Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem, mám dotaz. když jsem se ptala sestřičky na gyndě, řekla mi, že do porodnice Nymburk půjdu rovnou rodit. bez registrace. tak jsem se ptala na epidurál a ona hned : " no, ale ten epidurál vám dají jen v případě, že budete otevřená do 5 cm, pak už ne. " nevím, měla jsem z toho jejího " ale " divný pocit, že tam mají problém. protože já chci epidurál určitě. je to pravda s těmi 5 cm ? a jak poznám, že to tak je, já si dovnitř nevidím. rodila jste některá v Nymburce ? dostaly jste na požádání epidurál ?
epidural nemuzes dostat kdykoliv,bud by to nemelo smysl, nebo by to porodu, tobe i diteti jen uskodilo. pri porodu te budou vysetrovat, zjistovat na kolik cm jsi otevrena.
ja jsem tedy proti epiduralu, tedy pokud se nejedna o zdlouhavy a komplikovany porod. mozne negativni nasledky jsou z meho pohledu horsi nez par hodin bolesti.
ahojky normoš jsem ho v Nymburce dostala a mám pocit že jsem v tu chvíli ještě otevřená na 5 cenťáku nebyla. Tak jsem se ptala přítele a ten taky říkal že ne . Takže neboj když si o něj řekneš a půjde to tak Ti ho normoš dají ![]()
mě ho dávali když jsem byla na 3cm, neotevírala jsem se a díky epi se to srovnalo a porodila jsem normálně, ačkoliv mi pak dr říkal, že to hodně dlouho viděl na sekci. Neboj, zajdi na těhotenskou přípravu, tam se poptej porodní asistentky a případně zajdi po předchozí dohodě i do porodnice. A za případné zeptání při porodu tě nikdo nezabije, když tady ta možnost je, tak proč ji nevyužít, vždyť to je stejné jako s injekcí proti bolesti u zubaře, když máš možnost, využiješ ji.
@ynax píše:
mě ho dávali když jsem byla na 3cm, neotevírala jsem se a díky epi se to srovnalo a porodila jsem normálně, ačkoliv mi pak dr říkal, že to hodně dlouho viděl na sekci. Neboj, zajdi na těhotenskou přípravu, tam se poptej porodní asistentky a případně zajdi po předchozí dohodě i do porodnice. A za případné zeptání při porodu tě nikdo nezabije, když tady ta možnost je, tak proč ji nevyužít, vždyť to je stejné jako s injekcí proti bolesti u zubaře, když máš možnost, využiješ ji.
já budu rodit podruhé a jsem pro epidurál rozhodnutá. chci ho. proto mě překvapilo, když jsem se ptala sestry na gyndě, jestli se do Nymburka jezdí na registraci a ona že ne. a já říkám, " no jo, ale ani kvůli epidurálu ? slyšela jsem, že kvůli epidurálu se musí předběžně na nějaké vyšetření s lékařem. " a ona hned že : ale ten epidurál vám nedají když budete víc, než na 5 cm. no tak to mě znervoznilo, jestli tam s tím epidurálem nedělají ciráty, protože to bych šl opravdu do těch Neratovic.
povzbuzuje mě, že Ti epidurál dali. ![]()
Ahoj holky. Jsem ráda, že jsem narazila na tuto doskuzi, i když pro vás pisatelky už to není aktuální, mě toto dilema trápí teď. Přestěhovali jsme se letos z Prahy, kde jsem rodila u Apolináře a epidural mi dali okamžitě, v podstatě mi ho „vnutili“ a jak jsem byla ráda. Byla jsem přsvědčená, že ho nechci, ale pan Mudr. viděl subtilní prvorodičku a dobře věděl co dělá. Teď bydlíme v Nymburce a chci tu i rodit, ale tohoto jsem se trochu bála, protože maminky, se kterými jsem se seznámila mi řekly, že ani jedna epidurál neměla, protože jim ho nikdo ani nenabídl atd. Můžu se zeptat jak jste s epidurálem nakonec pochodily?
Děkuju s pozdravem Anna
Ahojda, tak já odtamtuď mám dobré vzpomínky epidural jsem dostala normoš na požádání a naprosto bez problému. Na Nymburk nedám v žádném případě dopustit všichni jsou tam hodný a vstřícný ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.