Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mag J, v minulosti se to dělalo i v místním umrtvení, slyšelo jsem spoustu hrůzných historek. Pochybuju, že by si to dnes někdo lajsnul. Čili je to asi o pečlivosti operatéra, jak si s tím „vyhraje“.
Já byla s dcerou minulý čtvrtek (23 měsíců) měla mandli zvětšenou přes celý nosohltan, třetí stupen, dýchala jen pusou.Byli sme v Praze v Modřanech a dělali jí to laserem, jen sme si to museli zaplatit. Jinak vše v pohodě, přijeli sme tam v půl osmé ráno, v osm malou uspali, byli sme s ní na sále dokud neusnula, pak sme měli přijít za půl hodky, přišli sme, malá už byla na dospávacím pokojíčku, hned se vzbudila, smála se, vše v pohodě a za půl hodky sme jeli domů.
Komplikace žádné.
@kattie Však já nepsala nic o tom, že by se to teď tak dělalo, psala jsem, že dr. tvrdila, že od dob, co se operuje pod narkozou, tak se nezvětšuje.
Mně trhali krční mandle jenom s místním umrtvením… byla to mňamka
Dekuji vsem za nazory
zitra tam hold zajdu ji objednat…
Příspěvek upraven 06.10.15 v 19:57
@jjj11 na kolik vas to prosim vyslo? ale to nam v Plzni asi nenabidnou nu…
@mag píše:
@kattie Však já nepsala nic o tom, že by se to teď tak dělalo, psala jsem, že dr. tvrdila, že od dob, co se operuje pod narkozou, tak se nezvětšuje.Mně trhali krční mandle jenom s místním umrtvením… byla to mňamka
V narkóze můžou mandli daleko lépe a pečlivěji odstranit, než když dítě nebylo v uspané - mimochodem to musel být dost horor. Ta mandle právě dorůstá z těch případných neodstraněných zbytků tkáně.
@ivašot. No však.
Já mám krční mandle zase jako nové
Vloni jsem měla 3× angínu.
@BaEi píše:
Dekuji vsem za nazoryzitra tam hold zajdu ji objednat…Příspěvek upraven 06.10.15 v 19:57
Ale jo, můžeš sem http://www.lente.cz/
@jjj11 Jj, my to taky měli dělaný tam, a dobrý, výkon proběhl hladce a bez komplikací, naštěstí.
@mag No, je to dost děsná představa, jak to dělaj malému dítěti jen v místním umrtvení. Ale o tom dorůstání mi to říkali teď, tak nějakému procentu se to asi stává stále, jen by mě zajímalo, jakému, když se to vztáhne k věku.
@mag Co ti dělali? Já mám angíny furt, ještě jsem se na ORL nedokopala
tak mě zajímá, co ti nabídli? tonzilektomii?
@kattie píše:
@mag Co ti dělali? Já mám angíny furt, ještě jsem se na ORL nedokopalatak mě zajímá, co ti nabídli? tonzilektomii?
Mně vytrhli krční mandle už v 95. Udělali to blbě, krvácela jsem, málem jsem se udusila a navíc mi mandle po letech dorostly, předloni jsem od malé chytla spálu a od té doby mi to zase trápí, ale zatím jsem to neřešila, teď jsem měla půl roku pokoj, tak snad to vydrží, ťuk, ťuk…
@mag Aha, tak ať už máš klid! Já to už léta často, několikrát za rok. Tak jsem zajásala, že je třeba nějaká novější metoda kromě ATB nebo pak tonzilektomie. Škoda
No, už nebudu spamovat a jdu loupat ořechy ![]()
@BaEi píše:
@jjj11 na kolik vas to prosim vyslo? ale to nam v Plzni asi nenabidnou nu…
My měli jít taky do Plzně na Bory (bydlíme kousek od Plzně)ale vidina, že tam s malou ležím tři dny, malá nemá moc ráda cizí prosředí, manžel doma na očr s druhou (dvojče)…doporučila mi to naše pediatrička, abych zvážila bud Plzen, kde to dělaj kalsika střihnou nůžkama, nebo laserem v Praze, kdy rána vůbec nekrvácí a jdeme za hodku domůale musíme si to zaplatit, Cena byla 6000 Kč
@jjj11 Taky máme jít na Bory a též bydlíme kousek od Plzně. No asi o tom podyskutuju s naší doktorkou jelikož se toho pobytu v nemocnici děsím ale zase malá zvládá cizí prostředí celkem dobře, hlavně když tam s ní jsem já…