Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemám s těmito věcmi zkušenost.Myslím,že jiní poradí lépe.700kč na jedno dítě je hodně málo.Podle mě je to naprosto směšná částka.
Asi záleží na tom jaký má otec dětí příjem. ![]()
A taky na tom jak moc potřebujete ty peníze,jaká je Vaše finanční situace,podle toho bych se také rozhodovala. Šanci na to že výživné zvíší si máš.
ahojky nevím jak máš staré děti, ale já beru na dceru (14 let) 2500kč měsíčně a jak jí padne 15 let jdu hned žádat o zvýšení, jelikož dcera půjde na střední a náklady se o hodně moc zvednou. S exmanželem by taky řeč nebyla a tak půjdu rovnou přes soudy
ja bych navrh podala, to co beres je podle me smesna castka na dve vice nez 11lete deti. bude samozrejmne zalezet i na prijmu ex. ja beru na 5lete dite 1500 a prijem v dobe vypoctu nemel ex nic moc
Syn je na střední a jen internát a kapesné činí měsíčně minimálně 3000 korun, dcera je zatím na zš. Nicméně ty náklady na dvě děti jsou rozhodně mnohem vyšší než 2800 korun (píšu 2800 pokud bych tedy vzala v úvahu fakt, že bychom se měli podílet rovným dílem). To že jim nedal nikdy nic k narozeninám, Vánocům, nikdy nepřiplatil na letní tábor neřeším.
Připadá mi to hrozně málo. Manžel platí na syna od 7-11let 2500kč, předtím platil 2000Kč. S tím že nakupujeme ještě výbavu do školy každé září. Rozhodně si zažádej o zvýšení
to je hodne malo, urcize bych to podala - pokud vis ze ex pracuje, vydelava, pokud nedela, nebo jen nacerno a prijmy mu nedokaze ani soud tak to je asi zbytecny plytvani casem…
Mě by teda trapně rozhodně nebylo. Ty alimenty jsou fakt nízké.
Podej si žádost na soud a žádej minimálně 5000 i více.Mému synovi před 3mi lety napálili 3000 tehdy na dvouleté dítě.Příjem nemá nic moc.
Anonymní píše:
Anonymní, to mohu sama podat návrh na výši výživného?
pokud nevis jak tak bud koukni na netu na nejaky „navod“ nebo ti pomuzou na socialce ![]()
tak to je fakt směšná částka, to bych se určitě nestyděla! My platíme na manželovu dceru 2000, je jí 10 a to ji máme ve střídavé péči… Platíme i když je třeba o prázdninách 7 z devíti týdnů u nás.
Vero, ale pokud je dítě ve střídavé péči, tak se snad ani alimenty neplatí. To mě tedy překvapuje. měla jsem zato, že střídavou péči je splněna ta podmínka spolupodílení se na výchově a výživě dítěte.
Anonymní píše:
Vero, ale pokud je dítě ve střídavé péči, tak se snad ani alimenty neplatí. To mě tedy překvapuje. měla jsem zato, že střídavou péči je splněna ta podmínka spolupodílení se na výchově a výživě dítěte.
oni ji měli donedávna klasicky. U nás byla každý sudý víkend. Pak si maminka našla práci na směny a prostě se dohodli takhle. To proběhlo bez soudů, jen mezi nimi. Manžel prohlásil, že chce platit pořád, tak platí. No, my jí nekupujeme třeba oblečení a boty a věci do školy. Teda nějaké oblečení jako dárek, nebo tak… No řekla bych, že ty hadry na ní asi ani ty 2tis. měsíčně nestojí, ale co už
Já do toho nemám co mluvit
Anonymní píše:
Chtěla bych znát váš názor na zvýšení výživného. Bývalému partnerovi bylo v roce 2001 vyměřeno výživné na dvě děti ve výši 1400 korun. Od té doby jsem nikdy nepodala návrh na zvýšení, je mi to tak nějak trapné. Navíc jsem ted´vdaná a máme další dítě, tqk si myslím, že by třeba soud ani na zvýšení výživného nepřistoupil. Bývalý partner se o děti vůbec nezajímá, výživné platí, občas s časovou prodlevou. Nicméně za těch téměř 11 let potřeby dětí jednak narostly, druhak se vše celkem zdražilo, tak nevím.
myslela jsem, že bych třeba nejdřív navrhla přímo jemu, aby posílal dejme tomu o 500 korun víc, ale to by se asi zcela míjelo účinkem. Váhám, jestli ten návrh na zvýšení po tolika letech podat.
Omlouvám se za anonymitu a děkuji za názory.
Chtěla bych znát váš názor na zvýšení výživného. Bývalému partnerovi bylo v roce 2001 vyměřeno výživné na dvě děti ve výši 1400 korun. Od té doby jsem nikdy nepodala návrh na zvýšení, je mi to tak nějak trapné. Navíc jsem ted´vdaná a máme další dítě, tqk si myslím, že by třeba soud ani na zvýšení výživného nepřistoupil. Bývalý partner se o děti vůbec nezajímá, výživné platí, občas s časovou prodlevou. Nicméně za těch téměř 11 let potřeby dětí jednak narostly, druhak se vše celkem zdražilo, tak nevím.
myslela jsem, že bych třeba nejdřív navrhla přímo jemu, aby posílal dejme tomu o 500 korun víc, ale to by se asi zcela míjelo účinkem. Váhám, jestli ten návrh na zvýšení po tolika letech podat.
Omlouvám se za anonymitu a děkuji za názory.