Epidemie vši?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7210
8.10.15 00:01
@sagina píše:
Nj, Orthosan je insekticid, bohužel už se prodává jenom s permethrinem, na který byly vši rezistentní už asi před dvaceti lety, ne-li dřív :nevim: jako ten s carbarylem byl OK, ale pak se přestal vyrábět, prodavačka mě přesvědčila na ten permethrinový a byl to dost propadák, jako pár vešek chcíplo, ale většina si klidně žila dál :nevim: bohužel, obdobnou zkušenost mám s lidskými přípravky na bázi olejů, s elektrickým vyčesávacím hřebenem a ani ten tea tree oil „fungoval“ jenom na jednom dítěti ze tří… takže spíš to jedno mělo štěstí, že vši od spolužáků nechytilo :nevim:

žehličku na vlasy jsem ještě nezkoušela, teoreticky by měla fungovat, ale neumím si představit, jak funguje na vši a hnidy, co jsou přímo u pokožky, to mi přijde spíš o popálení dítěte.

ale naštěstí už mám holky velké, takže tolik nestrkají hlavy dohromady s ostatními a vši jsem u nich už dlouho řešit nemusela a kluka jsem prostě nechala ostříhat, když Orthosan sklamal.

Tedy tos mě nepotěšila, že Orthosan na psy nefunguje. Já ho teď objednala na netu preventivně, až se mrchy zase objeví. My to řešili začátkem prázdnin a celkem pomohl Diffusil pro lidi, což mě dost překvapilo, že ještě funguje. Tea tree těžký propadák u nás. A Liquido Forte Duo ještě větší hrůza. Vši si vesele promenádovaly, jako by se nechumelilo - škoda peněz. (byl nejdražší). Ale super je ten kovový hřebínek, který jsi někde doporučovala. Fakt rozdíl oproti tomu umělému z drogerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
8.10.15 08:27

Tak nám nic z lékárny nefungovalo. Paranit, Liquido a nevím co všechno jsme ještě měli. Orthosany jsem měla doma dva, první byl s tím carbarylem, ten celkem fungoval, ten novější už vůbec.
Nakonec nám pomohla klasika, olej s alpou a všiváček z Anglie. Holka sice měla vlasy mastný jako prase, ale umyla jsem jí je Jarem :oops: a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.1.17 12:23

Dobrý den, máme vši od léta, vykoupila jsem už několik lékáren přípravku na vši a nic, babské rady, opakovaně použití přípravku, naposledy ELIMAX a teď jsem se dočetla o elektrickém řebenu, má někdo zkušenost??? Jsem už zoufala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.1.17 21:09

Taky jsme je měli mám dvě holky. Elektricky hřeben nekupujte mi ho měli vlasy se do něj vůbec nechtějí dostat má na koncích malinké kuličky aby se nedotýkal kůže na hlavě. Nám pomohlo dat na vlasy pálenku namočit po celé délce vlasu dát na to igelitoví sáček a nechat 2 až 2 a půl hodiny aby je to zabilo pak šamponen co běžně používáte umýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.1.17 16:25

Děkuji za Váš příspěvek, jsem ráda, že jsem eletrický hřeben nekoupila (není zrovna levný)a jdu hned zkusit pálenku, Přeji krásný zbytek dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí