Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulinky,
chodím do práce a celých 8 hod. dělám na PC. Problém je v tom, že sedím v kanceláři ještě s dalšími kolegy a tak jsem dnes napočítala že tu máme 3 normální PC a 2 notebooky.
Napadlo mě, že tu bude docela velká koncentrace záření. Máte některá zkušenost tím, že by to mohlo mít vliv na těhu.
Všude se mluví o tom jak nastávající maminky zůstávají doma na neschopence protože pracovali v nebezpečném pracovním prostředí a tak by mě zajímalo jestli i toto není považováno za nebezpečí.
Moc článků o vlivu elektrosmogu na těhu jsem nenašla.
nechci nic podcenit, ikdyž je fakt, že mě to napadlo až dnes po 3 měs těhotenství.
Tak jestli někdo něco víte, napiště.
Dík
Ahoj Lenko,
tak to jsme na tom stejně. Já taky sedím celou prac.dobu u pc a navíc tu jsou další 2 kolegyně taky s pc, které běží celý den. Taky mě tahle otázka napadla a tak jsem se na to ptala hned na začátku těhu svého Dr. Říkal, že žádný vliv záření z pc na těhu nebyl dosud prokázaný a že to prý nevadí. Já z toho teda taky moc nadšená nejsem
. Navíc ještě do práce každý den dojíždím autem 60 km tam a 60 zpět. Proto jsem se rozhodla, že od září zůstanu na neschopence. Jestli Tě to sezení u pc hodně unavuje poraď se s Dr., určitě Ti vyjde vstříct.
Pohodové těhu a zdarvé mimi přeje Berča ![]()
Ahoj,
jestli jsi ve 3. měsíci těhu, tak stejně už není co řešit, mimi je „hotové“
Ale neboj, taky jsem seděla celé těhotenství u PC a všechno je ok. Vím ale, že by monitory měly být postavené směrem ke zdi a ne do prostoru, např. když lidé sedí prosti sobě u sražených stolů, tam je záření největší.
Silvie
Ahojky Lenko,
podobný problém jsem řešila i já na začátku těhotenství. Pracovala jsem na poště a tam jsme taky dělali celý den u počítače. Takže jsem seděla přímo mezi dvěma počítači a jeden měla u sebe. Ktomu ještě dva stroje na On-line, které taky vydávají záření a navíc anténu která zajišťovala spojení s prahou. To už nemluvím o faxu a kopírce.
Ptala jsem se na to doktorky a ta mi odpověděla že to nevadí. Jenže mě to vrtalo hlavou, hlavně ta anténa. Tak jsem se ptala i známého který tyhle věci chodí měřit u těch antén a jíných přenosových zařízení. Jestli se to na nás přenáší. A on říkal že máme v budově méně záření než bývá kolikrát venku. A že vliv na lidi či případně na mimi. Je prokázaný až od 100× větší koncentrace než je u počítačů a takových přístrojů. Prý je taková mikrovlnka mnohem horší. Tak doufám že jsem tě trochu uklidnila.
Ahojky IvaV
Ahojda,
já mám teda pocit, že v dnešní době je už jen minimum povolání, v nichž lidé s počítačem nepracují, takže by nám hrozilo vyhynutí?
Ale vážně, sedět u PC celý den není asi úplně ideální, ale spíš z mnoha jiných důvodů - oči, páteř…
šárka
existuje těhotenské spodní prádlo ANTI-RAY, které by mělo škodlivé záření odrazit. Bohužel se už přestává vyrábět, takže je těžké ho sehnat.
Máte někdo zkušenosti s produkty USA Q-LINK na ochranu proti záření mobilů a WiFi, co jsou tady http://www.bombastus.cz/…orezonatory/ prý je to vědecky ověřeno, není to zase fáma nebo podvod? Funguje to?