Epidemie spalniček v USA

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12550
2.2.15 21:58
@Aries6 píše:
@majki.r No zvládly… malou jsem dávala dohromady asi půl roku a pak buch - šílená reakce na hexu. Těžko říct, co jí to „dalo“ do života. Může být citlivější, labilnější… uvidíme.
Tak snad by se k tobě mohli stavět trochu indivuduálně, ne?
Jakože otázka před operací (plánovanou) slepáku: „jste alergická na jod?“ „Nevím, nikdy jsem se s tím nesetkala“. Nic, ticho… že by přišli a zkusily kapku na ruce nebo něco :nevim:

Tak to držím palce, ať malá nemá žádné následky. :hug:
Já doufám, že se ke mě budou stavět individuálně, ale nemám dobré zkušenosti. Většinou se ke mě staví jako k hypochondrovi, co jim komplikuje práci a pak se děsně diví, že jim tam málem umřu, přitom po věcech, o kterých jsem jim říkala, ale oni to brali na lehkou váhu. Při každé hospitalizaci, v každé nemocnici, co jsem kdy ležela, mě takhle ohrozili na životě. Tak se pak bojím dopředu.
Ono třeba ten jód se dá zkusit, ale jiné léky, co se dávají třeba do kapačky atd. se zkusit nedají, je to prostě risk. Tak mi radši všechno dělají bez umrtvení a tak…no nějak to určitě půjde, prostě řeknu, ať neriskují a dávají mi toho co nejmíň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
2.2.15 22:32
@Žlababák píše:
Přepokládám, že ti, co odmítají své děti očkovat si již přečetli tento článek https://www.ockovacicentrum.cz/…-disneylandu . Pro ty co to považují za propagandu (a umí anglicky) pak poutavý článek Amerického CDC (centrum pro kontrolu a prevenci nemocí) na toto téma http://www.cdc.gov/…tbreaks.html především pak tu pasáž, že většina těch, co se nakazili byli neočkovaní (v originále The majority of the people who got measles were unvaccinated.)
No nic, směle si vyměňujte rady, jak neočkovat děti, každý má přeci právo přispět k epidemii již vymýcené nemoci, jelikož dotyčný přeci ví nejlépe, co je pro děti nejlepší :potlesk:

Aspirant na fór týdne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
3.2.15 09:30
@vjerunqa píše:
Aspirant na fór týdne? :mrgreen:

Proč fór?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
3.2.15 12:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
3.2.15 14:40
@zrzana2 píše:
Jinak jsem černý kašel měla. Bylo mi 12, ockovana jsem byla řádně, podle kalendáře. Někde se asi stala chyba, možná me nakazil nějaký neockovany parazit nebo, že by to očkování nefungovalo…
A jses si naprosto jistá, že po neurologické reakci SVEHO dítěte by ti přišlo ok, cpát do něj další očkování? V zájmukkolektivu?

Narazila jsem na tuto diskusi a pamatuji si i tvou tehdejsi. O jake neurologicke reakci je rec? Byla to reakce na 4 hexu, kdy dceru bolela noha a nechtela vstat, ne? Neurolog rekl ze je vse ok, druhy den jste sli domu…nebo se pletu?
Tato reakce po posilovaci davce byva, otok, bolest koncetin, napadani na nohu, vnuk naseho dr taky po 4. Davce ten den odmitl stoupat licil mi to pri ockovani moja, vtipalek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
3.2.15 14:43

Spalničky nejsou pro zdravé, donošené, dobře živené a příp. správně léčené dítě v dnešní době a v rozvinuté zemi nebezpečné. Očkování nebezpečné je, a to více než velmi. Když vypukne epidemie, je úplně jedno, zda člověk očkovaný je či není. Já jsem pro, aby člověk prodělal spalničky v dětském věku. Když bude pokračovat normální cirkulace viru v lidské společnosti, vydrží imunita proti spalničkám u drtivé většiny lidí po celý život.

