Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
jsem členem SVJ a zjistila jsem, že od 1.1.2015 musíme mít na dům energetický průkaz. Nechceme to nechávat na poslední chvíli a tak se ptám:
Nemáte někdo tip na firmu (Praha a okolí), která ho dělá? Jde mi o to ho opravdu udělat, ne jen dostat papír podle projektu. I když jde o dům relativně nový, určitě tu nějaké problémy tohoto charakteru jsou a my si od toho i slibujeme, že by se nám je podařilo odstranit.
Má smysl ho dělat teď v létě, nebo je lepší počkat do zimy? (listopad)
Díky za tipy, klidně do SZ.
@Brontik udělala bych to co nejdřív, na podzim budou dlouhé čekací doby..
@Brontik Klidně ho udělejte i v létě. Když jsme prodávali dům, tak nám ho dělala firma co dohodila realitka a ti chtěli jen poslat dokumentaci a my jsme museli vyplnit nějakou jejich tabulku (několik stránek). Stálo to asi 3tis (už si to přesně nepamatuji) a chlápek se ani nepřijel na barák podívat ![]()
Napsala jsem SZ nechci tu dělat reklamu ![]()
Manžel pro jednu firmu pracuje a jezdí a celou nemovitost vymeri, nafoti…
Pokud máte na mysli Průkaz energetické náročnosti budov, tak ten podle novely, která přicháí v platnost, není povinný pro bytové domy, tedy alespoň při běžné výkonné funkci. Doporučuji si pročíst tuto novelu zákona, resp. to nejdůležitější z ní, které naleznete v článku „Novelizace zákona č. 406/2000 Sb.“***
Povinnost pro bytové domy tak přímo nevyplívá, ale pokud bude někdo z domu prodávat byt, tak je problém, jeliž PENB se zpracovává na celý dům. I z tohoto důvodu je asi dobré mít průkaz k dispozici.
Příspěvek upraven administrátorem 17.4.2015 11:13 - reklamní odkaz
Ahoj,
našla jsem jeden zajímavý článek na toto téma a dost mi pomohl, dostala jsem odpovědi na veškeré otázky, zde zasílám odkaz:
http://www.maklerinadoporuceni.cz/…itek-budovy/