2 roky - trhání nosních madlí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
231
6.10.15 18:20

Dvouletá a trhání nosních madlí

Maminky jaké máte zkušenosti s vytrhnutím nosních mandlí? Malá v Červenci jí byli 2 roky od května trpí furt na rýmy a kašle, ale vždy jen v nosních dutinách. Dětská nás poslala na ORL a tam nám dnes řekli, že je to na vytrhnutí že zabíraj 2/3 což je podle doktroky dost. Už když vlezla malá do ordinace, tak řekla že malá dýchá pusou.Je pravda že i dost chrápe. Prosím zlepší se to? A jak to probíhá? Děkuji moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2762
6.10.15 18:23

@BaEi mám zde deníček o trhání mandlí

https://www.emimino.cz/…andle-10608/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
6.10.15 18:29

Nejsem sestra ani lékařka, ale co vidím u nás, je to tak, že jeden den nastoupíte, přijde za vámi anesteziolog, druhý den dají dítku „oblbovák“ a odvezou na sál. Po výkonu přivezou. Drtivá většina dětí nemá žádné komplikace a den po výkonu odcházejí domů. Ale víc ti poví někdo fundovanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
6.10.15 18:34
@ostlužina píše:
Nejsem sestra ani lékařka, ale co vidím u nás, je to tak, že jeden den nastoupíte, přijde za vámi anesteziolog, druhý den dají dítku „oblbovák“ a odvezou na sál. Po výkonu přivezou. Drtivá většina dětí nemá žádné komplikace a den po výkonu odcházejí domů. Ale víc ti poví někdo fundovanější.

My byli v Krči, jeden den konzultace s anesteziologem a vstupní prohlídka, druhý den nástup, dopo zákrok a pokud nejsou komplikace, tak odpoledne domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
6.10.15 18:38

@Barbulka moc pekne napsane ale aspon me to uklidnilo mam s toho strach :) dekuji :)
Mala taky furt slinta a ten jazyk taky, to jsem nevedela ze muze byt od toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
6.10.15 18:44

@BaEi Nám říkali, že do 3 let to nemá téměř smysl dělat, že to těmto malinkým dětem snadno dorůstá a musí se to pak dělat znovu. Synovi to dělali ve 3 letech a bylo to na hranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
6.10.15 18:46

@ivašot. Všude je to jinak. U nás pouštějí domů v den zákroku snad jen maminky, které kojí druhé dítě. Den po zákroku jdou ještě na kontrolu na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
6.10.15 19:05
@kattie píše:
@BaEi Nám říkali, že do 3 let to nemá téměř smysl dělat, že to těmto malinkým dětem snadno dorůstá a musí se to pak dělat znovu. Synovi to dělali ve 3 letech a bylo to na hranici.

To je pravda, že čím později se to dělá, tím je menší pravděpodobnost, že mandle doroste.
Ale zase pokud je fakt hodně zvětšená a dělá velké problémy, což mi teda u dcery zakladatelky připadá, je lepší to risknout a udělat dřív. Ono rok špatně spát kvůli chrápání, riskovat logopedické vady, kvůli zhoršenému sluchu atd. není ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
6.10.15 19:12

U nás zlepšení o milion procent, já sem nechtěla jít, bránila jsem se, ale nakonec to byla nejlepší věc, dokonce se i po odstranění mandle rozjedla a přibrala několik kilo :D přitom třeba v prosinci 3 a 3/4 měla 12,8 kg ;) a od dubna kdy nám byla vyndaná máme první rýmu ted, a to chodí do školky každý den, a dříve vydržela ve školce přesně 3 dny, at bylo léto, podzim, zima nebo jaro… jinak jsme byli v modřanech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
6.10.15 19:20

@kattie Nám zase dr. říkala, že co se to dělá pod narkózou a je na to čas, tak mandle prakticky nedorůstají. Teď po třech letech od zákroku jí kontrolovali a je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
6.10.15 19:23

@teepe Já to taky hrozně odkládala, pořád měla pochybnosti a byla to chyba. Jednak okamžité zlepšení a hlavně bohužel následky pozdního odstranění řešíme ještě teď ve ´12 letech. Tím jak dlouho dýchala jen pusou, tak se špatně vyvinulo horní patro a má problém se spodním předkusem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
6.10.15 19:39

@mag Ono se to dělá i jinak než pod celkovou narkózou? To myslím snad ne, aspoň jsem se s tím nesetkala :nevim: Já to tenkrát pochopila, že se to v sedaci dělat nedá, je pak riziko vdechnutí, aspirace :nevim:
@ivašot. Asi jo, snad je lepší to pak podstoupit znovu, pokud doroste, než se trápit 1-2 roky, než doroste do „vhodného“ věku. U nás se tenkrát tvářili všelijak, že je to na hraně a že lepší později… ale malej měl opakovaně hnusný, horečnatý sinusitidy - a tyto léčit co 3 týdny ATB fakt nešlo. Takže pokud je to takhle, tak bych do toho šla i za cenu, že se to bude muset časem udělat znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
6.10.15 19:41

@kattie Nedělá, ale dělávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
6.10.15 19:42

Ahoj mam certsvou zkusenost malej na tom byl pred mesice ani ne bylo mu 20 mesicu, nastoupili jsme v nedeli meli jsme pokojik pro sebe, v nedeli se nic nedelo. V pondeli rano mu chteli zmerit tlak to neslo, cca v 8:40 mu dali oblbovak zacal miz hrozne energie a pak odpadl. Odvezli ho na sal cca v 9 hodin. Za 40 minut ho vezli ven aze je malej a pujdena hodku na jipku. Ze mam jit na kafe no skocila jsem si pro kafe cca 10 minut a sestricky ze uz pro neho jdou ze na jipce byt nechce a place. Dovezli mi ho a plakal a plakal nemohla jsem ho polozit takzr 2 hodiny jsemho nosila v naruci a stejne to moc nepomohlo, chudak chrchlal sliny a grkal. Cca za 2 hodiny usnula aspal 3 hodiny. Pak se probral byl furt mimo dostal svacinu sucou veku a caj to snedl a zase usnul takhle do druhyho dne. V utery nas pustiliporad byl plactivej a nebyl to on. Doma smel jen kasovitou stravu a ani moc ist nechtel. Tyden jsme kapali kapky a odsavali. Z nemocnice jsme ovsem zase odchazeli se zelenou rymou takze nam dali i pamykon. Tedka jsem byli tyden zdravi a opet mame rymu ale tentokrat uz neni zelena tak bych rek, a ze to asi pomohlo, ale videt to dite v takovym stavu me za to nestalo asi bych pockala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
6.10.15 19:49

@mag J, v minulosti se to dělalo i v místním umrtvení, slyšelo jsem spoustu hrůzných historek. Pochybuju, že by si to dnes někdo lajsnul. Čili je to asi o pečlivosti operatéra, jak si s tím „vyhraje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí