Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, šestileté dceři se objevil atopický exém. V lékárně mi doporučili gel Ladival 30 alergická kůže. Myslela jsem, že v lékárně mi poradí, tak jsem ho koupila, aniž bych si přečetla etiketu. Doma jsem se ale dočetla, že tento gel je pro mastnou pleť a nepíší tam, že je pro děti. Myslíte, že ho mám vyzkoušet, nebo raději koupit jiný. Používala Daylong Baby a Garnier Ambre solaire resisto, po kterých ji exém svědí.
Ahojky, hele není ten Ladival spíš krém na opalování? Koukla jsem na net a našla jsem, že je to gel na alergii na slunce..tím bych jí asi nemazala. Dcera(3roky) je atopik téměř od narození a co se nám osvědčilo tak krémy, sprchový oleje od A-dermy Exomega.Je to teda dražší, ale při pravidelným mazání máme relativně klid.
Já se v těch krémech moc nevyznám, proto jsem si chtěla nechat poradit v lékárně. Píší, že je to gel na ochranu proti slunci a že je na tu sluneční alergii. A na mastnou pleť. To se mi právě nezdá vhodný. Dceři se exém objevil teprve před 3 měsíci. A-dermy Exomega vyzkouším. Na kožním doporučili na mytí LA ROCHE-POSAY LIPIKAR. A na promazávání Lipobase. A zatím se to jenom zhoršuje. A jaký používáte krém na ochranu před slunečním zářením? Ten Ladival raději používat nebudu. Děkuji
Ono záleží na jakou lékarnici narazíš
,ale tohle asi od ní nebyl dobrý nápad. S La Roche-Posay Lipikar nemám zkušenosti, ale je prý dobrý. A Lipobase nám taky moc nepomohla. Dcera má ekzém nejhroší vždy v létě to je úplná katostrofa, většinou se kortikoidům nevyhnem.Ale krém proti slunci jsme zatím používali od Sebamedu, ale letos asi koupím něco od Biodermy.
A-dermu exomegu, jedině, nedám na ni dopustit, na mytí mají k tomu olej, vše řada a-derma exomega, skoro zázračný.
A proti slunku jsme teď koupila biodermu http://www.zbozi.cz/…mleko-100ml/?… po daylongu se děsně vysypala a to jí loni nevadil.
Ahoj, dcera (půl roku) má taky ekzém a koupu i mažu Linolou a super ![]()