Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mažu vícekrát denně a suché mi to už ani nepřijde… kožní řekla taky ekzém ale ten by snad zmizel ne?
@m86 jako podle mě nemusel, mi to máme na kotníčku - větší červený flek už od Vánoc a je tam pořád, já myslím, že zmizí až se sluníčkem…
Já mám vypozorováno, že u malé je to dost počasím, přes jaro léto pohodička…
Dělají se nám na nožičkách víc po punčocháčích…já už dávám teď jen legínky a říká to víc maminek…
@Anonymní píše:
Ahoj, obracím se s radou na Vás. Byli jsme u dvou kožních. Jedna řekla atopický ekzém, druhá jakési zrno, mazat kortikoidy… malý to má ale v místech, kde dostal očkování. Má také ale dvě kolečka na lýtku, pouze červené, na ruce v místě vpichu mmr… je mu 18 měsíců. Je ale jinak zdravý. Jen kolečka nemizí a nemizí. Už nevím, co s nima…![]()
![]()
![]()
pediatrička mi řekla, že to v místech vpichu bývá, ale neznám dítě, které to má. Každá maminka na to hledí a nechápe.
Takhle od oka bych řekla, že to vypadá stejně jako to co měla dcera
Bojovala jsem s tím několik týdnů, taky jí bylo něco přes 18m. Oplachovala jsem to Jarischovým roztokem(2×denně-namočit ubrousek v roztoku a jemně otírat, nechat zaschnout. Koupíš v lékárně, cca do 100Kč) a mazala do zblbnutí modrou indulonou. Vynechala punčocháče, oblékala jen 100% bavlnu. Mizelo to postupně, ale zmizelo to nadobro. Zkus to, ta investice není tak velká. Dr.mi hned napsala kortikoidy, nevyzvedla jsem je na radu holek tady..na ně je dost času. Jo a dobrá je Ictamo Vittela..
@Anonymní píše:
Ahoj, obracím se s radou na Vás. Byli jsme u dvou kožních. Jedna řekla atopický ekzém, druhá jakési zrno, mazat kortikoidy… malý to má ale v místech, kde dostal očkování. Má také ale dvě kolečka na lýtku, pouze červené, na ruce v místě vpichu mmr… je mu 18 měsíců. Je ale jinak zdravý. Jen kolečka nemizí a nemizí. Už nevím, co s nima…![]()
![]()
![]()
pediatrička mi řekla, že to v místech vpichu bývá, ale neznám dítě, které to má. Každá maminka na to hledí a nechápe.
Malému je 18 měsíců a už má flek půl roku po vpichu mmr??? Vždyť mmr se očkuje nejdřív v 15-ti měsících, ne? Jinak klukovi se kolečko udělalo po očkování hexou, měl jedno na stehni, jedno na ruce a jedno na lýtku. Nikde to neuznaly, že je to z očkování, ale vím to stoprocentně. Udělalo se mu to vždy po očkování, po první vakcíně to asi za týden zmizlo, pro druhém očkování asi za dva, po třetím za měsíc a po čtvrté dávce to měl rok, nepomohlo na to nic a pak to samo zmizlo. Jsem přesvědčená, že to bylo z očko. Teď už rok a půl není očkovaný a po ekzému už půl roku ani stopy.
Na stehnech to má od přeočování. Tj od roku. Ale po místě vpichu na mmr to má na ruce taky to kolečko… Takže vám to zmizelo až za rok? Já to dávám taky za vinu očkování, protože je to opravdu na místech, kde se očkovalo… nepomáhá na to taky nic a doktorce řeknu, že druhou dávku mmr až jak žádné kolečka mít nebude
![]()
@m86 Jojo, zmizelo to až za rok. Ze začátku jsem zkoušela psí kusy, na kožním mi napsala i kortikoidy, nemazala jsem mu, protože pak mi to začlo docvakávat s tím očkováním, začla jsem hledat fotky kdy to kde měl a fakt to sedělo. Takže jsem to jen na noc mazala modrou indulonou aby to neměl tak suchý a víc jsem to neřešila, protože na to stejně nic nepomohlo. Po roce to fakt zmizlo a nemá nic. Máme očkovaný jen Hexa a Prevenar. MMR jsem zatím odmítla, ale teď budeme řešit přihlášku do školky, takže budeme muset jít na pichanec, tak mám z toho trochu vítr. Čekám, že se určitě zase něco objeví, ale žádnej doktor to neuzná
![]()
Právě malý má první dávku mmr a tu druhou mu sto pro odložím. Ať si doktorka říká, co chce!!! Jsem taky přesvědčená, že to má z očkování, protože to má přesně v místech, kde se očkování dávalo! A na té ruce to nemá tak velké, ale přesně tam, kde dostal mmr. Takže ať si doktorka říká co chce. Je to moje dítě ne její…