Jak rychle přibývají pupeny neštovic?

1008
6.10.15 20:18

jak rychle přibývají pupeny neštovic

Holky jsem zmatená. Kluk 4,5 o víkendu šílené teploty a bolest hlavy (z ničeho nic). Byly jsme na pohotovosti, koukla do krku, poslechla a dala atb. V pondělí bez teplot a na tváři se mu udělal pupen. Myslela jsem že neštovice nebo reakce na atb. Večer jsem našla i jeden ve vlasech. Říkám si fajn, uvidíme ráno. Ráno nic. Naprosto stejný stav. Kluk veselej, úplně v pohodě. Nechala jsem to být. Další den jeden flek na uchu. Tak se ptám. To se neštovice mohou vysévat po jednom pupínku denně? Já myslela, že pak je to už hukot. Netuším, jestli teď teda jít se třema pupínkama k doktorce nebo jít až normálně v pátek na kontrolu. Jo, jasně zítra ji můžu zavolat. Spíš mi jde o ten pomalý výsev pupínků? Dík za zkušenosti. Jinak dodám, že ostatní členové rodiny klasicky podzimní rýma, kašel, bolest v krku- který, jsem žila v domění, že jsme všichni pochytali od něho a s nejsem si vědomá, že by někdo z jeho okolí neštovice měl. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
6.10.15 20:24

Myslím že se vysejou rychleji. Nám se první pupínky udělali ráno cca kolem 9 jsem si všimla a v 11 už jich měl víc (možná 20) a bylo jasno. šli jsme k doktorce a ta to jen potvrdila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
6.10.15 20:28

A alergická reakce na atb? by taky mohla být ‚po pupínku denně‘ myslím ta rychlost? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
6.10.15 21:03

To neštovice nebudou, děti je měli, za pár hodin jich meli strašně moc, to určitě bude alergie na atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
6.10.15 21:09

Ahoj, právě nestovice prodelavame, zitra jdeme na kontrolu k mudr. Syn měl minulou neděli dva pupínky na čele, pak dva dny nic a ve středu se začal sypat, nakonec to měl úplně všude, v pusine naštěstí nic. Ale teploty od čtvrtka do neděle s maximem 39,3…myslím, že by to nestovice být mohly. Teď už má zaschle stroupky takže si myslim, že to máme za sebou. Jsou mu skoro 3 roky. Jestli je pupínek vodnaty a jde jakoby setřít tak je to jasné…mějte se a brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
6.10.15 21:17

Tak u dcery byl největší výsev až 3.den po objevení prvních pupínků. Do té doby to bylo tak max 10 kousků.
A synovi se objevil 1.pupen na rtu,2.v intimních místech a teprve po týdnu došlo k masivnímu výsevu.
Alergická reakce to podle mě není, pokud ti pupínky připomínají neštovice. Obvykle se alergie projevuje na kůži jako kopřivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
6.10.15 21:22

Tak u syna první pupínek ve čtvrtek, dalších pár až v sobotu a v novi z neděld na pondělí jich najednou přibylo snad 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.10.15 21:25

Do dvou dnů byl masivní výsev, třetí den byly děti celé opupínkované. Začíná to většinou na trupu. A nemáte doma třeba komára? Naše malá měla taky dva flíčky na tváři a včera jsme jednoho zabili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
6.10.15 21:27

U syna 14dni a denne tak 2nove pupinky. Proto jsem ani na nestovice zprvu nepomyslela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
7.10.15 07:42

Takže přes noc se opět nic nezměnilo. Počet pupínků 3. tvář, vlasy, ucho. na komára to nevypadá. nejdříve je červený flek, pak se udělá vodnatý pupen. to mi sedí na neštovice. tak s touhle rychlostí ale vydržím do pátku na kontrolu. Nepozoruji, že by ho to svědilo a v podstatě kromě rýmy a cpaní antibiotik ho nic neobtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
13.10.15 21:34

Mohly by to být neštovice? Dcera včera první pupínek, dnes tak max 15, je bez teploty, témeř pětiletá. Jeden pupínek je ve vlasech, myslím, že naplněny vodou, na těle, takový „obyč“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí