Elicea nezabírá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.6.22 09:54

Elicea nezabírá

Ahoj holky, je tu někdo takový, kdo má podobnou zkušenost s AD Elicea?
Každé jaro se u me rozjíždí panicke ataky, nechutenství, hubnutí, nemůžu nikam chodit atd.
17. Dubna jsem začala brát Eliceu, první týden 5mg, pak 10mg. Klasika zhoršení stavu. Po měsíci zvýšeno na 15mg, teď týden beru 20mg a je mi pořad špatně. Žádné zlepšení. Už jsem bezradná. V neděli odletáme na dovolenou a já to nezvládnu, ale musím. Je tu někdo takový, komu zabralo 20mg? A kdy? V nějakých situacích si beru půl tablety lexaurinu 1,5mg. Pomáhá to. Ale chtěla bych se cítit už zase fajn. Přijde mi to dlouhá doba. Nejvíc me štve, ze nemůžu jist, po ránu mám propadlé břicho, do toho je mi pořad nevolno :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
389
22.6.22 11:03

Ahoj, ja sice nemam Eliceu, ale Escitalopram, ale myslim, ze ucinna latka je tam stejna. Ono trva u nekoho az pul roku nez se vse srovna. To je moje zkusenost pred x lety. Prvni zlepseni sem videla az po cca 3 mesicich a uplne dobry to zacalo byt po pul roce. Pak jsem byla nekolik let v pohode.. v prubehu mi byly leky zmeneny a stav se zacal zase horsit nedavno. Ted jsem opet na zacatku. Escitalopram beru zhruba 14 dni a k tomu musim mit neurol jinak nejsem schopna vylezt z baraku. Nejhorsi na tehle lecbe je, ze to trva a taky se muze stat, ze ti ty leky nesednou a budou se po nejake dobe menit. Kazdopadne to chce s tim pracovat i jinak. Zkus na facebooku skupinu Cesta ven z uzkosti a paniky… jsou tam videa od lidi, ktery to maji za sebou nebo si tim prochazi, zkusenosti atd.. preju at je ti co nejdriv lepe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
22.6.22 12:26

Postup bývá takový, když nezabere jedno ssri (escitalopram), vyměni se za jiné (např sertralin..)…když nepomůže vymena za snri (venlafaxin, duloxetin) a něco k tomu.
Do neděle s tím nic moc nenadelate. Na cestu a dovolenou asi budete potřebovat ten lexaurin.

Proč máte zhoršení psychiky na jaře? Máte terapeuta a řešíte s ním příčiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
22.6.22 12:30

Lecite se asi dlouho, mohla byste mít nárok na lázně na Vaši diagnozu jako alternativa hospitalizace při zhoršení stavu. Jezdí se na měsíc do Karlovy Studánky, lIpove, Jeseníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí