Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Být to není vyloučeno, je to dost nepravděpodobné. Čtyři bych považovala za úspěch, 6 za hodně velký úspěch, 8 za zázrak.
7oplodněných vajíček, 3.den šest embryí. Pátý den byly jen dvě, geneticky zdravé jedno z nich. Naštěstí to stačilo.
Mě z osmi oplodněných vajíček přežila do pátého dne všechna embrya. Ale jen pět z nich byly blastocysty. Zbytek moruly a ty se nemrazí ani netransferují.
Nám vydrželo vše, všechno krásný blasty, netestovali jsme. Počty vždy okolo 8-9 embryi. Jednou nam jedno nakonec odpadlo pri rozmrazovani, bylo pomalejsi. 4 IVF cykly.
Prvni IVF ve veku 38 let, z 5 odebranych a oplodnenych vajicek byly 3. den 3 embrya a 6. den uz jen jedno. Bohuzel bylo geneticky spatne.
Po kratke pauze nasledovalo dalsi IVF, celkove zacinalo 6 oplodnenych vajicek, 3.den bylo 5 embryi a 6. den zustaly uz jen 3. Z genetiky se vratilo 1 jako zdrave. Meli jsme obrovske steti a stacilo to, v 39 jsem porodila prvni dite.
Pak po vic nez roce a pul, dalsi IVF ve veku 41 let odebrany a oplodneny pouze 3 vajicka, 3. den uz byly jen 2 a drzely se i 5. den, 6. den zustalo jedine. Poslano na genetiku a i kdyz jsem tomu vubec neverila, stal se zazrak a vratilo se jako geneticky zdrave. A ve veku 42 let jsem porodila druhe dite.
Ono nejde ani tak o celkovy pocet, porad je potreba to jedno zdrave embryo z jedineho vajicka a jedine spermie.
Oplodňili asi 15 vajíček, do 3. dne vydrželo 6 embryí a 5. den mi volali, že je pouze jedno. Netestováno a naštěstí byl KET úspěšný.
Vajíček jsem měla strašně moc a hrozil mi OHHS.
Ja v 31 letech měla odebrano snad 20 vajicek, z toho 18 oocytu, oplodněno asi 8,do 5. dne vydržely 2,jedno jsme zavedli a máme jednovaječná dvojčata
Druhé jsme nechali zamrazit, ket byl po 2 letech a to se nechytlo. Celý těmhle ivf proces je šílená nahoda, štěstí x smůla, prostě psychická jízda
Držím palce.
@Anonymní píše: Více
Take se prikladam tak ke 3, pokud pri tomto pokusu neplanujes a nedej boze bys sla do dalsiho, bez PGT-A bych zadny transfer nedelala.
Usetris si tak transfer geneticky spatneho embryjka a moznost pripadne dalsi diagnostiky.
Moc se omlouvam za nevyzadanou radu, ale podstupovala jsem hodne IVF nez se zjistila prava pricina neuspechu.
Drzim pesti, az se zadari ![]()
Dobrý den, postupuji IVF, věk 39.odebrano 10 vajiček.9 vajiček oplodněno.3 den po odberu 8 vajicek. v sobotu bude transfer. Myslite si, že může přežít všech 8 embryí? Bylo mi sděleno, že jsou kvalitní. Dekuji za názor. Jak jste to měli vy?