Endometroidní cysta

383
30.12.15 12:55

Endometroidní cysta

Zdravím a prosím o informace. Při preventivní kontrole v září mi doktorka na UZ našla na levém vaječníku cystu. Pro jistotu si mě pozvala na kontrolu opět v prosinci, kde zjistila, že se cysta od září o 3 cm zvětšila, byla tedy již na 5cm. Teď, pokud dodržuje tempo růstu, už bude asi na 6 cm, ale to není podstatné. Cysta není vodová, je naplněna zřejmě krví, doktorka má podezření na edometroidní cystu a po Vánocích se jdu objednat na laparoskopii do nemocnice. Posledních několik cyklů se mi „zkracuje“, menses dostanávám stále dřív a dřív, a trvá stále déle a déle (špiním třeba i 14 dní) a je to silnější a silnější (nestíhám vyměňovat). Dnes jsem se vzbudila ve tři ráno s neskutečnou bolestí břicha, především na té levé straně, ale celkově po celém podbřišku. Zjistila jsem, že jsem to dostala, opět o cca 5-6 dní dřív, než bych měla. Moje otázka zní: Může tato cysta prasknout? V jednu chvíli jsem myslela, že snad ano, protože takovou náhlou a prudkou bolest jsem snad ještě nezažila, navíc se do mě dala zimnice. Nyní už je to lepší, vzala jsem si prášek a prakticky nic necítím, ale v noci mě to dost vylekalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68971
30.12.15 13:03

Ano, myslím, že prasknout může. Taky mi ji našli a taky se mi cyklus zkracoval. Ale mně se z toho nakonec vyklubalo něco jiného, co se tak na utz jenom tvářilo, každopádně co jsem načetla, pokud je to endometriom, prasknout může a pak by to opravdu fest bolelo. Možná bych zkusila dr. cinknout, jestli tam před svátky ještě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
30.12.15 13:07

Doktorka tam od dneška není, bude až v pondělí. Mě je teď už dobře, mám jen strach, co to může způsobit, aby z toho nebyl nějaký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
30.12.15 13:19

Tak to se přiznám, že nevím, laicky bych řekla, že snad nic, ale pokud si nejsi jistá, tak teď už asi jen nějaká gynekologická pohotovost, e jsi s tímhle sledovaná. Nebo tam aspoň cinknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
30.12.15 13:32

@Advise

Ja mela endometrialni cystu 5 cm velkou Byla jsem objednana na laparoskopii a zhruba mesic pred operaci me z niceho nic zacalo ukrutne bolet bricho tak ze jsem myslela ze nedojdu domu a ze pojedu na pohotost, nicmene jsem si pak na chvili lehla a bolest polevila. Pak jsem sla na planovanou operaci mudr mi rikala, ze jsem tam mela tu cystu prasklou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
30.12.15 14:55

Mám takový pocit, že to asi bude ono. Je možné, že praskla, nebo aspoň podle té bolesti by to odpovídalo. V tom případě jsem to ale nyní nedostala dřív jak jsem si myslela a měla bych to tedy ještě dostat. Uvidíme. Zatím to řešit nebudu, pokud mi nebude hůř či se bolest nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí