Endometrióza a IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
208
28.3.26 22:38

Endometrióza a IVF

Ahoj holky ráda bych otevřela diskuzi na téma endometrióza a IVF.

Podělím se s Vámi o svůj příběh, který je trochu komplikovaný. Je mi za chvíli 31 let a s manželem jsme se snažili o miminko cca rok. Ke konci minulého roku se mi podezřele začalo zvětšovat bříško…radovala jsem se, že by už konečně. Bohužel to nebylo těhotenství :cry:. V prosinci jsem musela nastoupit na kliniku Iscare, kde jsem už i zůstala. Provedli mi laparoskopicky odstranění obou vejcovodů na základě tekutin v nich a odstranili rozsáhlé srůsty endometriózy. Po laparce jsem se krásně zahojila, přijmula fakt, že jediná cesta je ivf a tak jakmile přišla ms, která přišla dřív, než se čekalo tak jsem 29.12. začala se stimulací. Na hormony jsem reagovala moc špatně, nevolnosti, návaly a tak mi klinika doporučila PN. 10.ledna proběhla OPU, kdy jsem měla 19 vajíček a z toho krásných 7 bojovníčků vydrželo do 5tého dne. 15.ledna se teda provedl transfer ET, bohužel byl neúspěšný. Následoval únor, kdy jsme se dohodli s doktory na přirozeném cyklu, ale ovulace prostě nebyla. V březnu jsme měli jakmile dojde ms začít řízený cyklus. Naneštěstí mě 9.března popadla bolest na pravé straně boku a když jsem se dostala přes kliniku, žádanku na chirurgii atd…tak k mému udivu bylo podezření na slepák. Po probuzení mi však řekli, že slepák by byla ta lepší varianta. U mně proběhl obrovský zánět, který napadl celou pobřišnici, zasáhl slepák a našli zase hodně srůstů endometriózy. Teď jsem po operaci, začíná se to vše hodit, ale budu do 9.května doma a pak mám už schválené lázně. Po měsíci ve Františkových lázních bych měla mít řízený cyklus na další transfer.

Omlouvám se za tak dlouhý text, zkrátit to moc nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14648
28.3.26 22:50

Máš to moc těžké :,( Držím palce, ať lázně pomůžou a ať se podaří příští transfer. Těhotenství by ti pak mohlo pomoct i proti té endometrióze. Teď hlavně hodně odpočívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
29.3.26 07:13

Ahoj, doporucuju ti kanal na youtube nebo na insta

https://m. youtube. com/@ThePasinis

Treba ti doda nadeji, maji video dokumentaci jejich cesty za miminkem, ona ma taky oba vejcovody venku a je po nekolika operacich endometriozy :)

Preju ti hodne sil, ty osudy jsou nekdy hrozne :( :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
29.3.26 11:51

@Janča6 děkuji ti ❤️. To doufám, že lázně pomůžou. Odpočívám, co to jen jde :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
29.3.26 11:53

@Liskulaska jee ahooj my se spolu známe už ze skupinky IVF- ET_KET 2026 😄 😊. Díky za tip, určitě kouknu. Hlavne hledám někoho, kdo by to měl stejně nebo podobně…bojím se, že můj případ je hodně komplikovaný tak aby to vůbec šlo 🫣 🫣. Joo říkám si, co jsem komu udělala, že jsem se ani nemusela dožít 31.narozenin😢.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
29.3.26 12:05

@Marcela_dogmom jeeeeee nojo, to jsi ty :mrgreen: komplikovany pripad mas, to je pravda. Moc na tebe myslim :hug:
Ale na ten kanal urcite mrkni, myslim ze ta cesta je dost podobna, jeste do toho mela velmi nizke AMH. Nakonec meli 3 stimulace v rade a az potom transfer, maji z toho vseho trapeni i nejake mrazacky.
Opravdu co vse zena vydrzi 💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
29.3.26 12:16

@Liskulaska joo je ohromné, co vše dokážeme prožít, přežít a pak zase vstát a zkusit to znovu 🫣 :wink:. No moje téma nebo teda můj příběh zaznamenali i admini této platformy. Upravili ho a bude tu někde viset. Třeba to někomu pomůže, kdo by mohl prožít to co já.

Na té první skupince vás stále sleduji. Konečně vlna pozitivity že 🙏 🙏. Snad se k vám v létě vrátím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.26 11:16

ivf duben

Ahoj holky! Je tu někdo, kdo prochází procesem ted v dubnu? Já zítra začínám s injekcema a mám z toho celkem vítr, tak jsem založila tuhle skupinu, kde můžeme posdílet a pdpořit se: https://www.emimino.cz/…-duben-2026/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.