Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ráda bych se pobavila na téma adopce ohledně psychologie vůči dítěti. Víte hodně lidí, proč to není teď důležité, mi neustále cpe, že bych měla dát dceru k adopci. Prý se bude mít dobře a získá milující rodinu a bude nesmírně šťastná. Ale, jak si můžou být cizí lidé tak jistí, že dítě se jinde bude mít opravdu dobře a jen mu to prospěje?
Chtěla bych pokud možno řešit pouze psychologický vliv na to, pokud by dítě bylo zničehonic odrhnuto od matky a dáno jiné s tím, že se bude mít dobře. Když dítě vezmete z jeho prostředí a strčíte mu nějakou cizí ženskou se slovy, že je to jeho nová milující máma. Co to s ním udělá?
Hodně lidí mi to taky (jsou jsou i jiné důvody) cpe, protože mateřství je pro mě kolikrát náročnější než se očekávalo. Taky jsem měla dříve očekávání hodného poslušného dítka, co si v poklidu čmárá. Realita je taková, že mám (velmi) živou a aktivní závislou holčičku, co div neleze po stropu. A jsou věci, o kterých se v časopisech pro ženy nedozvíte.
A v neposlední řadě: Jak moc těm lidem, co mi to radí jde ve skutečnosti o dobro mého dítěte?
Prosimte co jsi za matku, když máš zdravé krásné dítě a přemýšlís nad timdle. Pochopím, když je někomu 15 let a dítě po porodu nevidí, ale vychovávat dítě a pak ho dát k adopci mi přijde poněkud zvláštní. Jsi troll, nebo některý lidi by nemeli mít děti. Chudák a jenom chudák dítě, sobecké nezodpovědné matky… V Hloubetine je babybox využij ho, než tomu dítěti znicis život!
Pokud své dítě týráš, tak se asi není čemu divit, že něco takového doporučují. Pokud ne, tak je to divné a s takovými lidmi bych omezila vztahy.
Jak moc jim jde o dobro tvého dítěte se bez znalosti situace nedá posoudit.
Jinak většinou to neprobíhá tak, že dítě vezmeš a dáš k někomu a ten bude milující máma. Je tam třeba klokánek, tety a pěstouni. A ano, někdy to prostě může být pro to dítě lepší než vlastní „máma“.
Předpokládám, že situaci popisuješ tady: https://www.emimino.cz/…stvi-314534/
Četla jsem tvé příspěvky, tuším že si trpěla depresí, to je nápad tvé potouchlé matky? Říkala si - psala sii její nápady, vys.er se na ni, ano žádná máma není stoprocentní, vůbec žádná, každá děláme chyby, ale důležité je z nich se poučit a vyhodnotit danou situaci lépe a lépe, a život není jednoduchý a proto musíme bojovat, ženy tak bůh naučil.
Odpověď si na tyto otázky, pokud odpovíš na většinu ano, miluješ svou dceru, a ani sama by si to nezvládla ![]()
@Tejule Právě lidi, co si takhle utvoří hned názor mi cpou, že mám dát dítě k adopci. Já jsem nepsala, že přemýšlím o adopci jako takové. Já psala, že přemýšlím nad tím, proč si lidi myslí, že adopce je řešením za každé situace. A vždy pro dítě to dobré.
@jenny.fields Co jsem tak četla, tak většinou šlo o matky ze slabších sociálních poměrů a dítě bylo zanedbané, podvyživené. Bylo v tom násilí nebo drogy.
@tumpach Spíše je to nápad okolí…
2. Počítá se když si člověk myslí, že je to malá pudel? My totiž spíme spolu.
3 a 4: Většinou ji beru do náruče. Ona za chvíli si chce hrát. Ačkoliv mě kolikrát vytáčí a mám toho plné kecky. Nikdo mi neřekl, že dítě dokáže brečet i kvůli naprostým hloupostem.
Příspěvek upraven 24.05.18 v 22:51
Nikoho nesoudim a neodsuzuju. Deti jsou opravdu narocne.
Muzu jen vedet kolik Ti je let? A tatinek ditka je kde?
Diky za odpoved ![]()
@vertunka píše:
Nikoho nesoudim a neodsuzuju. Deti jsou opravdu narocne.Muzu jen vedet kolik Ti je let? A tatinek ditka je kde?
Diky za odpoved
89. ročník a tatínek si v klidu několik desítek kilometrů sportuje a jí si tu svou bio-veg stravu. Asi tak.
@Izumi Miyako píše:
89. ročník a tatínek si v klidu několik desítek kilometrů sportuje a jí si tu svou bio-veg stravu. Asi tak.
Tak to uz jsi dospela zenska (o 4 roky starsi nez ja). Ja cekala nejakou nevyzralou pubertacku, co cekala, ze miminko bude jenom spinkat a hrat si.
Tyjo tak to zatni zuby a dej si zivot dohromady. Dite ti to jednou vrati
.
Věk a emocionální a duševní vyzrálost nemusí jít nutně ruku v ruce.
Ahoj, já nečetla všechny tvoje diskuze, takže úplně do situace nevidím. Ale rozhodně bys měla zajít k nějakému odborníkovi se sebou (psycholog).
a bez důvodu ti nikdo dítě nevezme, jen proto, že si někdo „myslí“, že nejsi dobrá matka. Měla by ses naučit jednat a žít sama za sebe. Nenech si nic negativního namluvit okolím nebo nedejbože někým nepřejícím na netu. Kolik je dceři?
@Izumi Miyako píše:
Ráda bych se pobavila na téma adopce ohledně psychologie vůči dítěti. Víte hodně lidí, proč to není teď důležité, mi neustále cpe, že bych měla dát dceru k adopci. Prý se bude mít dobře a získá milující rodinu a bude nesmírně šťastná. Ale, jak si můžou být cizí lidé tak jistí, že dítě se jinde bude mít opravdu dobře a jen mu to prospěje?Chtěla bych pokud možno řešit pouze psychologický vliv na to, pokud by dítě bylo zničehonic odrhnuto od matky a dáno jiné s tím, že se bude mít dobře. Když dítě vezmete z jeho prostředí a strčíte mu nějakou cizí ženskou se slovy, že je to jeho nová milující máma. Co to s ním udělá?
Hodně lidí mi to taky (jsou jsou i jiné důvody) cpe, protože mateřství je pro mě kolikrát náročnější než se očekávalo. Taky jsem měla dříve očekávání hodného poslušného dítka, co si v poklidu čmárá. Realita je taková, že mám (velmi) živou a aktivní závislou holčičku, co div neleze po stropu. A jsou věci, o kterých se v časopisech pro ženy nedozvíte.
A v neposlední řadě: Jak moc těm lidem, co mi to radí jde ve skutečnosti o dobro mého dítěte?
už jsem ti psala, nenech se tolik ovlivňovat okolím. Já bych se snažila od lidí, kteří tě takto negativně ovlivňují odstřihnout.