Hotely v zahraničí a pokojské

111
24.5.18 11:12

Hotely v zahraničí a pokojské

Jak to chodí v zahraničí, zejména v Chorvatsku a Španělsku ohledně hotelů? Nerada bych, aby mi chodila do pokoje pokojská, kamarádce prý lezla neustále do pokoje, bylo by mi silně nepříjemné, kdybych nebyla na pokoji a ona by se tam mezitím producírovala a já bych tam měla svoje osobní věci, proto se ptám, jak to chodí? Uklidit si po sobě umím a nepotřebuju, aby mi v době dovolené uklízela pokojská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5314
24.5.18 11:16

Stačí nahlásit na recepci, že si úklid výslovně nepřeješ, jinak samozřejmě uklízí denně, to je v hotelích normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
24.5.18 11:17

Tak to je všude na světě ze pokojské v hotelech uklizi když tam hosti nejsou, pokud ti to vadí dej si tam takovou tu cedulku nerušit co většinou bývá na pokoji nebo jim to proste řekni ze si Uklid neprejes. Budou jedine radi, o pokoj na uklizeni méně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.5.18 11:19

Pracuju v hotelu. Povinností a náplní práce pokojské je uklidit pokoj i v době pobytu, vyměnit ručníky a doplnit toaletní papír, vynést koš či jinak uklidit. :) takže asi pokud nechceš, aby ti tam pokojské uklízely, tak stačí dát pouze nerušenku na dveře. Jinak pokojské nesmí nic ukradnout a hrabat se v osobních věcech hostů během pobytu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
24.5.18 11:20

Jinak nechápu, co je na to nepříjemného. Oni ti nelezou ve skříních, nehrabou se ve věcech. Jen umyjou koupelnu, vymění ručníky, vytřou/vysajou a ustelou postel.

Příspěvek upraven 24.05.18 v 11:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.5.18 11:20

Bud nahlásíš, že si to nepřeješ nebo mají k dispozici na kliku závěsné kartičky a tam otočíš na" nerušit". Jinak není třeba se čílit, já to taky nemám ráda a kartičku nerušit sundavám jen když chci vyměnit ručníky. Je to prostě běžná a nutná hotelová služba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
24.5.18 11:30

Já jsem teda vždycky rada, když přijdu odpoledne do pokoje a tam je krasne ustláno, vysato, vymenene ručníky atd…nikdy se mi nestalo ze by se mi někdo hrabal ve věcech nebo se něco ztratilo. A to jsem byla v desítkách hotelu. Na to ty holky ani nemají čas se někde hrabat. ale fakt není nic jednoduššího než nahlásit ze to nechceš. Věřím ze uklidit umíš ale na tom pokoji nemáš k úklidu nic k dispozici, žádný vysavač, mop, čisticí prostředky… takže po týdnu bys byla dost v bordelu kor u more. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
24.5.18 11:49
@pavla.souku píše:
Jak to chodí v zahraničí, zejména v Chorvatsku a Španělsku ohledně hotelů? Nerada bych, aby mi chodila do pokoje pokojská, kamarádce prý lezla neustále do pokoje, bylo by mi silně nepříjemné, kdybych nebyla na pokoji a ona by se tam mezitím producírovala a já bych tam měla svoje osobní věci, proto se ptám, jak to chodí? Uklidit si po sobě umím a nepotřebuju, aby mi v době dovolené uklízela pokojská.

Dej si na dvere z chodby cedulku nerusit. Ale nerozciluj se pak, ze nemate vymenene rucniky, osusky, umytou koupelnu, vysypane kose, doplneny toaletni papir apod.
Osobni veci si muzes dat do skrine, aby nebyly na ocich. Nikdo se ti v nich hrabat fakt nebude. Na to cas nemaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
24.5.18 12:16

Úklid v nepřítomnosti hosta je normální, na šacování opravdu nemají prostor, protože mají určený čas na pokoj a pokud to nestihnou, mají problém.
Schopnost toto tolerovat mi přijde jako součást slušného vychování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
24.5.18 12:49

Neni nic jednodussiho, nez si dat cennosti do trezoru na pokoji :roll:
Room keeping proste k hotelu patri. Proc teda radsi nezvolite levnejsi soukromy apartman?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
24.5.18 12:50
@pavla.souku píše:

Už jsi někdy bydlela v hotelu?

• Citovat
  • Upravit
731
24.5.18 12:56

@pavla.souku :lol: pro mě jako šéfku recepce a housekeepingu je tohle fakt veselý příspěvek :D pokud ti nevadí, že budeš mít neustlano, pro toaleťák si budeš chodit na recepci jak trotl a stejně tak pri ručníky - pohoda, nahlas na recepci a máš pokoj, všem to bude fuk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.5.18 12:59
@cecetka píše:
Dej si na dvere z chodby cedulku nerusit. Ale nerozciluj se pak, ze nemate vymenene rucniky, osusky, umytou koupelnu, vysypane kose, doplneny toaletni papir apod.
Osobni veci si muzes dat do skrine, aby nebyly na ocich. Nikdo se ti v nich hrabat fakt nebude. Na to cas nemaji.

Hlavně ty moje cajky na letní dovolenou nikoho nezajímaj. Mobil a peneženku mám u sebe, Jo dobře počítač, ale nikdy se mi nic neztratilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
24.5.18 13:01
@veria píše:
Já jsem teda vždycky rada, když přijdu odpoledne do pokoje a tam je krasne ustláno, vysato, vymenene ručníky atd…nikdy se mi nestalo ze by se mi někdo hrabal ve věcech nebo se něco ztratilo. A to jsem byla v desítkách hotelu. Na to ty holky ani nemají čas se někde hrabat. ale fakt není nic jednoduššího než nahlásit ze to nechceš. Věřím ze uklidit umíš ale na tom pokoji nemáš k úklidu nic k dispozici, žádný vysavač, mop, čisticí prostředky… takže po týdnu bys byla dost v bordelu kor u more. :nevim:

Přesně tak. Navíc já o dovolené nedělám opravdu nic, jen ustelu postel a jsem moc ráda za to, že máme v pokoji hezky uklizeno a čisté ručníky. Na postel jim vždy položíme nějakou minci jako poděkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
24.5.18 13:23
@pavla.souku píše:

Ta pokojská, která lezla neustále do pokoje tvé kamarádce, byla asi velmi nevytížená a měla asi na starosti jen ten její pokoj. To tedy muselo být asi královské apartmá s vlastní pokojskou. Jinak totiž má pokojská na starosti mnoho pokojů a těžko může mít čas neustále probíhat z nějakého důvodu všechny svoje pokoje. Proč by to dělala? Možná jste zvyklé na dovolenou v soukromé chatě a nebo ve stanu. Tam pokojskou neuvidíte, jak je rok dlouhý. Možná to bude tím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová