Očkování - radikální názor mého pediatra

8
11.3.11 08:53

Očkování-radikální názor mého pediatra

Ahoj všem :-) chtěla bych se zeptat na radu. Vím, že už to bylo milionkrát diskutováno, zda očkovat či neočkovat proti pneumokokům..já jsem se včera radila s pediatrem…odmítá mi malou očkovat 8-o :nevim: Vysvětlil mi, že tyto očkování bojují proti 13 typům pneumokoka (z toho jsou prý opravdu účinné asi na 4 typy) a druhů pneumokoků je hrozně moc, tzn. že dítě může stejně onemocnět. Za větší nebezpečí považuje reakci imunitního systému, který je prý už tak velmi zatěžován povinnými očkováními, natož přidávat další 8-o 8-o 8-o Imunitní systém miminka je prý hodně nezralý a takto ho zatěžovat je prý dost nebezpečné. Jeho zásadní postoj je způsoben také tím, že v okolí došlo k úmrtí při reakci na toto očkování. On tvrdí, že je to stejná masová záležitost od farmaceutických firem jako bylo např očkování proti prasečí chřipce. Prostě a jednoduše vidí větší riziko v naočkování než infikováním jedním z těch pár typů. (Měl už i případ, kdy naočkované dítě mělo zánět středního ucha - způsobené úplně jiným druhem pneumokoka než před kterým je chráněno)

Děkuji všem, co jste dočetli až do konce :kytka:

Setkali jste se někdo s takto zásadním názorem, co na něj říkate??

Já byla rozhodnutá malou očkovat a ted jsem dost zmatená… :cry: :nevim: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2480
11.3.11 08:59

Chytrý to pan doktor… Poslechla bych. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
11.3.11 08:59

Já myslím, že to je rozumný názor…
Jinak se dá naočkovat tuším Pneumo 23 po 2 letech dítěte a je proti 23 kmenům, snad nekecám…
Já mám první dítě jako svědomitá matka naočkované proti pneumokokům (navíc jsem si ho ještě pěkně zaplatila :roll: ), u druhého si to ještě hodně promyslím a něco nastuduju…

Příspěvek upraven 11.03.11 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
11.3.11 09:01

Umrtí na očkování? Hloupost. Asi se to tu na mě sesype, ale dítě, které po očkování zemře, musí mít ještě něco k tomu, proto se děti mají očkovat zcela zdravé. Sama jsem psala kvůli očkování přímo na lékaři který se očkováním zabývá už spoustu let a je odborník a taky mi tento názor potvrdil, pokud dítě po očkování zemře, je to zapřičiněné něčím jiným, nějakou nemocí. Já jsem malou očkovat nechala, doktorka mi to doporučila, žádné očkování ti 100% dítě neochrání, ale pořád lepší očkovat než to nechat tak. Já vím, že si hodně lidí myslí, že je to tlačení firem, ale je to DOBROVOLNE takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
11.3.11 09:01

kdybych mela dost kuraze tak nenecham ani to povinny … ale prevenar zrusim.

Znamy chot ten onemocnela roztrousenou sklerozou a sami doktori ji rekli, ze je to z ockovani. Vsechny nepovinny navic jsou nebezpecny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
11.3.11 09:02

Osvícený pediatr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
11.3.11 09:03

Mi se to zase az tak zbytecne nezda… kolik je miminek, kterym to pomaha??? Na to uz zadne studie nejsou :-( Ja s nejvetsi pravdepodobnosti malou ockovat necham, jen jeste nastuduji, jestli Prevenarem nebo Synflorixem - ten je pry mnohem lepsi na ty zanety stredniho ucha…
Ale zase taky nejsem doktor no… ja to jeste primo s doktorkou neprobirala, to je pouze muj osobni nazor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.3.11 09:06

Takové pediatra bych chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
11.3.11 09:06

Máš super pediatra - to naše by naočkovala snad všechno co na trhu existuje :-? a na mě se dívá jak na nevím koho když odmítám očkování.

• Citovat
  • Upravit
17026
11.3.11 09:08

chytry pan doktor :palec:
Ma doktorka je tehoz nazoru,i kdyz neni radikalni.Nechava volbu na rodicich,a protoze 98% maminek si tohle ockovani vyzaduje(ovsem az po masivni kampani,drive pry ockovala tak dve deti ze sta a to pozdeji nez miminka),tak ho ockuje…presto sdili stejny nazor jako tvuj doktor,nic nevymlouvala,ale pokud jsem se s ni zacala rozhovor a trvala na jejim osobnim nazoru,tak se mi dostalo stejnych informaci…
Naockovane dite na pneumokoka nemam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
11.3.11 09:11

prosím, jen víc takových pediatrů http://smajlici-1.ic.cz/gesta/1/008.gif

S tvým pediatrem souhlasím a velmi si cením toho, že je schopen svůj názor říct nahlas…

Ladyrebeko, úmrtí po očkování opravdu není hloupost, dítě může být klidně zcela zdravé a umřít - nebo mít trvalé následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
11.3.11 09:14

ahojík
určitě se to tu rozdělí na dva tábory jedny budou velebit osvícenému panu doktorovi… a ty zastánkyně neočkovat!
a naopak na ty, kteří by naopak očkovaly…

těžko říct kde je ta pravda tu si musíš najít sama..
já mám pediatričku která je podle mne dooost dobrá dělá mimo jiné i homeopatika a akupunkturu.. takže léčí i těmito nealternativními prostředky… a přesto radila očkování!
takže já sama jsem nechala naočkovat… a raději v nižším věku, kdy ještě kojení napomáhá… dětskému organismu…
netroufla bych si odmítnout základní očkování! to je podle mne blbost! a jestli nechat očkovat proti žloutence, pneumokokům, klíšťové encefalitidě… atd…????? za mě ano! malej prošel očkováním povinným i prevenarem.. a nebyl žádný problém! až přijde čas nechám i meningitidu, žloutenku a klíšťovku…
ale např. očkování proti neštovicím… jsem odmítla… rotaviry jsem také odmítla… nenutí mě.. nechá mi výběr a je mi pouze nápomocná radou… :wink:

Příspěvek upraven 11.03.11 v 09:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846

Přesně z toho důvodu (malá účinnost, zbytečná zátěž organismu) toto očkování naše děti nemají. Jedna zbytečná škaredá reakce na očkování mi stačila.

Neteř nechali očkovat - měla časté záněty středního ucha, tak tam by i indikace byla, nicméně je mívá pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651

Moudrý pan doktor, važ si ho! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.3.11 09:17

Teda takového doktora bych moc moc chtěla. Já jsem se nechala u prvního zblbnout tou vyděračskou reklamou, dalšímu už nedám, leda by se objevili nějaké problémy, jako časté záněty a tam bych si nechala nejdřív udělat rozbory, zda jsou ty záněty způsobené právě těmi kmeny z vakcíny. Často nejsou :zed:
Mnohem důležitější je umět zavčasu rozpoznat příznaky pneumokokové infekce a dojet včas k lékaři.

LadyRebeko, no jo, taky názor. Chtěla bych žít v takovém světě nevědomé jistoty, protože je to velice příjemné, bohužel jakmile se člověk začne ptát proč, jak, co, tak tuto jistotu ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek