Epidural v Prachatické nemocnici

103
30.9.13 13:20

Epidural v Prachaticke nemocnici

Ahojky chtěla jsem se zeptat, zda někdo z vas rodil v Prachaticke nemocnici, a zda jste měli epidural jestli to v PT plati pojištovna? četla jsem že v některých nemocnicích si to člověk musí platit sam. A zda jde pro epidural nebo ne? přemyšlim o tom ale zaroven se bojim :) děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lindsay15
30.9.13 13:23

Platí ho pojišťovna… Mě ho ale nechtěli vůbec píchnout, prý to zvládnu bez… Takže kdyby nechtěli píchnout, stát si za svým…Mě to po 35hodinách vzhůru a 26ti hodinách bolestí po 2,5 minutách moc pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
103
30.9.13 13:34

Tak to by bylo fajn.On se prej ten epidural nekdy plati i 3500kč. Jinak už mam domluvenou na porod Dr. Mullerovou tak doufam že bude fajn.ja právě furt přemýšlim jestli si ho nechat pichnou a otravovat je aby mi ho dali nebo rodit bez něj. sestřenka s nim rodila v Praze a prej je to suprove.Ale ja čekam první mimčo tak nemam vůbec zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
30.9.13 13:55

@Ada92 Byla to šílená úleva. Ale píchali mi ho na 7×, nemohli se trefit mezi obratle kvůli skolioze. Kdyby to bolelo méně, tak jdu bez, ale já měla opravdu silné kontrakce. Dr Mullerová je hrozně super, mě bohužel nerodila :? Když Tě to bude bolet, tak si o něj řekni, nemáš se za co stydět a oni to mají v popisu práce, tak proč bys je měla otravovat? :hug:

• Citovat
  • Upravit
103
30.9.13 14:00

Tak to věřím že po takové době to musela bejt uleva. Mě ji zařidil můj gynekolog. Já 2× potratila a měla jsme právě vždy Mullerovou tak sem ji chtěla mit i u porodu je strašně fajn a ochotna :) jde vidět že ji ta práce baví :) jiank děkuju za informace určitě si o něj kdyžtak řeknu. trpim těd v těhu se zadama mam skřiplej nerv v křiži ale ted mě s tim nic nemužou udělat tak by mi možna ten epidural při porodu hodně pomohl. a neboli nějak moc to pichnuti když se to picha mezi ty obratle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
30.9.13 14:01

@Ada92 Při tý kontrakci to vůbec necítíš :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
103
30.9.13 14:10

Tak to je fajn tak jestli dojedu včas tak toho pujdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
30.9.13 14:26

@Ada92 Ono počkej si až jakej bude porod, můžeš to mít rychlé, nebo naopak.Nebo může být nakonec císař-to neovlivníš. Držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
103
30.9.13 14:49

Jj určo se ještě poradim s dr. Mullerovou budu k ni stejně chodit na kontrolu. jinak moc děkuju za info. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
30.9.13 14:55

@Ada92 Nemáš vůbec zač ;)

• Citovat
  • Upravit
43
30.9.13 14:58

Mě epidural nabízeli-(o ceně nemluvili) ale já to zvládla bez něj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
30.9.13 18:21

Ahojky. Já osobně tedy rodila bez léků na bolest a dalo se to v poho vydržet. Nechci přímo odsuzovat epidural, i když jsem slyšela spoustu negativ (při velkých bolestech ti ho prý odmítnou dát, když nevydržíš chvíli v klidu - riskovali by špatné napíchnutí,..) ale zkus si zavolat do porodnice a zeptej se, jestli používají i jiné tišící prostředky. Nám bylo na kurzu rečeno, že se hodně používá nějaký lék (jednorázová obyč injekce), která se daleko snáze aplikuje a působí stejně dobře jako epidural. A ještě jedna informace ohledně tišících léků, která se často zapomíná - když už se bude porod chýlit ke konci, tak ti nikdo nic nedá, protože potřebují aby jsi kontrakce cítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
30.9.13 19:29

@Petra1606 Tak já měla opravdu silné bolesti, ale v klidu jsem vydržela, sice těžko, ale vydržela. Já měla před epidurálem čípek na zmírnění bolestí, injekce snad 3 a nezabralo nic, sestry mě litovali a epidurál jsem dostala až když jsem byla na 8 prstů a to jen na pár minut :nevim: Takže na ty injekce bych nespoléhala…

• Citovat
  • Upravit
Katka O.
8.11.13 17:12

Ahoj,

můj porod začal přirozeně a k mému štěstí jsem necítíla žádně kontrakce, později jsem si uvědomila, že kontrakce byly a byly velmi podobné křečím, které jsem prožívala při menstruaci a endometrioze, takže už mi to pak nepřišlo. Každej máme jinej práh bolesti. Nicméně, čím se zkracovaly intrevaly kontrakcí, tak to už jsem cítila v podobě nepopsatelných divně tupých křížových bolestí a to teda bylo šílený. Snad bych si ruku nechala řezat za živa. Rozhodla jsem se tedy pro spinál/epidurál. Bála jsem se ale samotné aplikace, né těch možných následků na které samozřejmě upozorňují.(kdyby to nebylo tak bezpečné, tak se to ani nepoužívá. Takže mi vysvětlili, že mi nejprve místo vpichu umrtví, asi jako u zubaře a teprve pak zavedou další jedhlu a spinál. Měla jsem trochu problém se přes to velikánské břicho ohnout, ale sestřičky mě udržely :) No a pak mi řekli, že sice neucítím kontrakce, ale koncem porodu už to cítít budu a že to potřebují, aby rodička dobře spolupracovala. Bohužel se v posledních minutách můj porod zkomplikoval a já musela okamžitě na sál. Šlo o minuty. A díky tomu, že jsem si ho nechala dát, tak jsem mohla jít rovnou na řez a nemusela čekat dalších cca 15 minut, než by mě připravili a dali nějakou anestezii nebo sinál.

Ale je to hodně individuální, rozhodně už bych se to ho nebála. Navíc tři dny po porodu se mě chodila paní doktorka z ARA ptát, jak se cítím a jestli jsem nezaznamenala nějaké obtíže atp.

@Ada92 píše:
Tak to věřím že po takové době to musela bejt uleva. Mě ji zařidil můj gynekolog. Já 2× potratila a měla jsme právě vždy Mullerovou tak sem ji chtěla mit i u porodu je strašně fajn a ochotna :) jde vidět že ji ta práce baví :) jiank děkuju za informace určitě si o něj kdyžtak řeknu. trpim těd v těhu se zadama mam skřiplej nerv v křiži ale ted mě s tim nic nemužou udělat tak by mi možna ten epidural při porodu hodně pomohl. a neboli nějak moc to pichnuti když se to picha mezi ty obratle?
  • Citovat
  • Upravit
103
11.11.13 15:14

Moc gratuluju k miminku :) jinak děkuju za informace už jsme se na to ptala přimo dr. Mullerove a je to tak jak to píšeš dat mi ji mužou a nestoji nic :) ale nakonec jsem se rozhodla že to zkusim bez epiduralu tak jsem na to zvedava třeba si to ještě rozmyslim až to přijde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková