Emigrace - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12503
11.2.18 14:35

@Camino
Ano, žila jsem několik let mimo Evropu. Zacatky nejsou vzdycky jednoduché, hlavně jazyk. Ale měla jsem velkou výhodou, že můj manzel z te země pochází, takze rozumel systému, umí jazyk, pomohla nám jeho rodina, měli jsme vlastní bydlení. Tezke to pro mě bylo spíše v te psychologicke stránce, najít si nové pratele, zvyknout si, nějak se szit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
11.2.18 14:36
@Lenka_Hal píše:
Na nej plati jen totalni ignorance, on si timhle leci nejaky frustrace. Nekteri posuci jdou rozstrilet dav lidi, jini diskutuji o politice na emiminu :roll:
Á další elita z USA (tentokrát alespoň ne tak vulgární jako ten druhý Amerikáno) :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.2.18 15:04

@Camino Víš, om všude je chleba o dvou kůrkách. A nikde to není na růžovém obláčku. Chápu to znechucení nad politickou situací, ale ono to za 4 roky zase může být jiné. A oni nikde to není lepší. Máme dlouholeté klienty v Německu, už jsou to spíš přátelé než obchodní partneři, je na nich za ty dva roky vidět posun, kam se třeba Německo řítí a jak na to reagují lidé, nebude to tam lepší. O Anglii nemluvě, Francie, o to ani omylem. USA se řítí kolmo dolů. Relativně spokojeně si žije náš klient ve Švýcarsku, ale ten je úplně mimo naši cenovou kategorii, takže u toho dokud nevypukne jaderná válka, se nic nemění, ať bude situace jaká bude. Mám bratránka v Kanadě, když by došlo úplně na nejhorší možný scénář, stěhujeme se tam. Tam máme zázemí. Ale neumím si moc představit, co by musel být nejhorší možný scénář. Referendu o vystoupení z EU v dohledné době nevěřím. To se spíš celá EU zhroutí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
11.2.18 18:12

@terinka4444 Nevim, jak to myslis, ze se USA riti kolmo dolu. :nevim: Ja kolem sebe spis vidim obrat k lepsimu. Zacala zase byt volna profesorska mista (stari profesori naznali, ze financne preziji duchod a odesli), lide zase zacali dostavat granty, firmy zacaly hodne otevirat nove pozice…mne prijde, ze to naopak jede… :think:

Příspěvek upraven 11.02.18 v 20:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bibie
11.2.18 19:02

No nevim jestli vy, ktere jste emigrovali do nejake zeme v ni mate i volebni pravo. To je taky docela dobre zvazit, hlavne z duvodu pro ktere chce prave zakladatelka emigrovat. Protoze pokud neziska obcanstvi, tak volebni pravo nema, tudiz na tom muze byt hur nez tady. Tady jsi slespon mela moznost dat ten hlas…a je pravda, ze spousta „nemcu“ se chce vratit do vychodnich zemi zpatky, taky starsi a vzdelani rodili nemci zvazuji nakup nemovitosti, tady na duchod a stari…
Doporucuji si udelat vylet po Ceske republice, pak je docela pochpitelne proc nektere regiony volili, jak volili a uvedomit si jak jsou tsm lidi vzdelany(tudiz jak umi nakladat s informacemi), jsk jsou bohati a hlavne, ze jsou to taky cesi a jsou rovni zakladatelce(na urovni ovlivneni politiky, smerovani zeme). Pokud se ti teda nelibi, je potreba udelat neco s temito lidmi a regiony, zapojit se aby se zilo lepe a ne utikat a nadavat na druhe( zavani to takovym tim cechacstvim)

• Citovat
  • Upravit
85397
11.2.18 19:07

Zacatky tezke jsou, jazyk, papirovani. A neodchazela bych bez zajistene prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.2.18 19:48
@Lenka_Hal píše:
@terinka4444 Nevim, jak to myslis, ze se USA riti kolmo dolu. :nevim: Ja kolem sebe spis vidim obrat k lepsimu. Zacaly zase byt volna profesorska mista (stari profesori naznali, ze financne preziji duchod a odesli), lide zase zacali dostavat granty, firmy zacali hodne otevirat nove pozice…mne prijde, ze to naopak jede… :think:

no nic jiného bychom si jako svět přát nemohli, protože pokud se bude USA dařit, zbytek světa bude mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.18 12:30
@Jana525 píše:
Jen jedte. Je to to nejlepsi, co muzete udelat. Po par takovych letech, clovek zmeni na spoustu veci nazor a uvidite i tu CR najednou jinak. Ono totiz kazda zeme ma nejaka negativa a nejaka pozitiva. A CR ma tech pozitiv docela dost.A jak se to da prezit? No, sranda to zrovna neni. Zalezi na tom, kolik mate penez a jak jste jazykove vybaveni. To samozrejme spoustu veci ulehci. Ale i tak, je to hlavne pro silne osobnosti. Ale absolutne to doporucuji :palec: jako zkusenost do zivota, uzasne…

Tak tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.3.18 10:38

Ziji uz 15 let u kalifornii, usa. Ted uz jsem doma v usa a do cr letam na dovolenou kazdy druhy rok na 4tydny, hlavne kvuli rodicum. Jinak zalezi jestli umis adspon trochu jazyk zeme kam chces a mas pracovni schopnosti ktere se dobre financne ocenuji - tak je to velmi jednoduche a v klidu. Pokud ne a mas male deti tak je to mnohem komplikovanejsi a tezsi.
V usa je zivot skvely pokud jsi tu legalne a neco umis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24745
30.3.18 15:49
@Marcibrno píše:
Ziji uz 15 let u kalifornii, usa. Ted uz jsem doma v usa a do cr letam na dovolenou kazdy druhy rok na 4tydny, hlavne kvuli rodicum. Jinak zalezi jestli umis adspon trochu jazyk zeme kam chces a mas pracovni schopnosti ktere se dobre financne ocenuji - tak je to velmi jednoduche a v klidu. Pokud ne a mas male deti tak je to mnohem komplikovanejsi a tezsi.
V usa je zivot skvely pokud jsi tu legalne a neco umis.

To tak bejva vsude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi