Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem
chtěla bych se zeptat na radu. Vím, že už to bylo milionkrát diskutováno, zda očkovat či neočkovat proti pneumokokům..já jsem se včera radila s pediatrem…odmítá mi malou očkovat
Vysvětlil mi, že tyto očkování bojují proti 13 typům pneumokoka (z toho jsou prý opravdu účinné asi na 4 typy) a druhů pneumokoků je hrozně moc, tzn. že dítě může stejně onemocnět. Za větší nebezpečí považuje reakci imunitního systému, který je prý už tak velmi zatěžován povinnými očkováními, natož přidávat další
Imunitní systém miminka je prý hodně nezralý a takto ho zatěžovat je prý dost nebezpečné. Jeho zásadní postoj je způsoben také tím, že v okolí došlo k úmrtí při reakci na toto očkování. On tvrdí, že je to stejná masová záležitost od farmaceutických firem jako bylo např očkování proti prasečí chřipce. Prostě a jednoduše vidí větší riziko v naočkování než infikováním jedním z těch pár typů. (Měl už i případ, kdy naočkované dítě mělo zánět středního ucha - způsobené úplně jiným druhem pneumokoka než před kterým je chráněno)
Děkuji všem, co jste dočetli až do konce ![]()
Setkali jste se někdo s takto zásadním názorem, co na něj říkate??
Já byla rozhodnutá malou očkovat a ted jsem dost zmatená…
![]()
Já myslím, že to je rozumný názor…
Jinak se dá naočkovat tuším Pneumo 23 po 2 letech dítěte a je proti 23 kmenům, snad nekecám…
Já mám první dítě jako svědomitá matka naočkované proti pneumokokům (navíc jsem si ho ještě pěkně zaplatila
), u druhého si to ještě hodně promyslím a něco nastuduju…
Příspěvek upraven 11.03.11 v 09:02
Umrtí na očkování? Hloupost. Asi se to tu na mě sesype, ale dítě, které po očkování zemře, musí mít ještě něco k tomu, proto se děti mají očkovat zcela zdravé. Sama jsem psala kvůli očkování přímo na lékaři který se očkováním zabývá už spoustu let a je odborník a taky mi tento názor potvrdil, pokud dítě po očkování zemře, je to zapřičiněné něčím jiným, nějakou nemocí. Já jsem malou očkovat nechala, doktorka mi to doporučila, žádné očkování ti 100% dítě neochrání, ale pořád lepší očkovat než to nechat tak. Já vím, že si hodně lidí myslí, že je to tlačení firem, ale je to DOBROVOLNE takže asi tak.
kdybych mela dost kuraze tak nenecham ani to povinny … ale prevenar zrusim.
Znamy chot ten onemocnela roztrousenou sklerozou a sami doktori ji rekli, ze je to z ockovani. Vsechny nepovinny navic jsou nebezpecny
Mi se to zase az tak zbytecne nezda… kolik je miminek, kterym to pomaha??? Na to uz zadne studie nejsou
Ja s nejvetsi pravdepodobnosti malou ockovat necham, jen jeste nastuduji, jestli Prevenarem nebo Synflorixem - ten je pry mnohem lepsi na ty zanety stredniho ucha…
Ale zase taky nejsem doktor no… ja to jeste primo s doktorkou neprobirala, to je pouze muj osobni nazor!
Máš super pediatra - to naše by naočkovala snad všechno co na trhu existuje
a na mě se dívá jak na nevím koho když odmítám očkování.
chytry pan doktor ![]()
Ma doktorka je tehoz nazoru,i kdyz neni radikalni.Nechava volbu na rodicich,a protoze 98% maminek si tohle ockovani vyzaduje(ovsem az po masivni kampani,drive pry ockovala tak dve deti ze sta a to pozdeji nez miminka),tak ho ockuje…presto sdili stejny nazor jako tvuj doktor,nic nevymlouvala,ale pokud jsem se s ni zacala rozhovor a trvala na jejim osobnim nazoru,tak se mi dostalo stejnych informaci…
Naockovane dite na pneumokoka nemam..
prosím, jen víc takových pediatrů http://smajlici-1.ic.cz/gesta/1/008.gif
S tvým pediatrem souhlasím a velmi si cením toho, že je schopen svůj názor říct nahlas…
Ladyrebeko, úmrtí po očkování opravdu není hloupost, dítě může být klidně zcela zdravé a umřít - nebo mít trvalé následky.
ahojík
určitě se to tu rozdělí na dva tábory jedny budou velebit osvícenému panu doktorovi… a ty zastánkyně neočkovat!
a naopak na ty, kteří by naopak očkovaly…
těžko říct kde je ta pravda tu si musíš najít sama..
já mám pediatričku která je podle mne dooost dobrá dělá mimo jiné i homeopatika a akupunkturu.. takže léčí i těmito nealternativními prostředky… a přesto radila očkování!
takže já sama jsem nechala naočkovat… a raději v nižším věku, kdy ještě kojení napomáhá… dětskému organismu…
netroufla bych si odmítnout základní očkování! to je podle mne blbost! a jestli nechat očkovat proti žloutence, pneumokokům, klíšťové encefalitidě… atd…????? za mě ano! malej prošel očkováním povinným i prevenarem.. a nebyl žádný problém! až přijde čas nechám i meningitidu, žloutenku a klíšťovku…
ale např. očkování proti neštovicím… jsem odmítla… rotaviry jsem také odmítla… nenutí mě.. nechá mi výběr a je mi pouze nápomocná radou… ![]()
Příspěvek upraven 11.03.11 v 09:17
Přesně z toho důvodu (malá účinnost, zbytečná zátěž organismu) toto očkování naše děti nemají. Jedna zbytečná škaredá reakce na očkování mi stačila.
Neteř nechali očkovat - měla časté záněty středního ucha, tak tam by i indikace byla, nicméně je mívá pořád.
Teda takového doktora bych moc moc chtěla. Já jsem se nechala u prvního zblbnout tou vyděračskou reklamou, dalšímu už nedám, leda by se objevili nějaké problémy, jako časté záněty a tam bych si nechala nejdřív udělat rozbory, zda jsou ty záněty způsobené právě těmi kmeny z vakcíny. Často nejsou ![]()
Mnohem důležitější je umět zavčasu rozpoznat příznaky pneumokokové infekce a dojet včas k lékaři.
LadyRebeko, no jo, taky názor. Chtěla bych žít v takovém světě nevědomé jistoty, protože je to velice příjemné, bohužel jakmile se člověk začne ptát proč, jak, co, tak tuto jistotu ztratí.