Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky ráda bych otevřela diskuzi na téma endometrióza a IVF.
Podělím se s Vámi o svůj příběh, který je trochu komplikovaný. Je mi za chvíli 31 let a s manželem jsme se snažili o miminko cca rok. Ke konci minulého roku se mi podezřele začalo zvětšovat bříško…radovala jsem se, že by už konečně. Bohužel to nebylo těhotenství
. V prosinci jsem musela nastoupit na kliniku Iscare, kde jsem už i zůstala. Provedli mi laparoskopicky odstranění obou vejcovodů na základě tekutin v nich a odstranili rozsáhlé srůsty endometriózy. Po laparce jsem se krásně zahojila, přijmula fakt, že jediná cesta je ivf a tak jakmile přišla ms, která přišla dřív, než se čekalo tak jsem 29.12. začala se stimulací. Na hormony jsem reagovala moc špatně, nevolnosti, návaly a tak mi klinika doporučila PN. 10.ledna proběhla OPU, kdy jsem měla 19 vajíček a z toho krásných 7 bojovníčků vydrželo do 5tého dne. 15.ledna se teda provedl transfer ET, bohužel byl neúspěšný. Následoval únor, kdy jsme se dohodli s doktory na přirozeném cyklu, ale ovulace prostě nebyla. V březnu jsme měli jakmile dojde ms začít řízený cyklus. Naneštěstí mě 9.března popadla bolest na pravé straně boku a když jsem se dostala přes kliniku, žádanku na chirurgii atd…tak k mému udivu bylo podezření na slepák. Po probuzení mi však řekli, že slepák by byla ta lepší varianta. U mně proběhl obrovský zánět, který napadl celou pobřišnici, zasáhl slepák a našli zase hodně srůstů endometriózy. Teď jsem po operaci, začíná se to vše hodit, ale budu do 9.května doma a pak mám už schválené lázně. Po měsíci ve Františkových lázních bych měla mít řízený cyklus na další transfer.
Omlouvám se za tak dlouhý text, zkrátit to moc nelze.
Máš to moc těžké
Držím palce, ať lázně pomůžou a ať se podaří příští transfer. Těhotenství by ti pak mohlo pomoct i proti té endometrióze. Teď hlavně hodně odpočívej.
Ahoj, doporucuju ti kanal na youtube nebo na insta
https://m. youtube. com/@ThePasinis
Treba ti doda nadeji, maji video dokumentaci jejich cesty za miminkem, ona ma taky oba vejcovody venku a je po nekolika operacich endometriozy ![]()
Preju ti hodne sil, ty osudy jsou nekdy hrozne
![]()
@Janča6 děkuji ti ❤️. To doufám, že lázně pomůžou. Odpočívám, co to jen jde
.
@Liskulaska jee ahooj my se spolu známe už ze skupinky IVF- ET_KET 2026 😄 😊. Díky za tip, určitě kouknu. Hlavne hledám někoho, kdo by to měl stejně nebo podobně…bojím se, že můj případ je hodně komplikovaný tak aby to vůbec šlo 🫣 🫣. Joo říkám si, co jsem komu udělala, že jsem se ani nemusela dožít 31.narozenin😢.
@Marcela_dogmom jeeeeee nojo, to jsi ty
komplikovany pripad mas, to je pravda. Moc na tebe myslim ![]()
Ale na ten kanal urcite mrkni, myslim ze ta cesta je dost podobna, jeste do toho mela velmi nizke AMH. Nakonec meli 3 stimulace v rade a az potom transfer, maji z toho vseho trapeni i nejake mrazacky.
Opravdu co vse zena vydrzi 💪
@Liskulaska joo je ohromné, co vše dokážeme prožít, přežít a pak zase vstát a zkusit to znovu 🫣
. No moje téma nebo teda můj příběh zaznamenali i admini této platformy. Upravili ho a bude tu někde viset. Třeba to někomu pomůže, kdo by mohl prožít to co já.
Na té první skupince vás stále sleduji. Konečně vlna pozitivity že 🙏 🙏. Snad se k vám v létě vrátím.
Ahoj holky! Je tu někdo, kdo prochází procesem ted v dubnu? Já zítra začínám s injekcema a mám z toho celkem vítr, tak jsem založila tuhle skupinu, kde můžeme posdílet a pdpořit se: https://www.emimino.cz/…-duben-2026/
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.