Epi-no - cvičení pánevního dna

8.7.11 13:49

Epi-no

Ahoj holky,
zajímalo by mě, jestli některá z vás cvičí s Epi-nem. Já mám teď nařízenou pauzu - praskla mi hráz, tak teď hojím. Začínám propadat panice, protože jsem cvičela na 24 cm bez problémů, pak na 28-29 cm a praskla mi hráz - nic dramatického, ale nepříjemné to je.
Máte někdo podobnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
8.7.11 13:54

zkušenost nemám, tak se omlouvám, že sem lezu…jen by mě zajímalo, při předchozích porodech jsi byla nastřižená? Já o tom uvažuju, ale když teď čtu, že si můžu ještě způsobit tohle, tak nevím nevím :think:
Stříhaná jsem právě byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.11 13:59

Ahoj Kakiko - teď jsem potřetí těhu. Pokaždé jsem byla nastřižená, pokaždé na 3 stehy venku. První byla malinka, kluk byl macek, ale stačily tři stehy.
Já si teď pořídila Epi-no - snad se to zlepší. Je to asi moje chyba, že mi praskla hráz. Není to bůhví jak velké, jenom malinko, ale i tak je to nepříjemný. Je fakt, že když cvičím s Epi-nem objevuji nové polohy, při kterých zvládám ten tlak. Snad aspoň v tomhle mi to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
8.7.11 14:29

Ahojda, musí se cvičit pomalu, pokud došlo k natržení při cvičení, dej si chilku pauzu než se to zahojí, maž si hráz něčím na zahojení a pak zkus pomalu cvičit znova.
Za mě balonek epi-no rozhodně doporučuji. Jako prvorodička jsem chtěla být k porodu nejvíc připravená. Máma mi vyprávila děsivé porody co si prožila se mnou a se ségrou, takže jsem si porod chtěla co nejvíc ulehčit. Pila jsem maliník, křoupala lněné semínko, cvičila s epinem a vzdělávala na netu vše co porod obnáší. Jestli to bylo tím nevím ,ale přijela jsem do porodnice kolem 11hod, do 14hod se to „dalo“, pak mi píchli vodu, ty strašné bolesti tedy začali, ale užila jsem si jich pouze 30 min, neb jsem se běhěm 1/2 hoďky otevřela ze 3 cm na 9 cm, takže jsem už mohla přitlačovat, tím jsem si ulevovala a malá se bez nástřihu narodila v 15.35 hod. Jen jsem měla malou trhlinku. Takže holky cvičte křoupejte, tím nic nepokazíte. Jen berte v potaz to, že porod je individuální záležitost, takže vám maliník či epino nemusí pomoci, ale nic tím neztratíte. Navíc hlavně jde o to, že k porodu jsem byla lépe psychiky připravená a to dělá hodně!
Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
12.8.11 22:03

Zdravím, po přečtění „zázračných“ příhod o porodu po Epinu o něm uvažuji. Nevíte někdo, kde ho koupit za přijatelnou cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.8.11 22:29

Já ho měla, něco jsem nacvičila, ale pak porod skončil císařem, tak nevím, jak bych dopadla. Kupovala jsem nové, pak ho prodala. Ve výsledku to finančně vyšlo lépe než kupovat jeté (sorry těm, co ho tu nabízejí :-) ). Kupovala jsem na www.epino.cz .. měli stánek i na veletrhu For babies loni a tam ho prodávali za ještě lepší cenu. Ale to jsem zaváhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
22.2.12 15:29

Správné použití?

ahoj holky,
dnes jsem měla poprvé možnost vyzkoušet epi-no. Nejprve tedy ten trénink 10 minut posilování pánevní dna v pololeže s použitím kondomu a lubrikačního gelu na bázi vody, ale nevím jestli postupuji správně, protože nejsem vůbec schopná balonek v sobě udržet… Předpokládám, že nesmí být úplně vyfouklý, tzn. že jsem zavřela ventil a asi 1× stiskla aby byl tvrdý a pak jsem postupovala dle návodu, ale musela jsem ho neustále zadržovat uvnitř rukou aby nevyklouzl. No snad se to tréninkem zlepší…

Pak jsem nafoukla na maximální pro mě snesitelnou velikost (asi 10× stisk, tj. asi 19 cm) i když po vyklouznutí to trochu bolelo,tak asi budu muset ubrat… Také se v anglickém návodu píše, že se má zavést do poloviny balonku a v české do 2/3 tak nevím jak tedy?
A hlavně mě zajímá, jestli při nafukování toho balonku musím být maximálně uvolněná nebo mít naopak pánevní dno stažené? Tak jako tak musím balonek držet rukou jinak by byl hned venku… Předem děkuji za vaše rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.12 15:43

Ahojky, teda už je to nějaká doba, co jsem cvičila :P , snad si vspomenu :lol: .
Já cvičila taky vleže, ale při větším nafouknutí mě to bolelo - když jsem ho tlačila ven - to jsem se i trocha natrhla. Ihned jsem volala své PA - přestala jsem cvičit, hojila ranku :oops: , pak jsem změnila polohu :* a pohoda. Klečela jsem na kolenou na posteli. Zavedla balónek celý a foukala a foukala… pak jsem ho tlačila ven :palec: . Nafukovala jsem do pocitu na tlačení na konečník :roll: . Občas jsem ho nechala z části ven a nafukovala, ale měla jsem podobný problém - balónek lezl pořád ven :lol: - takže jsem jen nafukovala, abych trocha napnula hráz. Cvičila jsem jednou denně před spaním. Když jsem se dostala na těch 28 cm - ze začátku mi i ukápla kapka krve. Pak už nic, dostala jsem se sotva na 30 cm, víc ani ťuk :roll: . Rodila jsem golema 5250 a pohoda :lol: . Poloha na tlačení byla stejná jako u cvičení - tahle poloha se mi osvědčila :lol: . Klidně bych si to dala ještě jednou :mrgreen: , ale už máme tři děti :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
23.2.12 00:47

Ahoj, začala jsem s epinem cca před týdnem a mám úplně to samé. Musím balónek furt přidržovat, jinak by vyjel ven :-) myslím, že to ale ničemu nevadí, i jsem to četla na nějaké diskuzi a v tom návodu je taky napsáno, že může vyjíždět..jinak zavádím tak na ty 2/3 a pak ho třeba trochu šoupnu ven, protože v té horní půlce je širší, tak aby se to natahovalo všude stejně. Snažím se být při nafukování uvolněná, protože stažená bych už asi nenafoukla nic :mrgreen: i tak je můj průměr zatím nic moc :,( (holt to mám asi moc úzký :nevim: ) snad se to zlepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
3.11.14 17:01

Holky, vy jste měli k epinu návod v češtině? Já mám koupený originál nový balónek a návod je jen v němčině. Asi budu muset oprášit znalosti z gymplu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí