Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdo má zkušenosti s tímto balonkem? Budu rodit poprvé a zajímá mě jestli nehrozí že se natrhnu právě z tohoto balonku…dost čtu že to i štípe, tak jestli třeba to štípání není už skoro natržená tkáň…Chtěla bych si ho pořídit, ale trošku se toho i bojím…Doporučujete? Nemám se obávat?
@Marky983 jasne ze realny to je. Selsky rozum bude nejlepsi ![]()
Jinak doporucit muzu
Muzu jen doporučit. Pokud budeš cvičit pomalu a postupně tak jak se má, tak se natrhnout nemůžeš. Mám s ním opravdu dobrou zkušenost, je to investice která se vyplatí.
Muzu jen doporučit. Pokud budeš cvičit pomalu a postupně tak jak se má, tak se natrhnout nemůžeš. Mám s ním opravdu dobrou zkušenost, je to investice která se vyplatí.
Nevím od kdy můžu začít… říká se tři týdny před porodem..jenže čtu že mimčo je hotové už ve 36.týdnu a může se pravděpodobně narodit dřív než před termínem. Chtěla bych tedy začít co nejdřív, ale aby to nebylo zas moc brzy…
Musíš cvičit do bolesti, pravidelně a dostatečně dopředu, né si rovnou nafoukat desítku.
Mám pár dní čerstvou zkušenost a stačilo mi natrénovat devět cm.
U porodu to teda štípalo fest, ale mám to bez škrábnutí ![]()
Záleží také, kde budeš rodit a zda si budeš vyloženě přát, aby tě nenastřihli(vysoká pravděpodobnost nástřihu u prvorodičky) a zda budeš tlačit řízeně nebo podle sebe, v jaké poloze atd, ale to asi víš
.
@Marky983 ja doporucuji kdyz cvicis s rozumem tak se neni ceho bat. Maly mel obvod hlavicky 36,5 a bez nastrihu.
@Marky983 Já začala v 34.tt, v porodnici mi vyhověli a nenastřihli mě. Nakonec mě malá malinko natrhla, ale jen proto, že špatně dorotovala a procházela mnou hlavičkou na stranu i s ramínkem. Kdybych neměla nacvičeno, dopadlo by to určitě mnoooooooohem hůř ![]()
@Marky983 zacit muzes klidne ve 34tt opatrne, jinak 36tt uz neni problem
Taky mohu doporučit, chce to cvicit opatrně, nespěchat, nepřepínat to, nejít přes velkou bolest.
Já jsem nacvičila jen 8 cm a u porodu mi porodní asistentka nevěřila, že rodím poprvé! Určitě doporučuju!