Je zajímavé, že hrůzy, jaké představují spalničky pro obyvatelstvo civilizovaného světa, začaly být veřejnosti známé až potom, co se proti nim objevilo očkování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
3.2.15 14:53
@vjerunqa píše:
Spalničky nejsou pro zdravé, donošené, dobře živené a příp. správně léčené dítě v dnešní době a v rozvinuté zemi nebezpečné. Očkování nebezpečné je, a to více než velmi. Když vypukne epidemie, je úplně jedno, zda člověk očkovaný je či není. Já jsem pro, aby člověk prodělal spalničky v dětském věku. Když bude pokračovat normální cirkulace viru v lidské společnosti, vydrží imunita proti spalničkám u drtivé většiny lidí po celý život.Je zajímavé, že hrůzy, jaké představují spalničky pro obyvatelstvo civilizovaného světa, začaly být veřejnosti známé až potom, co se proti nim objevilo očkování :mrgreen:

Jojo, ve starších dětských knížkách jsou spalničky prezentovány jako běžné onemocnění, které není nebezpečné - horečka, pupínky,… medvídek chytil spalničky, pobude pár dní doma, a pak si zase bude moct hrát s ostatními zvířátky. A už nikdy spalničky nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
3.2.15 15:01
@alifie píše:
Jojo, ve starších dětských knížkách jsou spalničky prezentovány jako běžné onemocnění, které není nebezpečné - horečka, pupínky,… medvídek chytil spalničky, pobude pár dní doma, a pak si zase bude moct hrát s ostatními zvířátky. A už nikdy spalničky nedostane.

Přesně tak.

Vše, co nemocný potřebuje, je klid na lůžku ve větrané místnosti, dostatek tekutin, několikadenní hladovka nebo příjem velmi malých porcí dobře stravitelného (bez masa a mléka) jídla, vitamín A a C.

Bakteriální komplikace jsou prakticky vždy následek diletantského léčení (antibiotika, snižování teploty atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
3.2.15 15:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.2.15 06:05
@Aries6 píše:
@majki.r No zvládly… malou jsem dávala dohromady asi půl roku a pak buch - šílená reakce na hexu. Těžko říct, co jí to „dalo“ do života. Může být citlivější, labilnější… uvidíme.
Tak snad by se k tobě mohli stavět trochu indivuduálně, ne?
Jakože otázka před operací (plánovanou) slepáku: „jste alergická na jod?“ „Nevím, nikdy jsem se s tím nesetkala“. Nic, ticho… že by přišli a zkusily kapku na ruce nebo něco :nevim:

to se nedela, pokud jsi se s necim nikdy nesetkala, neni duvod domnivat se, ze na to budes alergicka. Alergie se vyviji az po kontaktu s nejakou latkou a obvykle az po nekolikatem kontaktu.

pro vsechny z predchazejici strany: chyby ve zpravach by nemely byt, nicmene je to jednoznacne dusledek „racionalizace zdravotnictvi“. Lekaru je malo, pacienta si prehazuji behem hospitalizace jako horkej brambor. Propoustecku kolikrat pise nekdo, kdo pacienta nikdy nevidel, pouzije nejakej mustr, nektere veci nevi, jine proste nestihne opravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
4.2.15 08:03
  • Citovat
  • Upravit
17221
4.2.15 10:14
@Pudloslava píše:
to se nedela, pokud jsi se s necim nikdy nesetkala, neni duvod domnivat se, ze na to budes alergicka. Alergie se vyviji az po kontaktu s nejakou latkou a obvykle az po nekolikatem kontaktu.

Ovšem stejně tak se dá předpokládat u zdravého, donošeného, dobře živeného a správně léčeného dítě (v současné Evropě), že spalničky proběhnou bez trvalých následků.

