Elektronická občanka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
64
4.1.12 19:28

Eletronicka

Mate nekdo elektronickou obcanku?a nebo budete si ji delat? a jde to i pro nejmensi to znamena ze uz kojenci batölata muzou mit obcanku?a k cemu o je?a pro dospele ma to vyhody nake?a cena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64
4.1.12 19:29

Eletronicka op

andrejkay píše:
Mate nekdo elektronickou obcanku?a nebo budete si ji delat? a jde to i pro nejmensi to znamena ze uz kojenci batölata muzou mit obcanku?a k cemu o je?a pro dospele ma to vyhody nake?a cena?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
4.1.12 19:51

staci si najet na stranky Ministerstva vnitra, vse o OP tam je:-) http://www.mvcr.cz/…-642319.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.1.12 19:56

ne dělat si ji nebudu a nebudu ji pořizovat ani dětem, děti mají a budou mít pasy. Občanka má čip a nevěřím jim, že ten čip nebude různě načítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
4.1.12 20:20
ynax píše:
ne dělat si ji nebudu a nebudu ji pořizovat ani dětem, děti mají a budou mít pasy. Občanka má čip a nevěřím jim, že ten čip nebude různě načítat.

pasy maji taky cipy ne? :nevim: teda aspon ty novejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.1.12 20:21

nějak jsem poslední dobou nestíhala zprávy - k čemu je ta elektronická občanka dobrá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
5.1.12 08:20
ja prave taky ne
Tamtama píše:
nějak jsem poslední dobou nestíhala zprávy - k čemu je ta elektronická občanka dobrá?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
5.1.12 11:15
ynax píše:

Kreditka má čip, bankovní karta má čip, karta na telefon má čip, simka má čip, karty dopravců mají čip, moderní „píchačka“ má čip… Opravdu nic z toho nepoužíváš?? A co by to jako mělo načítat?? Leda tu kartu by mohli načítat, ale ta čtečka by musela být do pár centimetrů od toho čipu, nebo ty běžně používáš kartu s čipem od snímače na několik metrů?? :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
paraple
5.1.12 12:32

jen nechápu, proč si někdo mění občanku za jinou, když je ta jeho ještě v platnosti. Já jsem před koncem roku měnila trvalé bydliště, o novou občanku jsem mohla žádat, bohužel, až po novém roce - od půlky prosince nešlo podávat žádosti. Do 15 dnů si mám vyřídit novou, ale když jsem 2.1. přišla na magistrát, tak jsem myslela, že mě trefí - lidí jak o pouti :twisted: Většina z nich si OP měnit nemusela, ale byli zblblí z TV a tak ji chtěli taky mít (mluvil o tom pak v novinách i náš primátor a radil těm co nový OP opravdu nepotřebují, ať teď nežádají, protože je to zbytečné). Fakt jsem z toho měla velkou radost :evil: a když jsem se ani po třech hodinách nedostala na řadu a dle pořadového čísla to vypadalo na další min. 2 hodiny, vykašlala jsem se na to. Rezervovat si místo na určitou hodinu tento týden nelze, protože jim nefuguje nový systém a stejně jsou všechna místa rezervována až do 18. ledna. Takže jsem se rozhodla, že budu používat pas, lísteček o změněn bydliště mám, takže není problém. A navíc, já bych klidně brala i tu starou OP, netoužím po té s čipem, ale starou už mi nevydají :( :evil:

• Citovat
  • Upravit
65006
5.1.12 17:58

Ale jo, můžete mít bez čipu, za tu s čipem se platí 500 a je zatím jen na přání. Bohužel ovšem v těch letos vydaných už nelze napsat dítě ani manžela a nejsem si jistá, jestli je tam bydliště. Když to shrnu, je to už jen cár papíru v postatě nanic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paraple
5.1.12 19:10

No, jo … ale úřednice mi řekla, že pokud si nechám vystavit „starou“ občanku, bude mít platnost jen několik měsíců a pak stejně musím pro tu zatracenou čipovou :roll: … tak fakt už nevím, já tu čipovou nechci. Znovu se tedy zkusím zeptat, ale jiné úřednice (tu radu jsem dostala od paní, co přepisovala trvalé bydliště, ale tvářila se celkem otráveně, tak třeba už chtěla mít ode mě pokoj :D )

• Citovat
  • Upravit
65006
5.1.12 20:08

To je ale asi nesmysl, říkali, že ta čipová je právě ještě nadstandart, proto se platí, kdo chce obyč, neplatí za výměnu nic.Asi byla ta úřednice lehce přepracovaná a je třeba se zeptat i někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paraple
6.1.12 09:37
vokishka píše:
To je ale asi nesmysl, říkali, že ta čipová je právě ještě nadstandart, proto se platí, kdo chce obyč, neplatí za výměnu nic.Asi byla ta úřednice lehce přepracovaná a je třeba se zeptat i někoho jiného.

Tak jsem se opět koukla na net, na stránkách našeho magistrátu jsou ty informace dost omezené :evil: , tak jsem hledala úplně někde jinde a našla jsem, že OP bez strojově čitelných údajů se vystavuje s platností na 1 měsíc a to v případě ztráty a odcizení. Jinak už musím mít OP se strojově čitelnými údaji a jen si vyberu, jestli s čipem nebo bez něj (s čipem za 500,–, bez čipu zdarma). Prima, problém s obsazeností přepážek mi to i tak nevyřeší :D … takže vyčkám na zklidnění situace. Od zítra by se mělo dát rezervovat místo u přepážky, avšak je mi dost divné :think: , že mezi 2.-6. lednem je to mimo provoz, ale když se podívám na obsazenost přepážek na leden, je tam plno až do 20. ledna, od úterý se tam zaplnily 3 dny ! :? Rezervace je však opravdu mimo provoz :zed: Čímpak toto zavání :think:

• Citovat
  • Upravit
63
16.1.12 09:48

Ahojky.. Ja budu urcite zrizovat obcanku pro nejstarsi dcerku (1 trida).. Ted jezdi na ruzne vylety, do kina do polska a potrebuje nejaky doklad s fotografii.. Prukazku na autobus nema tak ji chci poridit tu obcanku.. Premyslela jsem i o pasu, ale to trva hrozne dlouho a je to drahe (jenom doklad o statnim obcanstvi stoji 200,– a ceka se na nej 2 mesice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová