Epidemie vši?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
414
6.10.15 21:12

Epidemie vši?

Hmm téma možná nepatří do této kategorie, ale nevěděla jsem, kam jinam to zařadit.
To asi nebude regulerní dotaz, ale spíš povzdechnutí. Vši. Tak ty jsou na naší základce nonstop v kurzu. Jak je možný, že jich je pořád tolik? To ty rodiče ty hlavy nekontrolujou a neřeší to? V životě jsem vši neměla (klep klep klep na dřevo)a ani si nepamatuju, že by tehdy na základce byly v takové míře, jak je to teďka. Vím, že když nějaka holčina přišla ze dne na den s ostřihanýma vlasama a třeba až do hola, tak všichni věděli, že měla vši. Prostě se to hnedka ostříhalo (jo byl to trochu terč, ale zase to bylo účinné). Jenže teďka? Teď se už asi nestříhá a rodiče na to kašlou. Třeba s neteří do třídy už týden chodí holka se všima v hlavě. Celá třída to ví, tak mi nemluvte, že to neví rodiče nebo učitelka, u které ta dívčina sedí při stole. Má učitelka právo napsat/zavolat rodičům ať to řeší a nepouštějí ji do školy? Protože se mi zdá, že už to je katastrofa, když s tím musí sedět ve škole. Přece jen to musí být pro ní trochu traumatizující, že si od ní děcka odsedávají sotva k nim příjde:( Podotýkám, že holčina není ze sociálně slabé rodiny. Jen čekám, kdy to naše holky zase domu přitáhnou, nemluvě o tom, že se už automaticky i při tom příspěvku škrábu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2230
6.10.15 21:17

Slyším vši a drbu se… cca 14 dni nazpět dcerka přinesla papír ze školy že se objevily, tak ráno mažu tea tree olejem a každý večer prohlížím hlavy… a modlím se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
6.10.15 21:17

Vsi se bere jako infekcni-nevim, jesli je to presny vyraz, ale kazdopadne zavsivene dite nema ve skole co pohledavat, dokonce by melo mit i potvrzeni od dr., ze je odvsivene. Vzdyt to jsou parazite.
Ja bych tedy zavolala do skoly, popsala situaci s tim, at to resi. Tohle by byl jinak opravdu nekonecny pribeh :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.10.15 21:21

@Glumka Klid. Za mých časů se nestříhalo, a taky vši byly. Podle mě je to souběh několika faktorů. Za prvé už není Orthosan, který byl fakt účinný. Za druhé se s tím asi rodiče tolik nepinoží - stačí jeden, co to blbě vybere (nebo si nepřečte na šamponu, že se musí po týdnu aplikovat zas :zed: ), nebo co na to prdí jak rodiče holky, a mají to opět všichni.

PS: Taky bych dceru neostříhala. Kluka klidně, ale holku ne.

PPS: Pokud holka na to takhle ostentativně prdí, je možné do školy poštvat hygienu http://www.khsolc.cz/ves_detska.html.

Příspěvek upraven 06.10.15 v 21:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
6.10.15 21:21

U nás ve škole jsou také každou chvíli, častěji než ve školce, já musím zatukat, holky je ještě ani jednou nechytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
6.10.15 21:27

Není to jednoduchý - ve škole nemají skoro žádnou pravomoc s tím něco udělat…Když učitel zjistí, že má dítě vši, volá se hned rodičům, ať si pro něj přijedou, ale pokud ti ho druhý den pošle zpět do školy s tím, že je „odvšivený“, nenaděláš nic. Dokonce ani nesmíme dětem hlavu prohlédnout. A vyloučit z výuky ho můžeš v mateřský školce, ale na základce, která je povinná, nesmíš. Maximálně můžeš podat oznámení na sociálce, ale ti s tím ve finále taky vůbec nic neudělají…Je to začarovanej kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414

@spiky01 jo kápla jsem neteř tea tree oilem a od začátku školy ho mám i v šamponu jistota je jistota. Ale teď by to chtělo tabletky na nervy, abych se neškrábala :D
@Slečna Ferka známá mi říkala, že Orthosan je tedka už jen pro zvířata, takže ho koupila a nastříkali se celá rodina:D Hmm no nevím jak to pořeší, to chodí ještě na plavání se školou a rodiče ji normálně dovolili plavat, ale učitelka řekla ne a seděla holčina na lavičce. Ale stejně je to nezodpovědnost nemluvě o tom, že holčině z toho udělají trauma :p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

@Glumka jak to vsichni vi, ze ma vsi? Drbat se muze i kvuli alergii, lupence…
Jinak kdyz jsme vsi meli, tak jsem se fakt dva tydny drbala, nez jsem prisla na to, ze mame vsi, prave proto, ze mam silene citlivou pokozku hlavy a reaguju na kdeco.
Resila bych s ucitelkou, at to rekne rodicum. Nedelala bych drama, vsi nejsou mor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
7.10.15 06:44
@Glumka píše:
@spiky01 jo kápla jsem neteř tea tree oilem a od začátku školy ho mám i v šamponu jistota je jistota. Ale teď by to chtělo tabletky na nervy, abych se neškrábala :D
@Slečna Ferka známá mi říkala, že Orthosan je tedka už jen pro zvířata, takže ho koupila a nastříkali se celá rodina:D Hmm no nevím jak to pořeší, to chodí ještě na plavání se školou a rodiče ji normálně dovolili plavat, ale učitelka řekla ne a seděla holčina na lavičce. Ale stejně je to nezodpovědnost nemluvě o tom, že holčině z toho udělají trauma :p

Kluk si je kdysi dotáhl ze školky. Tak jediný on nám pomohl.
Jinak u nás ve škole, kdo má vši, tak volají rodičům a dítko posílají domů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
7.10.15 07:43

@WERISKA Domů ho pošleš jen v případě, že si pro něj někdo dojde, jinak ho samotný poslat nesmíme. Když rodiče řeknou, že jsou v práci a nemůžou, tak smůla. A druhý den ho pošlou zpět s tím, že už je odvšivený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
7.10.15 09:21

Je to začarovaný kruh. Chápu, že to není mor, ale pro citlivější povahy (jako jsem já :) ) je to noční můra. Okamžitě se začínám škrábat!
Používám taky přípravky na psy - Orthosan a Difusil (šampon nebo sprej). Po tom šampónu jsou vlasy ale dost vysušené. Určitě to není ideál, taková chemie, ale dá se to tím pádem vyřešit hned od začátku. Nasprejuju hlavu, dám na ni sáček a mršky ať se dusí! Vyperu lůžkoviny a vše co je v posteli, příp. čepice, mikiny s kapucí, bundy, vysaju pokoj, všechny hřebeny a gumičky do vlasů putují na noc do mrazáku.
A pak samozřejmě vybírat, poctivě, ten první týden si dávám záležet. No a pak asi taky záleží, na někoho lezou, na někoho ne. Slyšela jsem maminky, že jejich 10 leté dítko ještě vši nikdy nemělo, za to dcera, s vlasy skoro po pás, je chytí snad pokaždé, co je někde vyskytnou. A to už je chuděra tak proškolená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
7.10.15 09:36

Nj, Orthosan je insekticid, bohužel už se prodává jenom s permethrinem, na který byly vši rezistentní už asi před dvaceti lety, ne-li dřív :nevim: jako ten s carbarylem byl OK, ale pak se přestal vyrábět, prodavačka mě přesvědčila na ten permethrinový a byl to dost propadák, jako pár vešek chcíplo, ale většina si klidně žila dál :nevim: bohužel, obdobnou zkušenost mám s lidskými přípravky na bázi olejů, s elektrickým vyčesávacím hřebenem a ani ten tea tree oil „fungoval“ jenom na jednom dítěti ze tří… takže spíš to jedno mělo štěstí, že vši od spolužáků nechytilo :nevim:

žehličku na vlasy jsem ještě nezkoušela, teoreticky by měla fungovat, ale neumím si představit, jak funguje na vši a hnidy, co jsou přímo u pokožky, to mi přijde spíš o popálení dítěte.

ale naštěstí už mám holky velké, takže tolik nestrkají hlavy dohromady s ostatními a vši jsem u nich už dlouho řešit nemusela a kluka jsem prostě nechala ostříhat, když Orthosan sklamal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
7.10.15 09:46

Neteř je měla taky a museli jsme se odvšivovat všeci doma. byla to celkem sranda - všichni jsme doma chodili s mastnou hlavou. Kupovali jsme na to nějaký sprejík v DM a naštěstí zafungoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
7.10.15 19:36

@sagina známá holce vyžehlila vlasy, holka nadšená( je kudrnata) ale sotva se ji pak znova podívala do vlasu tak tam byla obří vše, takže asi ty vši mají už i nějaké nehořlavé neopreny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
7.10.15 23:49

@Glumka ty jsi dobrá, neoprény :lol: no, ono spíš ony ty bestie dokáží být rychlé a celou hlavu v jeden okamžik nevyželíš, tak se asi ta mrcha stihla přemístit z nebezpečné zóny do zóny už vyžehlené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí