Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, nemáte prosím někdo zkušenost s příznaky alergie na lepek. Dneska jsem si přečetla, že to může být častá a tuhá stolice, tak jsem z toho vyplašená, protože malý to tak tenhle týden má. Dala jsem mu rozdrobený piškot do přesnídávky…myslíte, že to může být alergie? Teplotu, ekzém atp. nemá…
@mamca87 ja jsem se stolici zadny problem nemela, ale za to me byvalo casto a hodne spatne od zaludku a byla jsem hodne nafoukla.Ale u me to zjistili azve 23 letech.Jak mas velky ditko? Podle me tohle alergie nebude…
@mimma.on taky mi na to přišli až ve 23 a do té doby jsem neměla vůbec žádné problémy ![]()
Ne, nemusí to mít souvislost. Jí například mrkvové příkrmy, rýžovou kaši? Pokud ano, hledala bych souvislost spíš tam.
@Poison Ivy příkrmy už má jak zeleninové, tak masozeleninové…ale právě mi nějak nesedla ta stolice tenhle poslední týden - třeba klidně 4× až 5× za den ![]()
@mamca87 skor pokial viem byvaju prujmy ako zacpy
aspon u mna, teda u celiakie nie alergie na lepek
Dcera měla neskutečné problémy s trávením - stolice 5× denně i víc, hodně zapáchala (až extrémně), někdy byla tuhá, jindy řídká - ale hlavně v noci nespala a plakala, jak se kroutila bolestí břicha. Lepek jí byl vysazen v roce a vše se srovnalo.
U nás alergii na lepek tedy nemáme potvrzenou papírově - nedokázali jí vzít krev, ale ono to stejně prý není moc směrodatné, když to vyjde negativně, v tomhle věku.
Moje malá /7 měsíců/ má taky častěji stolici, tak 3krát, ale konsistence je to různé. Jednou je to tužší a jednou je to hlenovitý a tak se to střídá
Taky nevím, co to může být a jestli je to normální.
Ja nevim, ale muj syn ma taky stolici ruznou, i podle toho co jí. Kednou zapacha jednou ne. Myslim ze pokud je ditko spokojene a nema treba bolesti, tak bych to neresila. A pri rustu zubu, to je kolikrat taky otres.Bud je ma hodne tuhy, nebo hodne ridky. Nekdy kaka malo a nekdy hodne.Tak tezko rict.
@eetel píše:
Moje malá /7 měsíců/ má taky častěji stolici, tak 3krát, ale konsistence je to různé. Jednou je to tužší a jednou je to hlenovitý a tak se to střídáTaky nevím, co to může být a jestli je to normální.
Muj malej ma osm mesicu a mame to stejne - klidne i 3× 4× za den a konzistence pokazde jina… je to asi normalka…
@ninabu píše:
Muj malej ma osm mesicu a mame to stejne - klidne i 3× 4× za den a konzistence pokazde jina… je to asi normalka…
Snad jo ![]()
Ahoj holky, mám podobný dotaz… Malému je 10 měsíců a už má přes 2 týdny průjem, kaká tak 3-5× za den… úplně vodnatou stolici měl jen párkrát, je to spíš různé kašovité konzistence, tuhé bobečky nikdy… Nenašla jsem, že by mu někde rostl nějaký zoubek či něco
![]()
Dr. poradila vysadit veškeré mléčné výrobky, žádnou BKM a „dietu“… vůbec to nepomáhá a přijde mi, že se to spíš horší než lepší
Říkali jsme si s manželem, že bysme mléko a vše kolem něj zase zavedli do stravy a zkusili jestli to nedělá lepek
Dr. říkala že je to nesmysl a že by se to projevilo dřív než po 3 měsících
ale fakt nevim, za zkoušku asi nic nedáme ne? Po jak dlouhé době by se to mělo případně upravit a ukázat nám zda to alergie na lepek je či není?
a na co si kdyžtak dát pozor?
Jo, ještě bych dodala, že malému dělali výtěry a v pondělí nám řeknou jestli to není infekční
a nasadili mu Enterol, bere už pátým dnem a zlepšení žádné
tak si právě myslím že to infekční nebude a bude to nějaká alergie, napadl nás lepek, jinak nic nového jsme ve větší míře nezaváděli… nebo to budou fakt „jen“ zuby, ale u prvních čtyřech problém neměl, tedy mrzutost a nateklé dásničky jo, ale nic dramatického… ![]()