Endometrioza vs. stimulace

2.9.16 07:21

Endometrioza vs stimulace

Ahoj všem! Přidávám se k Vám… Už téměř 8 let se snažíme o miminko a pořád nic. :-( V průběhu toho všeho jsem absolvovala i laparoskopii, při které mi zjistili rozsáhlou endometriozu - to je už 2,5 roku. Teď jsem změnila doktorku. Od tohoto cyklu jsem dostala clostylbegyt/utrogestan. Máte s tím někdo zkušenosti? Otěhotněla jste některá napoprvé? Já bych měla dnes dostat menstruaci, ale zatím nic. Ani příznaky k tomu moc nejsou… Jenže jsem si uvědomila, že jsem měla utrogestan brát jen 10 dní. Dnes je to 12. Testovat se mi nechce - nerada bych zas viděla negativní test. :,( Na to fakt po těch letech už nemám… Tak mi poraďte co dál? Mám vysadit utrouš nebo doufat?! Díky za Vaše reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2044
2.9.16 07:38

Já mám taky endometriózu, nevěš hlavu, přes tyto léky jsem otěhotněla a pak následně i bez nich i s endometriózou, bude to dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
2.9.16 07:51

Mě přijde ms většinou tak třetí, čtvrtý den po vysazení duphastonu (to samé co utrogestan). Prví dítě mám díky clostylu a doufám, že druhé se s ním taky povede :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
2.9.16 07:53

A ovulaci si měla, nebo to nezkoumáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.16 08:01

Byla jsem na kontrolním UZ. Až 19. den a dr říkala, že se teprve chystá… což je dost divné. Já mám obvykle cyklus spíš kratší. Nemám příznaky ani na MS ani na těhotenství. :-( Jsem z toho nějak zmatená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
2.9.16 08:07

@BlackMagic a to už si brala ten utrouš? on totiž někdo říká, že tyhle přípravky - duphaston, utrogestan startují druhou fázy cyklu a jakoby blokují ovulaci, když přichází dýl. Ale doktoři to většinou neřeší tak nevím. Mě právě u prvního přišla ovulace až když jsem s duphastonem počkala, tak byla 24 DC a pak jsem ho teprv brala. Ale já mám cykly dlouhé, ty když je máš spíš kratší, tak by měla být ovulace včas. KDyž máš takové problémy tak by možná nebylo od věci si tu ovulaci hlídat - zkusit příští cyklus kdyžtak ovulační testy, nebo měření BT. Ale třeba už to nebude potřeba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
2.9.16 08:29

Já teď jedu na clostilbegytu druhej cyklus. První nevyšel, druhej se uvidí příští týden. Zpoždění asi může být způsobené i tím utrogestanem. Nebo těhotenství no :-D Pokud jsi měla brát utrogestan deset dní, tak ho vysaď a pak uvidíš no.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4581
2.9.16 08:37

Ahoj já mám taky endosku nijak rozsáhlou a snažili jsme se „jen“3 roky a pak šli do car a dr.(vyhlášený)mě hned doporučil přímo ivf že přes tu endosku nám to nikdy nepůjde..měla jsem i několik biochemek..a dle mého po takové době bych už neztrácela čas a šla pro pomoc do car :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.16 08:57

@Hanka_S_V Ja si bazalku merim a podle te ovu probehla normalne (tj driv). Tak ti nevim. Vubec mam pocit, ze je to moje telo nejak posahany… : (

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.16 09:43

@Lekninka91 A ty mas tez endometriozu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.16 09:46

@Janez Ja taky v caru byla. Ale odpiskala jsem to. Ja na to nemam a nemyslim tim ted zrovna penize…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.16 09:48

@dlouha Dekuji! A za jak dlouho se ti podarilo otehotnet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.16 09:48

@dlouha Dekuji! A za jak dlouho se ti podarilo otehotnet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
2.9.16 09:50

@BlackMagic tak jestli měříš BT, tak bych jí věřila. Ono pokud bylo po ovulaci, tak už by stejně doktorka nic neviděla :nevim: Vysaď ten utroš a buď počkej jestli ms dorazí, nebo už udělej test, tolik dní po už by na něm mělo případně něco být. Záleží na tobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
2.9.16 10:48

@BlackMagic u prvního hned, u druhého za dva měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie