Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, v breznu 2016 mi byla laparoskopicky odstranena praskla cysta, nasledne mi zjistily endometriozu, gynekolog mi nasadil antikoncepci Aidee, mela jsem ji brat v kuse jenze stale jsem krvacela, sla jsem na gynekologii zmenily mi ji na Visanne uzivam ji neco malo pres mesic a stejne stale krvacim, v pondeli si zavolam na gynekologii jen bych chtela vedet jestli ste to taky nektera tak mela. Nejradsi bych ty prasky vysadila a uz zadne nebrala..
s pritelem by sme moc radi chteli miminko ale jelikoz mam snizenou funkci stitne zlazy a jeste k tomu endometriozu tak mam celkem strach z toho aby se to vubec povedlo.. dekuji vam vsem s pozdravem Hanka ![]()
Ahoj, loni v červnu jsem byla na laparoskopii s cystou a zjištěna endometrioza
. Gynekolog mi nasadil léky Visanne, ty jsem brala do března 2016 a úplně v pohodě. Jediný nezadouci účinek, ze jsem přibrala
.
Ahoj, je mi 29 let a chtěla jsem se zeptat, zda některá má podobné zkušenosti s visanne jako já. Před půl rokem v létě mi byla odstraněna cysta z levého vaječníku a při zjišťování průchodnosti vejcovodů(kvůli otěhotnění) mi byla zjištěna i endometrioza. Lékařka mi nasadila Visanne na půl roku, krvácení(dost silné špinění) probíhalo každý měsíc bez těch hrozných bolestí sice, ale mám to každý měsíc a někdy i po 8 dnech, takže skoro pořád, nasadila mi tedy znovu další na 3 měsíce a když to bude podobné jako nyní tak mě asi nejspíš pošle na operaci, s přitelem bychom chtěli mimčo a jsem nervozní z toho, jak dlouho se tato léčba může ještě protáhnout? Máte některá z vás podobnou zkušenost? Děkuji předem za odpovědi.
@Garbara Visanne se má užívat v kuse, aby menstruační krvácení cca půl roku nebylo. Zřejmě to není lék, co by vám vyhovoval. O něco silnější by měl být Synarel.
@Garbara ja po visanne taky stale krvacela pak mi gyndarka nasadila norethu
@Garbara omlouvam se omylem jsem odeslala neodpsany prispevek
diky toho staleho krvaceni mi nasadila norethisteron a na nejakou dobu jsem prestala krvacet, pak sme se domluvily nad tim ze radsi ihned otehotnet nez se stale cpat praskama
takze tak no.. ja bych si uz takove leky nenechala predepsat
Moc děkuji za odpověď, lékařky se zeptám na jiné léky, nebo na to co spíš dál, nejsem moc zastánce braní léku a prášků, už s braním antikoncepce - jakékoliv, jsem měla vždy nějaký problém, tak jsem prášky zavrhla úplně a tyto co mám nyní mě moc netěší a hlavně když krvácím častěji, než když jsem je nebrala, jsem z toho paf ![]()
@Garbara no kdyz jsem je vysadila byla to hrozna uuuuleva zase nekrvacet… krasne se vse hodilo zpatky do normalu a proto uz bych zadne prasky nebrala.. jen ted to mimi aby se zadarilo
Právě. věřím, že to byla úleva. Já už si přijdu doslova vyšťavená. Děkuji moc za rady. ![]()
Ahoj můžu se přidat? dnes začínám brát visanne, nedaří se nám otěhotnět, tedy loni to šlo, ale nevyšlo to a ted už to nejde. na utz byla cysta a při laparo mi bylo sděleno, že endometrioza, mám prášky na 3měsíce, potom kontrola a dál se uvidí. jen mi bylo řečeno, že nám to normálně asi nepůjde a už teď mě děsí že bude potřeba IVF. máte někdo zkušenosti? pocítili jste na sobě léčbu visanne? kila šla nahoru? chuť na sex byla? návaly horka a nálad?
navíc je u mne ještě podezření na problémy se štítnou žlázou a čekám na výsledky.
Ahoj, jestli jsem měla endometriozu nevím, ale podle popisovaných příznaků to tak vypadá. Od osmnácti jsem brala antikoncepci. Po pěti letech jsem ji vysadila a přestala krvácet- úplně. Dostala jsem injekci na vyvolání a krvácela nepřetržitě 1a půl roku. Nikdo nezjistil proč. Antikoncepce nezabírala. Skončilo to hormonálním hnojivem a prvním dítětem. Po skončení kojení se situace opakovala a máme druhé dítě. Třetí nechci, takže jsem nakonec po různých lékařských pokusech skončila u hormonálního tělíska a mám už víc jak 6 let normální cyklus. Sice ta aplikace nikdy neproběhne hladce a bezbolestně, ale za ty roky klidu mi to rozhodně stojí.
@lachtanice86 Ahoj, já byla na laparoskopii s cystou a též zjištěna endometrioza. Brala jsem necelý rok visanne. Snášela jsem ji v pohodě, Ale nabrala jsem 12 kilo
Za tu dobu. Pak jsme se snažili přirozeně otěhotnět, Ale bohužel
. Teď zkusíme první IVF. Příští týden už jdu na OPU. Jinak ti přeji hodně štěstí ![]()
@Evva21 ty mě děsís se vším. Ty kila i to že to nevyšlo. To je mi líto. Já už ž těch hormonů nechci tloustnout
když mi endo zjistili poprvé ve 20 brala jsem ha cca 8 let a nabrala 20kilo. Pak jsem vysadila je to cca 2 roky a dolů jsem dala ani ne 5kilo
@Evva21 teď jsem si četla přibalovy letak a ještě akné a padani vlasů. No super
@lachtanice86 Vlasy mi nepadaly a akne jsem neměla. Visanne mi opravdu pomohla, tedy až na ty kila, Ale po vysazei jsem je shodila
. Myslím, ze někomu Visanne sedne a někomu ne. Hodně se to řeší na fb. Já si teď picham ty pera do břicha a to jsem jak vzducholod nafoukla
. Zítra jdu na kontrolu ultrazvuk, tak jsem zvědava
.