Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ja to mám asi tsk 20let…jak jsi se z toho předtím vyléčila? ![]()
@pampeliska890 píše: Více
Ahoj, u mě je to asi trošku jiné, ale skoro každé ráno je mi taky blbě od žaludku a už několikrát jsem se pozvracela venku (zastávky MHD naštěstí jen). Pak jsem se nějaký čas bála chodit ven, že to na mě přijde přímo v MHD, obchodě… Nosím s sebou všude igelitovou tašku a blbě mi bývá zejména dopoledne. Ale přímo emetofobii asi nemám, spíš jen strach. Co je ale paradox, že jsem několik let měla bulimii a nevadilo mi to. Teď zvracení nesnáším a bojím se, že se mi to stane mezi lidmi. Ale teď beru dvoje léky na žaludek a je to trochu lepší.
@Lollitka to i ja, bulimie 6let, ale strach z toho, ze nekdo kolem mě se pozvraci, je neskutečný… Pritom kdyz se to stane, tak jako docela ok… ![]()
@Eljasa píše: Více
Takže ty máš strach, že se někdo pozvrací kole tebe? Tohle mi nevadí, tedy pokud nepozvrací přímo mě. Já mám spíš hrůzu z toho, že se pozvracím já mezi lidmi, protože jak jsem psala, tak mi bývá ráno blbě a zvracím doopravdy (ne schválně), ale byla jsem na sonu břicha a na gastroskopii a příčina se nenašla.
Jinak bulimii jsem měla asi 4 roky a zvracela jsem minimálně 6-krát denně, ale pak se mi to nějak přesmyklo v hlavě a teď bych se asi dobrovolně nevyzvracela.
Ahojky, už dlouho mě trápí problém od mala mám emetofobii, tak před 4 lety jsem se ji zbavila a užívala si vše, co jsem mohla, letos jsem jela s kamarády na Mallorcu a co každý den se někdo tak opil, že zvracel a po cestě domů se stal taky nepříjemný zážitek, kde jsem si do hlavy utkvěla, že mi je špatně. Od té doby se to semnou zase táhne už 2 měsíce, už nevím co mám dělat, hrozně mě to omezuje, kdykoliv když jdu s kamarády ven, ke kadeřnici, někam do restaurace nebo obchodů, zkoušela jsem všechny metody, ale skoro nic mi nepomáhá, procházíte si tu taky tím někdo? Budu ráda, když to tu spolu proberem