To že jsou děti občas nemocné a občas mají horečky se považuje za normální. Spalničky považuji za srovnatelné se šestou nemocí - nejen že jsou běžné vysoké horečky a objevují se febrilní křeče, ale stejně jako u spalniček i po šesté nemoci mohou nastat komplikace jako meningitida, encefalitida a podobné chuťovky. A přesto nikdo neplaší, že děti šestá nemoc nějak extrémně ohrožuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
4.2.15 11:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.2.15 11:36
@alifie píše:
Ovšem stejně tak se dá předpokládat u zdravého, donošeného, dobře živeného a správně léčeného dítě (v současné Evropě), že spalničky proběhnou bez trvalých následků.To že jsou děti občas nemocné a občas mají horečky se považuje za normální. Spalničky považuji za srovnatelné se šestou nemocí - nejen že jsou běžné vysoké horečky a objevují se febrilní křeče, ale stejně jako u spalniček i po šesté nemoci mohou nastat komplikace jako meningitida, encefalitida a podobné chuťovky. A přesto nikdo neplaší, že děti šestá nemoc nějak extrémně ohrožuje. :nevim:

pokud chces takovehle dve veci srovnavat, musis to dolozit nejakou statistikou
uprimne nevim, kolik procent deti s sestou nemoci ma encefalitiu a ani vlastne nevim, jestli proti seste nemoci exituje nejaka vakcina.
Spalnicky maji komplikace v 30%, 0,2% umre vetsinou na pneumonii (jeden z 500 nemocnych). Encefalitidu ma 0,1%.

spalnicky jsou bezna detska nemoc, protoze ji maji deti a v neockovane populaci je prodela prakticky kazdy. Ale to nijak neznamena, ze to je nemoc mirna a neskodna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
4.2.15 14:58
@Pudloslava píše:
pokud chces takovehle dve veci srovnavat, musis to dolozit nejakou statistikou
uprimne nevim, kolik procent deti s sestou nemoci ma encefalitiu a ani vlastne nevim, jestli proti seste nemoci exituje nejaka vakcina.
Spalnicky maji komplikace v 30%, 0,2% umre vetsinou na pneumonii (jeden z 500 nemocnych). Encefalitidu ma 0,1%.spalnicky jsou bezna detska nemoc, protoze ji maji deti a v neockovane populaci je prodela prakticky kazdy. Ale to nijak neznamena, ze to je nemoc mirna a neskodna.

Což nevylučuje, že i spalničky mohou proběhnout neškodně a mírně. :mrgreen:

Nepříjemné je, že podrobnější a důvěryhodné statistiky, které by se týkaly výskytu úmrtnosti a komplikací spalniček v Evropě, nějak nejsou na internetu dostupné. A když už člověk nějaké informace najde, tak se zase nedozví nic o stavu zdraví a výživy, ve kterém byla oběť spalniček před tím, než je chytla. :nevim:

Člověk se dočte, že:
„Z celosvětového pohledu patří toto onemocnění mezi nejčastější příčiny úmrtí dětí do 5 let. Více než 95 procent úmrtí na spalničky bylo zaznamenáno v zemích s nízkým HDP a špatnou zdravotní infrastrukturou. “

V podobných proočkovacích materiálech bohužel postrádám vypovídající informaci, která by mě informovala o nebezpečnosti spalniček pro běžné české děti. :nevim:

Tebou zmíněné údaje - komplikace 30%, 0.2% úmrtí na pneumonii. 0,1% encefalitida - to je výsledek celosvětového sběru dat nebo jsou to čísla poctivě okleštěná o rozvojové země a opravdu odpovídají našim podmínkám? Tyhle informace jsem nikde nenašla jasně uvedené, takže podezřívám proočkovací propagandu, že se jedná o celosvětové údaje, ve kterých 95% tvoří lidé žijící v katastrofálních podmínkách.

Narazila jsem na informaci, že před zavedením očkování v ČR byl výskyt spalniček kolem 80 000 za rok a počet úmrtí 50-60 za rok. Z toho mi vychází, že 0,07% nakažených úmíralo okolo roku 1969. Navíc předpokládám, že česká medicína je na poněkud vyšší úrovni než byla v době zavedení očkování v ČR, tj. před cca 40 lety - takže ta hodnota by měla být v současnosti daleko nižší než tehdejších 0,07%. Tak safra z jakého sběru dat vychází informace že cca 0,2% nakažených zemře? :think:

Příspěvek upraven 04.02.15 v 15:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek