Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky chci se zeptat byli jsme v pondělí na KET s podporou Embryoglue a tak me zajímá jakou jste mely s jeho podporou úspěšnost?
My taky meli a z toho Ket mame dceru…ale ja bych rekla, ze to byla spis nahoda…drzim palce
@Melodie91 dekuju
a gratuluji, ze byl ket úspěšný at uz s nebo bez embryoglue ![]()
Nám v caru rovnou řekli, že je to zbytečnost. Dítě máme i bez toho.
Ptala jsem se v CARu, o kolik je větší pravděpodobnost, že se embryo uchytí. Řekli mi, že o 5%. Po nevydařeném ET jsme embryoglue vzali a povedlo se (akorát já nebyla na IVF z důvodu, že bych nemohla přirozeně otěhotnět, takže netuším, jestli to lepidlo k něčemu bylo).
2× embryoglue, 2× úspěch. Ale zda to mělo na uchycení vliv v mém konkrétním případě, nikdy nikdo nezjistí. Pokud se někde uvádí, že to zvýší pravděpodobnost uchycení embrya o 5 %, přijde mi to docela dost - kdybych si ho nedala a nezadařilo se, pořád by mi vrtalo hlavou, zda by to s embryoglue třeba naopak vyšlo.
Neměla jsem a podařilo se. Na zahraničních webech jsem četla, ze to je spíše placebo. Tam se i doctes, ze nejde o lepidlo, jak by se mohlo zdát, ale o vyzivny roztok, ve kterém se embryo před transferem vymacha…
Nam rekli, ze je to spis placebo. Ze emrybo je samo o sobe lepkavy a tohle je k nicemu. Vysel nam transfer bez lepidla. Zkouseli jsme to s nim asi 3 krat a pokazdy neuspech ![]()
Už před hodně moc lety nám v CARu říkali, že s tím žádný zvýšený úspěch nezaznamenali. A to by jeden řekl, že soukrom CAR se bude snažit propagovat kdeco, aby vydělal.
Já měla 4 transfery s embryoglue a nic, pak jsem změnila car, kde to ani neznali, převezla embrya a chytilo se bez lepidla ![]()
4 x KET, 2× se povedlo… Jednou bez a jednou s embryoglue
teď čekám, jestli bude ![]()
Kdybych šla znovu, dám si ho zase. Přece jen, člověk udělá všechno pro úspěch ![]()
Jsem ale přesvědčená, že mi na uchycení vždy pomohl estrofem, který mi přidali vždy pár dnů před ovulaci…
Hodně štěstí
Moc všem děkuju za Vaše zkušenosti
nezbývá mi nic než věřit, že se zadari ![]()
@Mickey1984 píše:
Moc všem děkuju za Vaše zkušenostinezbývá mi nic než věřit, že se zadari
Embryogluem nic nezkazis, maximálně vyhodis zbytečně peníze
já ho měla a nic..