Jak bolí zavedení epiduralu? Havlíčkův Brod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
10.9.14 10:59

Epidural zavedení

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak bolí zavedení epiduralu? hrozně moc se bojím bolesti z porodu tak o něm uvažuji. Doma mě, ale odrazují že to bude hodně bolet. Budu rodit v Havlíčkově Brodě, tak jestli nemá některá z Vás z Brodskou porodnicí zkušenosti. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1034
10.9.14 11:04

Já nemám zkušennost s Brodskou, ale samotný Epidurál nebolí, samozřejmě to napíchnutí je bolestivé, ale tak neznám žádné nebolestivé zavedení jehly, jedině v narkoze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
10.9.14 11:05

@aerdna23 při porodních bolestech jsem ani nevnímala, že by nějak bolel… pro mě bylo útěchou, že mi brzy bude lépe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
10.9.14 11:08

Vůbec jsem ho necítila, taky jsem se bála. A potom jsem byla nesmírně ráda, zr ho mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
10.9.14 11:09

Já rodila císařem v epidurální anestézii, takže napíchnutí stejné jako pro analgezii. První mi to umrtvil - samozřejmě, že jsem cítila vpich jehly, ale ta nebyla tak dlouhá, prostě normální injekce. Pak zavádění bylo spíše o tlaku, trochu mi to připadalo jako zmáčknutí modřiny. Trefil se napoprvé, netrvalo to dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
10.9.14 11:11

Je to spis jen takovy tlak, pri porodnich bolestech neucitis ani ten vpich te jehly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
10.9.14 11:13

@aerdna23
Měla jsem epidurál u normálního porodu, potom zavádění svodné anestezie u císaře. Oboje mě bolelo hrozně, nešlo jim to pořádně zavést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
10.9.14 11:17

@Anael no to je jiná, mě to záváděl zelenáč až sem ho s brekem odkázala do patřičných míst a vynutila si odborníka, přece jenom asi 5 pokusů v oxytocinových kontrakcích by vydržel málokdo :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
10.9.14 11:18

Ahojky, havlíčkobrodská porodnice epidural moc ženám dávat nechce a spíše se chlubí velkým množstvím přirozených porodů 8o. co jsem slyšela od kamarádek, tak jsem radši jela na chrudim a tam v poho, i mě ho nabídli a bylo to úžasné. epiduralu bych se nebála. tak se hlavně neboj a nebudeš ho ani potřebovat. hodně štěstí. :kytka: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
10.9.14 11:24
@aerdna23 píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak bolí zavedení epiduralu? hrozně moc se bojím bolesti z porodu tak o něm uvažuji. Doma mě, ale odrazují že to bude hodně bolet. Budu rodit v Havlíčkově Brodě, tak jestli nemá některá z Vás z Brodskou porodnicí zkušenosti. Děkuji

Nebolí to, měla jsem ho. Respektive, když máš kontrakce, tak toto je pro tebe jako nic. Bolí to asi tak, jako by ti někdo bral jehlou krev, toť vše.
Jestli budu někdy rodit podruhé a jestli budu mít možnost, tak epidurál chci zase. Byla to fakt úleva od bolesti z kontrakcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
10.9.14 11:25

Při těch kontrakcích a bolestech z porodu si ani nevšimneš, že ti něco píchají :D Je to lehce cítit, ale spíš jsem to nevnímala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
10.9.14 11:27
@Apaji píše:
Já rodila císařem v epidurální anestézii, takže napíchnutí stejné jako pro analgezii. První mi to umrtvil - samozřejmě, že jsem cítila vpich jehly, ale ta nebyla tak dlouhá, prostě normální injekce. Pak zavádění bylo spíše o tlaku, trochu mi to připadalo jako zmáčknutí modřiny. Trefil se napoprvé, netrvalo to dlouho.

Dlouhá jehla? To ani neříkej, skoro mi z toho teď zabolelo to místo vpichu (po deseti měsících od porodu) :lol:
Jsem ráda, že jsem v ten den ani nevěděla, že se jednalo o dlouhou jehlu? 8o
Ještě, že jsem si na záda neviděla :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
10.9.14 11:31

Mam cerstvou zkusenost, pisu z porodnice:) Po 9 hodinach bolestivych kontrakci s nepostupujicim nalezem jsem si o nej rekla, neb jsem myslela ze zhebnu. Jen trosku pichne umrtvovaci injekce a zavedeni jsem necitila vubec. Ta uleva se neda popsat slovy. Pak mi jeste pichli oxytocin ale s epiduralem mi to bylo fuk a najednou jsem se otevrela, malej se narodil 1,5 hod od zavedeni. Tlaky na konecnik jsem citila stejne jako u prvniho porodu, ktery byl bez epi. Sice k prirozenymu porodu to melo daleko, ale to mi je burta. Hlavne ze to prestalo bolet a byl brzy konec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
10.9.14 11:39

@aerdna23 nebolí…nebolí.nic neucítíš, vzhledem k neopomenutelným kontrakčním bolestem a pokud se vyloženě neotočíš na anestezioložku :mrgreen: třeba to budeš mít tak rychlý, že ho ani nestihneš… držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
10.9.14 11:39

Me spis vadilo to ze musim byt ohnuta a nesmim se hybat, protoze s kontrakci se nejaka jehla neda srovnavat :mrgreen: skoda ze to nepichaj hned na zacatku, ro bych rodila klidne kazdej rok :palec:

Příspěvek upraven 10.09.14 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková