Emigrace - máte zkušenosti?

95
11.2.18 12:04

Emigrace - máte zkušenosti?

Zdravím Vás maminky.
Mám takový neobvyklý dotaz. Kdo z Vás emigroval. Neptám se na to jak. To bych si vyběhala a zjistila sama. Ptám se na začátky v nové zemi. Jak se to dá přežít a jak si na to zvyknout a za jak dlouho to člověk de facto zkousne. Ještě, když má skoro tříletého prcka. Ne, že bych se do emigrace nějak přehnaně hrnula a že by se mi přehnaně chtělo, ale jestli vláda schválí referendum o výstup ČR z EU a lidé si to odhlasují, opravdu a reálně s manželem balíme kufry. Takže doufám, že obíhání úřadů mě mine a tento dotaz bude zbytečný.
Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
11.2.18 12:12

Zachovejte paniku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
11.2.18 12:27

Jen jedte. Je to to nejlepsi, co muzete udelat. Po par takovych letech, clovek zmeni na spoustu veci nazor a uvidite i tu CR najednou jinak. Ono totiz kazda zeme ma nejaka negativa a nejaka pozitiva. A CR ma tech pozitiv docela dost.

A jak se to da prezit? No, sranda to zrovna neni. Zalezi na tom, kolik mate penez a jak jste jazykove vybaveni. To samozrejme spoustu veci ulehci. Ale i tak, je to hlavne pro silne osobnosti. Ale absolutne to doporucuji :palec: jako zkusenost do zivota, uzasne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
11.2.18 12:32

Jen si dobre rozmyslete, kam pojedete. Aby vas tam za chvili nezastihlo referendum take. Protoze uz se ve vetsine evropskych zemi zacinaji prosazovat politicke strany, ktere usiluji o to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.2.18 12:37

@Camino Ahoj, začátky byly těžké, a to měl partner dobrou práci, kde nám zajistili i bydlení atd. Tím, že jsem byla doma, tak to byl neuvěřitelně osamělý čas. Pak jsem nastoupila do práce a všechno se začalo lepšit. Jazyková bariéra také byla těžká, a to jsem se tehdy jazyk učila už nějakých 13 let. Při střetu s rodilými mluvčími jsem občas nerozuměla i tu nejzákladnější věc :lol: Měla jsem stavy, kdy jsem se chtěla sbalit a vrátit se domů. Myslím si, že skutečný zlom nastal po roce a půl. Narostlo mi sebevědomí a prostředí přestalo být cizí. Současně se tu cítím opravdu doma, mám to tu ráda, našla jsem si přátele, chodím ven, do divadel. Upřímně nechápu, jak to někdo zvládne s tím, že třeba nemá moc peněz a ani nijak dobrou práci a třeba vůbec neumí řeč. Znovu bych to opravdu zažít nechtěla, a to jsem se stěhovat opravdu chtěla. Nelituji, zahraničí má možnosti, které v čr prostě nejsou. Pokud máte možnosti, zvládnete to. Stačí si dobře vybrat zemi, kde se s manželem budete cítit dobře.

• Citovat
  • Upravit
95
11.2.18 12:39

@Lalelale
A kam jsi odcestovala? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.2.18 12:42

@Camino Anglie, zejména kvůli jazyku :) jinak s tím dítětem, neměj starost. Tak malé děti se učí hrozně rychle a velmi pravděpodobně bude doma dřív, než samotní rodiče. Jinak co může být těžké, pokud máte velkou rodinu. Kdybych si mohla vybrat, líbilo by se mi v Rakousku. Do čr coby kamenem dohodil.

• Citovat
  • Upravit
95
11.2.18 12:48

@Lalelale manžel umí anglicky skvěle. Já se domluvím, ale zase líp ovládám španělštinu. Kdyby na to přišlo, asi bychom odešli taky do Anglie. Máme tam plno známých a kamarádů. Já bych byla nejraději pro USA, ale to je složotější a daleko. Zatím jsme to ale vůbec do podrobna neřešili. Naštěstí neni proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
11.2.18 12:51

@Camino v te Anglii doporucuj mit hlavne penize na soukromou skolu pro dite a na soukromeho lekare nebo minimalne mit na soukrome pojisteni pro celou rodinu.Moc nechapu ale, jak si tim pomuzete. Anglie uz je jednou nohou z EU pryc a v soucasnosti to vypada na velmi tvrdy Brexit. Takze pokud odchazite kvuli EU, tak to asi neni nejlepsi volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
11.2.18 12:56

@Jana525 jestli anglie vystoupí, tak si pohorší. Klesne libra apod. Ale vlastně se ji i uleví, protože bohaté státy v eu,,živí" ty chudší. Anglie má skvělou a silnou ekonomiku a může v poho bez eu existovat. Přijde o hafo výhod, ale pošlape. ČR není Anglie. A to jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
11.2.18 12:59

To snad zalezi, kam vyjedes. Ja takhle uz zacinala 3×. Nemecko, Holandsko, USA…ja s tim zadny problemy nemela. Do Nemecka jsem jela odrodit prvni, s nim jsme se taky stehovali do Holandska, a do USA se letelo s navic 3mesicnim miminem. Tady porod dalsiho. Jazyk je samozrejme dulezity, ja byla nemcinarka, takze na uplnem zacatku jsem veci zarizovala ja. Ale tday ve statech se mi libi nejvic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
11.2.18 13:01

Asi zalezi na cilove zemi, jak moc maji lidi povahu podobnou CR(nejbilz asi rakusane). Na spoustu veci se da zvyknout rychle a fungovat ve spolecnosti taky rychle, ale pak prijde spousta veci, kde zustanes stat a nejde ti do hlavy, jak je v te zemi resi odlisne-pristup k partnerovi, k diteti, domacnosti, pratelstvi-cele spektrum situaci. A budes taky premyslet, jestli tva vychova nedela tve dite odlisne od jejich. Odstehovanim se vzdalis od rodiny(mam kazdeho clena v jine zemi 4ks), rodice starnou-co s nimi..deti sourozencu jsou predse jen vlastni krev…tim, ze vsichni jsou daleko-vztahy jsou vlazne, cestovani narocne. No a nakonec po xy letech nebudes patrit nikam, zapadnes vsude to sice ano ale nebude to pro tebe ono nikde.

• Citovat
  • Upravit
95
11.2.18 13:01

@Lenka_Hal Vau. Tak to klobouček. Taky ksem pár měsíců byla v USA a líbilo se mi tam. Jen mi vadí gen jejich systém pojišťování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
11.2.18 13:03

@Camino tak to se uvidi, uz ted to tu neni sranda. Kazdy den sledujeme dalsi a dalsi firmy, ktere propousteji. Ulice jsou plne bezdomovcu, lide jsou zadluzeni. A co s tim vsim udela Brexit, to v soucasnosti nikdo poradne nevi. Libra je nizka uz nyni. A ceny lezou nahoru. Samozrejme, pokud mate jisty prijem a penize, tak se nestratite nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
11.2.18 13:06

@Jana525 fakt? Tak to jsem to s tou Anglii asi viděla až moc pozitivně. No, rozhodně to teda budu sledovat. Díky za info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí