Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer všem ![]()
Našla jsem dnes dceři (22m) na zadní straně stehna vyrážku ve tvaru kolečka. Na druhém stehně a lýtkách má celkem asi 6červených flíčků.. Je to takové divné tím tvarem. Nesetkal jste se s tím někdo, prosím? (jasně že vyrazim k dr., ale nedá mi to
) Díky!!
To měl syn loni v létě. Přesně jak na té fotce. Uprostřed světlé, okolo červené. Nejdřív jeden flíček, pak dva, až se mu to rozlezlo po celých nohách. Doktor váhal mezi AE, alergickým ekzeme a lupénkou. Nakonec uzavřeli jako AE. Uzdravila jsem mu to mazáním Cutis Help ekzém, prala jsem v mýdle a dostával jen oblečení ze 100% bavlny. Od té doby pohoda.
JEJDA, TAKOVÉ BÝVÁ U BORELIÓZY. nEPODCEŇOVAT, I KDYŽ ZMIZÍ. Omluva za capsLk
@Bisu píše:
Dobrý večer všem
Našla jsem dnes dceři (22m) na zadní straně stehna vyrážku ve tvaru kolečka. Na druhém stehně a lýtkách má celkem asi 6červených flíčků.. Je to takové divné tím tvarem. Nesetkal jste se s tím někdo, prosím? (jasně že vyrazim k dr., ale nedá mi to) Díky!!
Mojí mamce se dělaly takové fleky, po lécích. Bylo jí řečeno, že je to alergie na nějakou složku a doporučeny jiné. A pak se přesně takhle osypala z čínské polévky. Možná malá také slupla něco, co jí nesedlo ![]()
@Kaczenka píše:
JEJDA, TAKOVÉ BÝVÁ U BORELIÓZY. nEPODCEŇOVAT, I KDYŽ ZMIZÍ. Omluva za capsLk
Ale to se objevuje jen v místě, kde bylo přisáté klíště, ne? ![]()
@Billi píše:
To měl syn loni v létě. Přesně jak na té fotce. Uprostřed světlé, okolo červené. Nejdřív jeden flíček, pak dva, až se mu to rozlezlo po celých nohách. Doktor váhal mezi AE, alergickým ekzeme a lupénkou. Nakonec uzavřeli jako AE. Uzdravila jsem mu to mazáním Cutis Help ekzém, prala jsem v mýdle a dostával jen oblečení ze 100% bavlny. Od té doby pohoda.
Lupénka většinou tak pravidelná není, i když je fakt, že některé fleky se můžou udělat do kolečka ![]()
@Bisu Ahoj, syn má asi to stejné, přikládám foto (fotila jsem to teď, když syn spí, tak se omlouvám, že fotka je nic moc. Ale myslím, že to bude stejné co máte vy
Má to už tak od vánoc. Prvně jsem myslela, že z toho vyleze znaménko, ale roste to s ním a teď tam jsou vidět jakoby malinké puchýřky nebo některý den je to naopak takový světlejší suchý flíček. Zatím má jen jeden. Nic nám na to nezabírá, ani zmiňovaný cutishelp
Myslím, že je to AE
![]()
Příspěvek upraven 05.05.13 v 21:58
@Kaczenka A to by toho měla víc? Já myslela, že se něco udělá jen okolo vstupní rány kudy se infekce do těla dostala ![]()
@Billi Nosí jen bavlnu a peru ve stejném..může se to vyskytnout i takhle náhle?
@Bisu Syn měl něco podobného na zadečku, a po vyloučení boreliozy z krve nám to pomohl vyléčit Imazol. Snad to nic nebude ![]()
V místě kousnutí… Jen, že já si taky nebyla vědoma, že by mě něco kouslo a byla to berelióza. Flek samozřejmě bývá jen jeden.
@Bisu u syna bylo spouštěčem to, že se hrozně zapotil v autosedačce, kdy ležel na umělé látce. Pak mu vadilo najednou všechno - asi jak byl podrážděný. Takže na dobu léčby jsem vyřadila všechny dráždivé věci (kyselé, kakao - ještě jsem kojila…), ale stejně jsme se s tím trápili skoro 4 měsíce.
@boball píše:
Lupénka většinou tak pravidelná není, i když je fakt, že některé fleky se můžou udělat do kolečka
To říkal doktor. My máme lupénku v rodině, proto hned pojal podezření. Ale bylo to v době, kdy toho měl plné nohy.
@Kamila Jakub Červené to je stejně, ale ona to má fakt kolečko-uvnitř normální kůže. Ještě mě napadá: máme psa a kočku/očkovaný, čistotný/ a hodně teď pobýváme na zahradě.
@jaaaanina Měl jen jedno? U dcery to vypadá, že jich bude víc. Ale Imazolem jsem to mázla
V první chvíli mě napadlo, jestli to nemá reakci na moč(chodí na nočník, chce se sama utírat, sama si tam sedat a vstávat..znáte to
)