Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak se u vašich dětí projevila epilepsie? Syn se dnes při blikající reklamě v televizi několikrát za sebou roztřásl - krk a hlava, jako kdyby se oklepal hlavou a rameny. Dělá to klasicky když čůrá, ale tohle bylo jiné, plena byla pak suchá. Nechci plašit ale na druhou stranu to nechci ani podcenit.
@Diane1990 píše:
10 měsíců
ježiš ten je vůbec nemá koukat na tv to mu přetíží mozeček pak se nediv že divně reaguje je toho na něj moc
@ka2ka na TV se nedívá…pouštíme ji 2× týdně večer s manželem když už spinká, ale dnes jsme ji pustili ještě než usnul…
@Diane1990 píše:
@ka2ka na TV se nedívá…pouštíme ji 2× týdně večer s manželem když už spinká, ale dnes jsme ji pustili ještě než usnul…
hele nevím že by to byl hned epileptický záchvat to asi ne, ale blikající věci ho můžou vyvolat i u dospělého to je fakt
jestli takhle zareagoval jen ted na tu tv tak bych ho jen pozorovala a už jí nepouštěla uvidíš jestli to udělá i jindy
@ka2ka přišlo mi to zvláštní. Já právě neviděla nikdy žádného člověka s epilepsií, tak vůbec nevím jak si ty příznaky představit. Každopádně budu ho pozorovat a uvidíme ![]()
Mohla ho jen „přejít zima“. To se taky oklepu. Kdyztak ho sleduj a na roční prohlídce se zeptej pediatra.
@Diane1990 píše:
@ka2ka přišlo mi to zvláštní. Já právě neviděla nikdy žádného člověka s epilepsií, tak vůbec nevím jak si ty příznaky představit. Každopádně budu ho pozorovat a uvidíme
No on ten epileptický záchvat má dost podob. Může být i celkem nenápadný. Takže podle toho, jak ten záchvat vypadá, se to jen tak diagnostikovat nedá. Prostě bacha na televizi, pozorovat, kdyžtak zkusit natočit na mobil a konzultovat s lékařem, kdyby se to opakovalo.
Ahoj holky, nechci zakládat novou diskuzi, není některá z Vás neurolog, potřebuji se na něco zeptat.
@mamule42 píše:
Ahoj holky, nechci zakládat novou diskuzi, není některá z Vás neurolog, potřebuji se na něco zeptat.
je tu @Baba