Epidemie spalniček v USA

Anonymní
2.2.15 14:55

Epidemie spalniček v USA

Přepokládám, že ti, co odmítají své děti očkovat si již přečetli tento článek https://www.ockovacicentrum.cz/…-disneylandu . Pro ty co to považují za propagandu (a umí anglicky) pak poutavý článek Amerického CDC (centrum pro kontrolu a prevenci nemocí) na toto téma http://www.cdc.gov/…tbreaks.html především pak tu pasáž, že většina těch, co se nakazili byli neočkovaní (v originále The majority of the people who got measles were unvaccinated.)
No nic, směle si vyměňujte rady, jak neočkovat děti, každý má přeci právo přispět k epidemii již vymýcené nemoci, jelikož dotyčný přeci ví nejlépe, co je pro děti nejlepší :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
2.2.15 15:01

Fakt věřím ve funkčnost této vakcíny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
2.2.15 15:04

Nejlepsi pro deti…no, ono je to tezke, kdyz media masiruji rodice z obou front. Nedavno vysel clanek o tom, jak soud v usa tise odklepl, ze ockovani zpusobuje autismus. A pak si vyberte.
Nic proti vam nemam, jen ta problematika neni jednostranna a dobrat se pravdy nelze, protoze je to problem celosvetovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
2.2.15 15:04

Já myslím, že v konečném důsledku je to každého věc, nicméně:

• lidé by pak měli respektovat, že jejich děti budou mít omezení např. ve školce, na pobytových akcích
  • lékaři nemusí být zas až tak znalí nemocí, které tu díky očkování téměř nemáme a může se prodloužit doba diagnostiky a samotné léčby

Já osobně považuji rodiče, kteří nechtějí očkovat, za hloupé. Ať už čteme kteroukoli studii pro nebo i proti očkování, plyne z nich, že benefit očkování je mnohonásobně významnější než jeho selhání (nežádoucí reakce).

V praxi jsem se setkala s mnoha rodiči a jejich nemocnými i zdravými dětmi, a ti, co měli něco extra (neočkovali, speciální požadavky), byli vždy trochu „mešuge“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
2.2.15 15:06
@Lucie Lexová píše:Já osobně považuji rodiče, kteří nechtějí očkovat, za hloupé.

Nechtějí očkovat co? Povinné nebo i nepovinné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
2.2.15 15:07
@Aries6 píše:
Nechtějí očkovat co? Povinné nebo i nepovinné?

Povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
2.2.15 15:07

@marrlinka Moje slova. Nikomu to nenutím a pokud moje dítě onemocní, je to čistě můj problém. Kdo je má naočkované, může být v klidu.
Nicméně očkování nic nezaručí, často se prokáže, že si dítě na některou z nemocí protilátky nevytvoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
2.2.15 15:09

Holky, já třeba věřim na očkování proti nemocem, které jsou hodně nebezpečné. Já sama jsem očkovaná proti žloutence AB, tyfu, encefalitidě, choleře (z dřívějších cest) a dítě má navíc preventar. Ale sama nějak nejsem přesvědčená o očkování proti zarděnkám, spalničkám a příušnicím. Jestli se nepletu jsou to hlavně dětské nemoci. Není lepší když si tím ty děti projdou. Já jsem určitě měla zarděnky (ty ostatní si nepamatuju) a následky žádný. to samé neštovice. Naše generace těmahle nemocema prošla. Když se děti oočkují, nemocí neprojdou - v dospělosti už očkování povinné není a to z dětství už nefunguje - tak je celkem možné, že se s tím někdy někde setkají a říká se, že dětská nemoc v dospělosti má mnohem horší průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
2.2.15 15:11

@achesa1 Myslím si to samé. Třeba hexu děti mají, mladší posunutou. Priorix má starší, ale prootže jsem nic nevěděla. Mladší zatím posun na 2 roky a přemýšlím, co dělat, aby se tomu vyhnula úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
2.2.15 15:12

@Lucie Lexová Starší syn má nedávnou čerstvě diagnostikovaný dětský autismus. Na téma očkování jsem se bavila s neuroložkou, přednostkou kliniky dětské neurologie FN. I když ona je stále proočkovací, na rovinu mi řekla, že nepovinná očkování by mu určitě nedávala, protože těch případů, kdy do té doby zcela normálně se vyvíjející dítě najednou skončí v jejich péči se zřetelnými autistickými projevy je tolik, že to prostě musí nutit člověka k zamyšlení. V tomto kontextu bych tedy rozhodně nepovažovala rodiče odmítající očkování za mešuge.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
2.2.15 15:12

@Žlababák Já bych asi nesrovnávala USA a ČR :nevim:, tam mají určitě jiné podmínky pro očkování, jiné kmeny nemocí, atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
2.2.15 15:13

@achesa1 detske nemoci neznamena, ze jsou neskodne. Spalnicky maji casto komplikace zejmena ve forme zanetu mozku.

Ona casem ta proockovanost klesne i u nas a az se zacnou semtam objevovat denicky „dite mi umrelo/ochrnulo po spalnickach“, tak se asi nazor verejnosti obrati. Sejde z oci, sejde z mysli - to plati i o nemocech.

Příspěvek upraven 02.02.15 v 15:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
2.2.15 15:15
@AliTad píše:
@Lucie Lexová Starší syn má nedávnou čerstvě diagnostikovaný dětský autismus. Na téma očkování jsem se bavila s neuroložkou, přednostkou kliniky dětské neurologie FN. I když ona je stále proočkovací, na rovinu mi řekla, že nepovinná očkování by mu určitě nedávala, protože těch případů, kdy do té doby zcela normálně se vyvíjející dítě najednou skončí v jejich péči se zřetelnými autistickými projevy je tolik, že to prostě musí nutit člověka k zamyšlení. V tomto kontextu bych tedy rozhodně nepovažovala rodiče odmítající očkování za mešuge.

On vztah mezi očkování a spuštění autismu není úplně popírání.

Ale nepleťme si spuštění a způsobení.

Ona by ho možná chřipka klidně spustila stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
2.2.15 15:20
@Pudloslava píše:
@achesa1 detske nemoci neznamena, ze jsou neskodne. Spalnicky maji casto komplikace zejmena ve forme zanetu mozku.

Ona casem ta proockovanost klesne i u nas a az se zacnou semtam objevovat denicky „dite mi umrelo/ochrnulo po spalnickach“, tak se asi nazor verejnosti obrati. Sejde z oci, sejde z mysli - to plati i o nemocech.

Příspěvek upraven 02.02.15 v 15:16

no já jako dítě spalničky prodělala, byla jsem s nimi ve špitále a nebyla jsem na ně očkovaná, protože ze zdravotních důvodu to nebylo možné, a lékařka mojí matce sdělila, že naopak horší průběh spalniček měly děti co očkované byly a přesto spalničkama onemocněly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
2.2.15 15:20
@AliTad píše:

Nejsem imunolog, ale přijde mi divné, že se toto děje až poslední dobou (obdobně jako větší příval pacientů na všech možných odděleních, diabetiků, obézních,…). Já osobně tyto vzrůstající problémy přisuzuji spíše zdravotnímu stylu (především potraviny, které následuje sport). I naše generace byla očkována, nemyslím, že by takto postižených dětí bylo v naší generaci tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek