Endometrioza, visanne

137
13.8.16 20:27

Endometrioza, visanne

Ahojky, v breznu 2016 mi byla laparoskopicky odstranena praskla cysta, nasledne mi zjistily endometriozu, gynekolog mi nasadil antikoncepci Aidee, mela jsem ji brat v kuse jenze stale jsem krvacela, sla jsem na gynekologii zmenily mi ji na Visanne uzivam ji neco malo pres mesic a stejne stale krvacim, v pondeli si zavolam na gynekologii jen bych chtela vedet jestli ste to taky nektera tak mela. Nejradsi bych ty prasky vysadila a uz zadne nebrala.. :( s pritelem by sme moc radi chteli miminko ale jelikoz mam snizenou funkci stitne zlazy a jeste k tomu endometriozu tak mam celkem strach z toho aby se to vubec povedlo.. dekuji vam vsem s pozdravem Hanka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
807
2.9.16 04:07

Ahoj, loni v červnu jsem byla na laparoskopii s cystou a zjištěna endometrioza :(. Gynekolog mi nasadil léky Visanne, ty jsem brala do března 2016 a úplně v pohodě. Jediný nezadouci účinek, ze jsem přibrala :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.1.17 12:39

Ahoj, je mi 29 let a chtěla jsem se zeptat, zda některá má podobné zkušenosti s visanne jako já. Před půl rokem v létě mi byla odstraněna cysta z levého vaječníku a při zjišťování průchodnosti vejcovodů(kvůli otěhotnění) mi byla zjištěna i endometrioza. Lékařka mi nasadila Visanne na půl roku, krvácení(dost silné špinění) probíhalo každý měsíc bez těch hrozných bolestí sice, ale mám to každý měsíc a někdy i po 8 dnech, takže skoro pořád, nasadila mi tedy znovu další na 3 měsíce a když to bude podobné jako nyní tak mě asi nejspíš pošle na operaci, s přitelem bychom chtěli mimčo a jsem nervozní z toho, jak dlouho se tato léčba může ještě protáhnout? Máte některá z vás podobnou zkušenost? Děkuji předem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
14.1.17 12:59

@Garbara Visanne se má užívat v kuse, aby menstruační krvácení cca půl roku nebylo. Zřejmě to není lék, co by vám vyhovoval. O něco silnější by měl být Synarel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
14.1.17 17:13

@Garbara ja po visanne taky stale krvacela pak mi gyndarka nasadila norethu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
14.1.17 17:16

@Garbara omlouvam se omylem jsem odeslala neodpsany prispevek :mrgreen: diky toho staleho krvaceni mi nasadila norethisteron a na nejakou dobu jsem prestala krvacet, pak sme se domluvily nad tim ze radsi ihned otehotnet nez se stale cpat praskama :) takze tak no.. ja bych si uz takove leky nenechala predepsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.1.17 19:07

Moc děkuji za odpověď, lékařky se zeptám na jiné léky, nebo na to co spíš dál, nejsem moc zastánce braní léku a prášků, už s braním antikoncepce - jakékoliv, jsem měla vždy nějaký problém, tak jsem prášky zavrhla úplně a tyto co mám nyní mě moc netěší a hlavně když krvácím častěji, než když jsem je nebrala, jsem z toho paf :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
14.1.17 20:59

@Garbara no kdyz jsem je vysadila byla to hrozna uuuuleva zase nekrvacet… krasne se vse hodilo zpatky do normalu a proto uz bych zadne prasky nebrala.. jen ted to mimi aby se zadarilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.1.17 18:58

Právě. věřím, že to byla úleva. Já už si přijdu doslova vyšťavená. Děkuji moc za rady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
6.7.17 10:47

Ahoj můžu se přidat? dnes začínám brát visanne, nedaří se nám otěhotnět, tedy loni to šlo, ale nevyšlo to a ted už to nejde. na utz byla cysta a při laparo mi bylo sděleno, že endometrioza, mám prášky na 3měsíce, potom kontrola a dál se uvidí. jen mi bylo řečeno, že nám to normálně asi nepůjde a už teď mě děsí že bude potřeba IVF. máte někdo zkušenosti? pocítili jste na sobě léčbu visanne? kila šla nahoru? chuť na sex byla? návaly horka a nálad?
navíc je u mne ještě podezření na problémy se štítnou žlázou a čekám na výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.7.17 12:25

Ahoj, jestli jsem měla endometriozu nevím, ale podle popisovaných příznaků to tak vypadá. Od osmnácti jsem brala antikoncepci. Po pěti letech jsem ji vysadila a přestala krvácet- úplně. Dostala jsem injekci na vyvolání a krvácela nepřetržitě 1a půl roku. Nikdo nezjistil proč. Antikoncepce nezabírala. Skončilo to hormonálním hnojivem a prvním dítětem. Po skončení kojení se situace opakovala a máme druhé dítě. Třetí nechci, takže jsem nakonec po různých lékařských pokusech skončila u hormonálního tělíska a mám už víc jak 6 let normální cyklus. Sice ta aplikace nikdy neproběhne hladce a bezbolestně, ale za ty roky klidu mi to rozhodně stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
6.7.17 15:08

@lachtanice86 Ahoj, já byla na laparoskopii s cystou a též zjištěna endometrioza. Brala jsem necelý rok visanne. Snášela jsem ji v pohodě, Ale nabrala jsem 12 kilo :? Za tu dobu. Pak jsme se snažili přirozeně otěhotnět, Ale bohužel :(. Teď zkusíme první IVF. Příští týden už jdu na OPU. Jinak ti přeji hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
6.7.17 19:11

@Evva21 ty mě děsís se vším. Ty kila i to že to nevyšlo. To je mi líto. Já už ž těch hormonů nechci tloustnout :zed: :zed: :zed: když mi endo zjistili poprvé ve 20 brala jsem ha cca 8 let a nabrala 20kilo. Pak jsem vysadila je to cca 2 roky a dolů jsem dala ani ne 5kilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
6.7.17 19:12

@Evva21 teď jsem si četla přibalovy letak a ještě akné a padani vlasů. No super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
6.7.17 22:14

@lachtanice86 Vlasy mi nepadaly a akne jsem neměla. Visanne mi opravdu pomohla, tedy až na ty kila, Ale po vysazei jsem je shodila :). Myslím, ze někomu Visanne sedne a někomu ne. Hodně se to řeší na fb. Já si teď picham ty pera do břicha a to jsem jak vzducholod nafoukla :D. Zítra jdu na kontrolu ultrazvuk, tak jsem zvědava :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí