Endometrioza a deloho dozadu

172
24.9.10 07:39

Endometrioza a deloha dozadu

Dobry den, chcela by som sa opytat aku sancu mam ze otehotniem, ked mam endometriozu a cistu na vajecniku a delohu otocenu dozadu. Chystam sa na operaciu ale co potom. Je mi 23. Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2663
24.9.10 07:56

Ahoj Patri,moc tě asi nepotěším,ale s endometriozou je celkem nesnadné otěhotnět.Nevím kde a v jakém rozsahu ji máš.A operace je právě kvůli endo a cystě?Pokud ti budou odstranovat endometriozu,tak by asi bylo nejlepší,kdybys potom otěhotněla co nejdřív,protože ta mrcha se vrací :cert: .Cysta zas až takový problém není a zakloněná děloha by se měla dát upravit cvičením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
24.9.10 08:23

AHOJ,
já jsem se zakloněnou dělohou cvičila. Musela jsem 1. trimestr denně klečet jak pejsek a cvičit jakoby kočku. Aby se to celé překlopilo a neboleli mne záda…no výsledek nic moc. Vím že i otěhotnení je jistější pokud si lehneš na břicho a ty mršky tak lépe cestují kam mají :)
S Endo jen vím, že se vrací a je to problém, tak šup hned po operaci na miminko :) Hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
24.9.10 09:07

Ahoj,já s endometriozou zápasim přes dva roky a sem 14 dní po čtvrté operaci (dvakrát operace na gyndě a dvakrát na urologii),sem po operaci,ale stejně mi neodstranili všechno-nejde to…a dva roky se snažíme o mimčo a zatím stále nic,tedko začínám dlouhý protokol a zhruba za měsíc mě čeká 2.IVF,tak věřím,že už se to povede,četla sem hodně příběhů,kde holky otěhotněly i s endometriozou,ale bohužel to není hned.Musíme věřit…Hodně štěstí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
24.9.10 09:34

ahoj, ak si zo slovenska, tak si zozen kontakt na anku kopacovu, pomoze aj s endo aj s obratenou maternicou. mala som kamaratku, ktora mala presne tieto iste problemy, nepomohla ani laparka, chceli ju dat do umeleho prechodu, isla za tou pani a hned dalsi cyklus otehotnela :srdce:
neboj, zvladnes to aj Ty, vsetko sa da riesit a si este mlada :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2244
28.9.10 10:10

Ahoj, mne taky zjistili endometriózu. Měla jsem šílene bolesti na konci menstruace nebo den po skončení, nebo když jsem třeba rychleji běžela.. Nejhorší bylo, že nezabíraly žádné tabletky ani kapky od bolesti, prostě mne to úplně na 3 dny odrovnalo. Snažili jsme se o mimi rok a pak mi primář na gynekologii po laparoskopii doporučil IVF, nebo prý zkoušet, zkoušet, zkoušet.. Také mi říkal, že některé ženy otěhotní i při endometrióze, ale některé bohužel ne, nebo po několika letech. Jelikož mi bude 30, už jsem nechtěla čekat, čekala bych třeba 3 roky a nic a pak by to zase bylo těžší. Doktor mne informoval, že se to dá buď odstranit, ale podle toho, kde ta endometrióza je (já ji mám na močovém měchýři, takže to odstranit nejde), nebo se to léčí hormony, ale říkal, že pokud by jsme chtěli potlačit bolesti, tak je to úspěšné, ale že léčení kvůli otěhotnení bývá málo úspěšné a navíc se to vrací.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andreiika
22.6.11 13:14

Ahoj, ja te myslim trochu potesim - kopiruju svuj text z jine diskuze.

Ahoj, mám taky endometriozu, nevim jakeho stupne, nekdy pred 20tym rokem jsem byla 2× na operaci – mam ji na brisni stene (jestli to pisu spravne), pak umele vysazena ms. Ve 24letech jsem „nechtene“ otehotnela, takze mam krasnou 6ti letou holcicku a ted kdyz bych s novym pritelem otehotnet chtela tak ne a ne, ale problem je ted i u pritele. Kazdopadne moje nova gynekolozka, kdyz videla moji diagnozu, rekla, ze je zazrak ze vubec dite mam. Predepsala mi Pyridoxin (vit.B) a vit.E, jeste k tomu jsem si na internetu nasla caj na endometriozu a kdyz jsem u ni byla asi po 1,5 mesici na kontrole, neverila vlastnim ocim Tehotna teda zatim nejsem, ale doufam, ze az se da do poradku muj pritel, uz nam nebude nic stat v ceste. Tady je kdyztak odkaz na ten caj – myslim, ze za zkousku nic nedate, ja jsem docela cajova, sice chutove nic moc, ale zvyknout se na to da, lepsi nez operace, nebo chemie, i kdyz nekdy holt neni vyhnuti

http://www.otehotnet.cz/…etrioza.html

Patricia223 píše:
Dobry den, chcela by som sa opytat aku sancu mam ze otehotniem, ked mam endometriozu a cistu na vajecniku a delohu otocenu dozadu. Chystam sa na operaciu ale co potom. Je mi 23. Dakujem
  • Citovat
  • Upravit
Andreiika
22.6.11 13:15

tak jeste lepe ten odkaz http://www.otehotnet.cz/…endometrioza

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.17 16:25
@jjj11 píše:
Ahoj,já s endometriozou zápasim přes dva roky a sem 14 dní po čtvrté operaci (dvakrát operace na gyndě a dvakrát na urologii),sem po operaci,ale stejně mi neodstranili všechno-nejde to…a dva roky se snažíme o mimčo a zatím stále nic,tedko začínám dlouhý protokol a zhruba za měsíc mě čeká 2.IVF,tak věřím,že už se to povede,četla sem hodně příběhů,kde holky otěhotněly i s endometriozou,ale bohužel to není hned.Musíme věřit…Hodně štěstí… :kytka:
ahojjj rozhodne ti drzim palecky at se ti podari otehotnet,.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex