Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím máte někdo skušenost s epikutánní testy… Dnes mi to aplikovaly kvuly alergii na barvu na vlasy a mám to nalepené na zádech…na týden…a dva dny za sebou tam budu muset jets… ![]()
Bylo to alespon k něčemu vyšlo vám něco??
@A.Suky ahoj, já to měla na zádech asi před 3mi lety, asi na 2-3 dny, na týden určitě ne. Bylo to kvůli ekzému na rukou. A zjistili mi z toho, které složky např. v krému mi ty ruce budou dráždit. Ale dál se pak už nic neřešilo, jen mi řekli, ať si čtu pořádně složení krémů, a dostala jsem kortikoidy (které jsem nechtěla)… Tak držím palce ![]()
@A.Suky tak pozor, ať nedopadneš jak já
bylo vedro (na těch zádech ještě víc, jak je tam nalepenej ten „igelit“) a já vařila, tak jsem měla na sobě jen spoďáry a zástěru, a v tom zvonek - manžel mi ráno volal, že nemá klíče-šestá hodina, jeho čas…tak jdu, a bez váhání otevřu dveře…a tam nějakej podomní prodejce čehosi ![]()
No nic, omlouvám se za OT, ale zase jsem si na to vzpomněla ![]()
Dobrý den, neměl jste někdo reakci na epikutánní testování ještě 14 dní po odlepení? Pokud ano, čím jste mazali, abyste zmírnili projevy? Děkuji za případnou reakci ![]()
@mijaja Vůbec si to už nepamatuji ale pokud to není nějak zásadní reakce a jsou to pupínky nebo jen podráždění tak určitě bepanthen nebo cokoliv z této skupiny masticek pomůže ![]()
@A.Suky.. děkuju, zkouším konopnou mast, ale nějak bez úspěchu a jak se mi rozjela reakce na PPD a barabeny, tak místo toho, aby se mi po odlepení ulevilo, tak mi přijde, že naopak.. do ordinace se není možné dovolat a kontrolu mám za 14 dní… nejradši bych těch 14 dní prospala, člověk by neřekl, jak může pitomá kopřivka ovlivnit kvalitu života..
Krásný den chtěla bych se zeptat když vám dělali epikutaní testy Četla jsem že to je na týden Musí se dojíždět do nemocnice na přelepení a na výsledky nebo můžu zůstat v nemocnici ležet protože jedu na testy do Prahy ale nejsem z Prahy jsem přes 50 km od Prahy a myšlenka dojíždět tam třikrát týdně mě opravdu děsí jako člověka co jezdí MHD a nemá auto.
A ještě se chci zeptat, jestli jste testy platili? A popřípadě kolik? Jestli děti to mají do 18 let placený pojišťovnou nebo i tak se to musí platit. Děkuji za případnou odpověď
Dobrý den @Monika1893
Na testy vám musí napsat žádanku kožní lékař, ke kožnímu obvoďák. Alespoň tak jsem to měla já. Pak nic neplatíte. Já jsem byla hospitalizovaná, ale to se dělá jen pokud má lékař podezření na anafylaktický šok. Já jsem ho před testy jednou měla. Ale třeba by vás vzali, kdybyste řekla, že z toho máte strach a že třeba máte problém s dýcháním nebo zvýšenou teplotu při kontaktu s alergenem.