Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak az tam pujdes, tak se zeptej doktorky, tady te nikdo zevnitr nevidel. Samozrejme mas pravo na informace o svem zdravotnim stavu
@Kačus82 jasně že se zeptám, jen mě zajímá jestli někdo taky bral tyto léky a na co přesně. Jestli to mám od přítele…
Vsak nemusis mit priznaky a muzes neco mit dlouhodobe a az ted se to naslo, tak bud rada a asi nepatrej. Otazka je, jak jste se na to minuly tyden dostali, ze doktorku napadlo to zkoumat. Nam treba nasli ureoplazmy pri lecbe neplodnosti, a take jsme nemeli zadne problemy a nepodvadeli jsme se navzajem… nekdo je pry na to chytlavy z virivek apod., nekde to pry maji cele rodiny (takhle nam to rikala doktorka)… tezko ted zjistis odkud to mate…
Zeptejte se lekare, ale tipla bych si podle leku na trichomoniasu, coz je pohlavne prenosna nemoc (proto terapie u obou partneru), ale jak seto k Vam mohlo dostat… navic to taky muze byt neco jineho, tady Vam bez vysetreni nikdo spravne neodpovi…
No koukla jsem na pribalovy letak od toho entizolu a pisi tam, ze lecen i partner ma byt u Trichomonioze, coz je toto https://sk.medixa.org/…richomoniaza
To ale neznamena, ze nakonec se nemuze jednat o jiny problem
kazdopadne bych byla na pozoru, nezni to nevinne
Doktorka vám určitě řekne, co přesně máte za problém, když si půjdete pro léky. Entizol se většinou předepisuje např. při nálezu bakterie Gardnerella vaginalis v pochvě, která se tam přemnoží. Nejedná se o sexuálně přenosnou nemoc. Léčí se tím ale i trichomonády, a ty sexuálně přenosné jsou. Takže oprvavdu je třeba konkrétně vědět, co vám ve stěru objevili. Spíš bych tipla tu gardnerellu nebo nějakou podobnou breberku ![]()
Milá zakladatelko, taky mně byl předepsán Entizol. Šla jsem na gyndu se svědivým výtokem, a vida, trichomoniáza
. Po dvaceti letech manželství, já věrná až za hrob… No, je to prostě podezřelé.
@Anonymní píše:
@Kačus82 jasně že se zeptám, jen mě zajímá jestli někdo taky bral tyto léky a na co přesně. Jestli to mám od přítele…
Tak ses dozvedela, ze to muze byt pohlavne prenosna choroba nebo taky ne. Urcite te to pred navstevou doktorky obohatilo
jako sorry za jizlivost, ale tyhle dotazy na diagnózy po internetu povazuju za pitomé. Nenervuj se predem zbytečně
Ahoj.. minulý týden jsem byla na gyndě a dnes mi volala sestra s tím, že si tam mám zítra dojít pro léky… Nejen pro mě ale i pro partnera. Zeptala jsem se proč, jestli mám nějakou pohlavní chorobu? S přítelem jsem několik let a s nikým jiným jsem nespala. Řekla mi že to není pohlavní choroba. A pak dodala, že ZATÍM. Vůbec nevím co si myslet. Zapamatovala jsem si jen že budu mít vaginální tablety Entizol a přítel taky něco.
Znamená to že mě podvedl? Jsem z toho nervózní, nemám ani žádné příznaky nějaké nemoci. Žádné pálení nebo svědění, bolest.. nic. Fakt nevim co si mám myslet