvami, CzechPOINTem a instalací (základní informace ohledně zřizování je zde: https://www.elektronicky-podpis.info/…/zrizeni.dot). Firma, která si může dovolit zaplatit, zaplatí za zprovoznění se zaškolením nikoliv pár stovek, ale pár tisíc: www.inoxi.cz/e-podpis.