Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No asi jsi podepsala nějakou smlouvu o členství, tam bude zřejmě i upraveno, jak je to s výpovědní lhůtou, na jak dlouho smlouva je atd. Tím že jsi to neřešila jsi udělala velkou hloupost a pokud nezaplatis, tak to zřejmě skončí exekuci.
Pokud jsi podepsala smlouvu, ve které ses zavázala např. k ročnímu členství a každoměsíčnímu poplatku a tu službu normálně nějakou dobu čerpala, tak budeš muset zaplatit. To je asi jako bys podepsala smlouvu na paušál, nějakou dobu ho využívala a pak argumentovala tím, že jsi dostala služební telefon a paušál už nepotřebuješ.
Co bych ti poradila, tak prostudovat podmínky odstoupení od smlouvy, bude tam patrně nějaká smluvní pokuta, která by mohla být nižší, než poplatky, co máš ještě zaplatit. Těch, co už ti vznikly se ale nezbavíš, pokud ti je fitko nebude chtít odpustit.
Podepsala jsi s nimi smlouvu na určitý čas? Třeba na rok s výhodnějším měsíčním paušálem? Možná se to dalo řešit nějakou smluvní pokutou, ale tím, že jsi neplatila vůbec sis podle mě naběhla a nezbyde ti nic jiného než jim to zaplatit…
Podepsala jsi smlouvu budeš se muset řídit tím co jsi podepsala. Bohužel. A nenech to zajít tak daleko, že ti bude klepat exekutor na dveře.
Odstoupit od smlouvy jsi mohla dle podminek smlouvy ( za poplatek ) nebo za sebe najit nahradu a smlouvu prepsat na nekoho jineho ( to jsem udelala ja ) a ten nekdo by nadale pokracoval ve smlouve. Je to smlouva jako kazda jina. To je jak kdybys nezaplatila neomezeny pausal, protoze jsi preci nevycerpala vsechna data. Chyba je na tve strane bohuzel.
@Anonymní píše:
Pěkný den ženy, mám takovej problém a nevím co dělat a jak to vyřešit, minulý rok jsem v létě chodila 2 měsíce do fitka, ale jelikož jsem pak chtěla změnit fitko, protože jsem se stěhovala daleko, tak jsem tam zašla že chci odstoupit od smlouvy ale řekli že to prý nejde… A pak mě každý měsíc narůstal dluh, za fitko, kam jsem už nechodila a nechtěla chodit, nebudu zbytecne platit za něco, co nedělám a kam nechodím.. psala jsem i jejich řediteli firmy, ale odepsal že to budu muset zaplatit, ale zbytečně bych platila za nic… dluh necelých 7000,–.. šlo by někam zajít, vyřešit to, popř neplatit zbytečně za nevykonávanou činnost? Nemají nárok mě tam držet abych do nich platila své peníze..když už tam nechodím a chtěla odstoupit dávno.. co by jste dělaly a jak to řešily? Trápí mě toprosím o radu, pěkný večer přeji.
budeš to muset zaplatit. nbo to risknout že tě k soudu nedají. ale aby ti nezatukal exekutor na dveře zas…sice mas pravdu proč platit za neco co nečerpas..ale to je vedlejsi…smlouva je smlouva a zakon je zakon
Není to BBC? To jsou pěkný šmejdi, zároveň taky dělají ty šílený předváděcí akce a podobně…
Taky jsem tam kdysi měla smlouvu, v ní bylo i stěhování jako důvod odstoupení uvedeno, ale neuznali mi to, a to jsem se stěhovala do zahraničí. Než se nějak soudit jsem to doplatila, ale od tý doby se mi zvedá kufr jen to slyším ![]()
Skus se s nima domluvit a když to nepujde tak je šikanuj GDPR požadavky…
Žádám vás aby jste mi zdělili jaké osobní informace o mně eviduje vaše firma Fitko s. r.o. a jakým subjektům jste tyto informace předali.
Takhle je můžeš prudit několik let…
@sladke-mameni
Jesli je to až tak, tka je to nehezké, ale ono jak chceš dokazovat, že se stěhuješ. ![]()
Jinak ano, každej skočí, že je to měsíčně jen za pětikilo, ale upisuješ se minimálně na rok, mnohde s tím, že pokud dál už chtít nebudeš, tak musíš 2 měsíce předem podat výpověd, jinak pokačuje smlouva dál. Většinou je umožněno na někoho smlouvu přepsat (i když mnohde za poplatek). Člověk nesmá slyšet jen na to, že na letáčku je 499,– měsíčně což je nejlepší cena široko daleko…
Manžel si taky předplatil členství ve fitku. Měsíční vstupné bylo 700,–. S tím členstvím, ovšem musel se zavázat na rok, platil 500,– měsíčně a taky tam chodil pravidelně jen 2 měsíce. Pak jsme se odstěhovali 40 km. za Prahu a tak už se tam neukázal. A samozřejmě, platil celý ten rok, ikdyž tam nechodil a odstěhoval se. To fakt nikoho nezajímá. Přečti si smlouvu, co si podepsala. Být tebou, hned dluh doplatím, nevím, na co čekáš
. Taková směšná částka proto, aby k tobě vrthli exekutoři.
@MartinKa36 píše:
Skus se s nima domluvit a když to nepujde tak je šikanuj GDPR požadavky…Žádám vás aby jste mi zdělili jaké osobní informace o mně eviduje vaše firma Fitko s. r.o. a jakým subjektům jste tyto informace předali.
Takhle je můžeš prudit několik let…
tak s takovou gramatikou bude vážně za inteligenta a právního znalce ![]()
Jak za nevykonavanou činnost? To je snad tvůj problém, že jsi tam nechodila
Ty si zaplatíš členství, jestli tam budeš chodit 5× denně, nebo vůbec je tvůj problém
@pikola píše:
Jak za nevykonavanou činnost? To je snad tvůj problém, že jsi tam nechodilaTy si zaplatíš členství, jestli tam budeš chodit 5× denně, nebo vůbec je tvůj problém
přesně
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Pěkný den ženy, mám takovej problém a nevím co dělat a jak to vyřešit, minulý rok jsem v létě chodila 2 měsíce do fitka, ale jelikož jsem pak chtěla změnit fitko, protože jsem se stěhovala daleko, tak jsem tam zašla že chci odstoupit od smlouvy ale řekli že to prý nejde… A pak mě každý měsíc narůstal dluh, za fitko, kam jsem už nechodila a nechtěla chodit, nebudu zbytecne platit za něco, co nedělám a kam nechodím.. psala jsem i jejich řediteli firmy, ale odepsal že to budu muset zaplatit, ale zbytečně bych platila za nic… dluh necelých 7000,–.. šlo by někam zajít, vyřešit to, popř neplatit zbytečně za nevykonávanou činnost? Nemají nárok mě tam držet abych do nich platila své peníze..když už tam nechodím a chtěla odstoupit dávno.. co by jste dělaly a jak to řešily? Trápí mě to
prosím o radu, pěkný večer přeji.