Emise a STK

Anonymní
25.5.18 12:39

Emise a STK

Mám jet poprvé na STK s autem. Mám starou Fabii, sice jezdí dobře, ale mám obavy ohledně emisí. Máte někdo zkušenost, jak moc je to přísné? Ptala jsem se a za emise zaplatím tisícovku, pokud neprojdu a budu ji muset opakovat tak 500. Pokud neprojdu, dají mi 30 dní nebo to musím stihnout do konce stávající STK? Mám ji platnou ještě pár dní.
Bez emisí mě na STK nepustí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
25.5.18 12:41

No na to je snad lepší se ptát v servisu, kde ti auto chystali na STK. Co my tady s tím vyřešíme??
Mají svoje normy, a pokud neprojdeš, tak se to pak řeší. I včetně toho, do kdy to máš opravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 12:43

@P4ja já myslela, že na to je nějaký zákon, proto se ptám :) vím, že když neudělám STK tak mám ten měsíc, ale nevím jak u emisí

• Citovat
  • Upravit
21091
25.5.18 12:46

Tak pokud je na to zákon, tak to určitě najdeš na netu. A jinak by ti měli říct v servisu, kde sis nechala děat předservisní prohlídku. No a pak taky eistuje něco jako STK na nečisto, že si tam zajedeš, oni auto zkotrolujou a řeknou, jestli by prošlo, a co je potřeba opravit.

Já osobně bych tam s předem nezkontrolovaným a neopraveným autem nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 12:58

U auta u kterého jsem si nebyla jista, že projde STK jsem nechávala jezdit maníky z autoservisu, kde jsem auto servisovala pravidelně. Většinou se lidmi na STK znali. S autem u kterého si nejsem jistá bych na STK sama nejela. Samozřejmě za to zaplatíš něco navíc (za službu), ale nám se to vyplatilo.
Většinou se lidmi na STK znali.
Prosím o nechání anonymu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.18 12:59
@Anonymní píše:
U auta u kterého jsem si nebyla jista, že projde STK jsem nechávala jezdit maníky z autoservisu, kde jsem auto servisovala pravidelně. Většinou se lidmi na STK znali. S autem u kterého si nejsem jistá bych na STK sama nejela. Samozřejmě za to zaplatíš něco navíc (za službu), ale nám se to vyplatilo.

taky nad tím uvažuji, o kolik navíc jsi zaplatila? jestli to není tajné

• Citovat
  • Upravit
21091
25.5.18 13:10
@Anonymní píše:

No zase tak jistě bych to teď netvrdila. Jak se zpřísnily kontroly, všechno se fotí a tak, tak ani to, že tam jede servisák a znají se, nezajistí to, že auto projde. Jediné, co je pozitivní je to, že pokud auto vrátí, tak to v servisu vyřeší.

Mně posledně už poslali samotnou, protože už je to fakt jedno, kdo s tím přijede. Důležité je to mít zkontrolované a opravené, aby to prošlo. A pokud si člověk není jistý, tak zajet na STK a nechat si to projít ještě před koncem STK, a případné nedostatky odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.5.18 13:37

My jsme loni jeli poprvé sami na emisa a STK. Nechtělo se nám dávat o 500 víc jen za to, že by tam s tím jel servisák. Žádnou předservisní prohlídkou auto neprošlo, ani jsem netušila, že se to běžně dělá. Ale je pravda, že jsme asi 2 měsíce předtím měli auto na nějakých opravách, tak jsme doufali, že to bude ok. Byl s tím chlap, prý emise pohoda, jen že si musel dlouho počkat, protože nebyl objednaný. Potom technická, kde prý neřeší kraviny, ale brzdy a jiné podstatné věci. Co jsem slyšela, prý je „lepší“ nechat auto v servise, ať tam zajedou. Jak se znají, prý kolikrát technická projde, i když není vše v pořádku a dojde k domluvě se servisákem, že ještě dodatečně musí opravit to a to. Tak záleží na vás, zda to raději risknete za vidinou ušetření a nebo jestli to raději zavezete do servisu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.5.18 13:46

@Petule030 Teď už to taky moc o těch domluvách není. Švagr v servisu pracuje a říkal, že už se jim stalo, že jim auto vrátili. Dřív to tak bylo běžné, STK napsali, ale servis to musel opravit. Teď už to málokdo dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.5.18 13:50

@P4ja Aha, asi je to tím zpřísněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 14:07

Pokud si nejsi jista, ze auto projde, tak si nech stk udelat. Maj tam znamy a pokud nemas dezolat, tak jim to daj. O emise bych se u nich nebala. Muj vrak taky prosel a nedelam si iluze, ze bych emisema prosla. Kdyz maj znamy, neni problem kontroly nekontroly. Auto nesmi byt samozrejme shnily atd.. platila jsem navic asi par stovek..

• Citovat
  • Upravit
21091
25.5.18 14:41
@Anonymní píše:
Pokud si nejsi jista, ze auto projde, tak si nech stk udelat. Maj tam znamy a pokud nemas dezolat, tak jim to daj. O emise bych se u nich nebala. Muj vrak taky prosel a nedelam si iluze, ze bych emisema prosla. Kdyz maj znamy, neni problem kontroly nekontroly. Auto nesmi byt samozrejme shnily atd.. platila jsem navic asi par stovek..

Nedaji, od te doby, co se to foti a prohlidky nataci, tak uz si to nikdo nedovoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.18 15:36

@P4ja neni to az tak vyhroceny, ale hadat se nebudu..asi jak kde a jak kdo..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová