Epilepsie a očkování

4
14.3.11 20:23

Epilepsie a očkování

Ahoj,mám 7 měsíční dceru,jelikož má dcera neměla zrovna krásný start do života,nebyla v nemocnici naočkována.Později jí diagnostikovali epilepsii a očkování se jí opět odložilo.Určitě s tím máte někdo zkušenosti,nevíte kdy se bude moci naočkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
14.3.11 21:17

S epilepsií bych do očkování nešla vůbec. Je mi jasné, že mně tady očkující maminky ukamenují, ale zkus si o tom sehnat nejdřív nějaké info a potom se svobodně rozhodni… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
14.3.11 21:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
14.3.11 21:27

Jinak nevím co poradit, asi se poradit s co největším množstvím lékařu, nemáš to lehké, přeji aby jsi to vyřešila. Malé posílám pohlazení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.3.11 22:50

řekla bych ,že ti to tu nikdo neřekne -budete to mít hodně individuální a,záleží až co neurolog a další lékaři ,neboj se tvoje dítě je chráněno kolektivní imunitou a čím později začnete očkovat tím nakonec lépe-hlavně at je malá v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
15.3.11 08:58

dokud to jde neockovat, nam se epilepsie rozebehla na ctyrech mesicich, presto nema zadne ockovani, jsme odpurci, chceme pouze tetanovku, ale neurolozka mi rekla, ze je dobre, ze zadne nemela a ze je rozumne zatim o zadnem neuvazovat

• Citovat
  • Upravit
Martalex
16.3.11 15:32

S očkováním rozhodně počkat,nejlépe do roka a pak se rozhodnout co dát a co ne.Nejdříve si něco nastuduj a sama uvidíš,doporučuji knihu pediatra Martina Hirte Očkování pro a proti.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
11.6.12 11:19

Naše 3letá dcera má epilepsii od 13 měsíce,kdy jsme byli na očkování Prevenaru 13.Neříkám,že za to to očkování může.ale do té doby byla v pořádku a ani Hexa vakcíny jí nevadily.Nemá ani jedno očkování spalniček atd.,doktoři to nedoporučují,minule po Prevenaru jsem s ní zkončila v nemocnici na týden s febrilníma křečema a bezvědomím.Nejhorší zážitek v životě-takhle vidět své dítě :nevim: Dcera bere dvoje léky už několikrát navýšené a stále záchvaty jsou.Má tzv.Eses syndrom,který má pouze ve spánku.Už se začínáme s lékařem domlouvat na tom,že očkování zřejmě ze zdravotních problémů dávat nebudeme.Nechceme znovu riskovat :( Tím pádem nám malou nevezmou do Mš,jak už mi bylo řečeno.Za měsíc jdeme na další eeg,tak uvidíme. :?:

• Citovat
  • Upravit
20557
11.6.12 11:48
@Jančakecalka píše:
Naše 3letá dcera má epilepsii od 13 měsíce,kdy jsme byli na očkování Prevenaru 13.Neříkám,že za to to očkování může.ale do té doby byla v pořádku a ani Hexa vakcíny jí nevadily.Nemá ani jedno očkování spalniček atd.,doktoři to nedoporučují,minule po Prevenaru jsem s ní zkončila v nemocnici na týden s febrilníma křečema a bezvědomím.Nejhorší zážitek v životě-takhle vidět své dítě :nevim: Dcera bere dvoje léky už několikrát navýšené a stále záchvaty jsou.Má tzv.Eses syndrom,který má pouze ve spánku.Už se začínáme s lékařem domlouvat na tom,že očkování zřejmě ze zdravotních problémů dávat nebudeme.Nechceme znovu riskovat :( Tím pádem nám malou nevezmou do Mš,jak už mi bylo řečeno.Za měsíc jdeme na další eeg,tak uvidíme. :?:

Pokud má malá zdravotní kontraindikaci, tak ti jí do školky vezmou i když nebude mít všechna očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
11.6.12 11:51

Ahoj,jenže já obešla několik školek tady u nás a oni mi řekli,že jí nemohou přijmout,at to skusíme ve speciální školce pro děti s problémama,ale taková tu není.Naše pediatrička mi řekla,že prostě dávaj přednost dětem zdravím,že to ze své praxe zná.tak nevím,budu to muset ještě zkusit.

• Citovat
  • Upravit
20557
11.6.12 11:54
@Jančakecalka píše:
Ahoj,jenže já obešla několik školek tady u nás a oni mi řekli,že jí nemohou přijmout,at to skusíme ve speciální školce pro děti s problémama,ale taková tu není.Naše pediatrička mi řekla,že prostě dávaj přednost dětem zdravím,že to ze své praxe zná.tak nevím,budu to muset ještě zkusit.

Nechtějí jí přijmout kvůli očkování, nebo epilepsii? obojí je diskriminace, nedej se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
11.6.12 12:01

Já mám pocit,že spíš kvůli té epilepsii,že se toho lidé bojí.Chápu,že to není jednoduché,ale přece nemůže být kvůli tomu holka izolovaná od dětí,jakoby měla nakažlivou nemoc :cert: No,za měsíc musíme znova na eeg,tak to znova proberu s neurologem.

• Citovat
  • Upravit
20557
11.6.12 12:07
@Jančakecalka píše:
Já mám pocit,že spíš kvůli té epilepsii,že se toho lidé bojí.Chápu,že to není jednoduché,ale přece nemůže být kvůli tomu holka izolovaná od dětí,jakoby měla nakažlivou nemoc :cert: No,za měsíc musíme znova na eeg,tak to znova proberu s neurologem.

Prober to s doktorem, ale epi není věc, se kterou by nemohla do kolektivu. Pravda je, že učitelky si často při záchvatu neví rady, takže bys je musela řádně poučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
11.6.12 12:20

Já vím,snažila jsem se to těm ředitelkám i vysvětlit,že to není nic tak strašného a že bych to učitelkám vysvětlila,ale zatím mi bylo poze řečeno,že je jim to líto,že oni na to nemají čas a že se i bojí aby z toho nebyl nějaký průšvih a to si prý kvůli tomu taky nechtěj vzít na vlastní triko.

• Citovat
  • Upravit
29.3.14 10:37

epilepsie a očkovaní

Holky stojim před rozhodnutim, žepry je ted povinost očkovat dite na černy kašel ale kluk je epi, ma mir, retardaci, atd a přemyšlim zda ano či ne a nebo promluvit si z neurologem, ted zachvaty nemel skoro 2,5 roku je mu 11let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek