Dlouhý protokol u nízkého AMH

24.3.26 17:35

Dlouhý protokol u nízkého AMH

Ahoj děvčata.
Je mi 37 a mám šestiletou dceru po IVF. Tehdy jsme k nemu pristoupili kvuli spatnemu spermiogramu manzela, ja jsem podle vsech testu byla v poradku, i kdyz - mela jsem odebranych jen 6 vajicek, z toho 3 blastocysty - tehdy jsem se o to nijak nezajimala a navic vysel hned prvni ET, dneska vidim, ze to zadna zavratna sklizen nebyla 🙈 😅 Dva kety pak nevysly a ja tak jsme loni znovu dorazili na kliniku, kde se ukazalo, ze se
K manzelovym problemum pridaly i moje. Amh 0,3 a fsh 12,4. Je teda pravda, ze jsem v tu dobu hodne sportovala a malo jedla a byla mirne podvyzivena. To jsem trochu srovnala, pribrala 4kg, jim a suplementuju ubiquinol, omegu, decko a amh se vysplhalo na 0,6. Nicmene porad jsme byli IVF material.
Podstoupoli jsme kratky protokol - zisk dve vajicka, jedno embryo - presnos 3. den a nic.
Pote jako samoplatci nativ - jedno vajicko - jedno embryo- et treti den a opet nic.
Presli jsme do Gennetu, kde jsem spokojena s pristupem- poprve nas nekdo vysetruje horem dolem - dokonce i manzela, ten driv chodil skutecne jen na odber v den opu… Nicmene pani doktorka rozhodla, ze zkusi dlouhy protokol. Vsude - i v odbornych diskuzich - se pise, ze je to pro mladsi paciently s vysokym amh, pro low responders naopak velmi nevhodne. Samozrejme jsem se ji ptala, ale ona jen rekla, ze u me kratky nevysel, tak je nacase zmenit strategii. To sice chapu, ale nejak nejsem v rozpolozeni neco jen tak naslepo zkouset. Mame jeste dva cykly na pojistovnu, ale vnitrne jsem nejak nastavena, ze je tohle posledni pokus. Vim, ze to nekdo zkousi roky, ale pro me u ty 4et bez uspechu jsou uz na psychiku moc.
Mela jste taky nektera dlouy protokol? A jak jste obecne spokojene s Gennetem? Dekuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.3.26 21:21

Já měla nízké AMH a na krátký protokol jsem vůbec nereagovala. Na dlouhý ano, takže odběr byl jednou 6 a jednou 10 vajíček. Což je na nízké AMH slušné.
Embrya ale stejně nebyla kvalitní, prostě věk no.
Je to ale hodně drahá sranda.
Mě to na pojišťovnu stálo 4 roky zpátky 60 tisíc a teď to bude horší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.