Epiteptický záchvat

10052
26.9.10 18:08

Epiteptický záchvat

Ahoj, chci Vás poprosit o zkušenosti

můj synovec dneska dostal z ničeho nic epileptický záchvat, při odpoledním spánku najednou začal chrčet, třást se a upadl do bezvědomí, ted je v nemocnici, není tam žádný doktor a nikdo není schopnej nám pořádně něco říct

chci se zeptat jestli máte s nečím takovýhle zkušenosti, jestli je to trvalé nebo jde jen o náhodný záchvat, a jak probíhal zdravotní stav v budoucnu

díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
26.9.10 18:14

zuzko, ono je to strašně individuální..

Mám kamarádku, kterou takové záchvaty přepadaly od dětství, a to přibližně 1× za rok - a bylo jedno kde - doma, na ulici, v tramvaji. Bere na to léky, pravidelně dochází na kontroly.

Budu držet palce, ať je malému brzo lépe!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
26.9.10 18:17

Neda se to takhle rict,epi zachvatu je mnoho,ruzne formy,sily a tak.Musi se prokazat na EEG,pokud se nepletu.Moc drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.9.10 19:22

Kolik je mu let? Cim starsi, tim lepsi. Epilepsie u kojence je celkem nic moc (nejsou-li to jen febrilni krece), epilepsie u deti spis lepsi, casto ma tendence po puberte vymizet, ale muze i pretrvat. Je mnoho tipů a dost se od sebe lisi. Usinani je rizikove obdobi, asi mu odpoledni spanek zakazou.
Epilepsie vetsinou neni onemocneni nejak devastujici zivot, ale nese s sebou omezeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
26.9.10 19:26

Myslím si, že epilepsii ještě musí dokázat podle nějakých vyšetření EEG atd..
Můj malej měl febrilní křeče a hodně to bylo podobné epileptickému záchvatu, ale to bylo naštěstí vyloučeno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
26.9.10 19:53

Aby se potvrdila epilepsie,musí se udělat EEG vyšetření,popřípadě také magnetická rezonance hlavy.Museli by na mozečku najít ložisko,podle toho,kde bude a jaké bude se bude odvíjet i léčba.Jak už holky psali epileptických záchvatů jsou spousty a taky průběh je individuální stejně tak četnost.Epilepsie může být poúrazová,vrozená.Hlavně ji spouští různé změny životního rytmu,záblesky světel,nepravidelnost.Někdy se vyléčí úplně někdy přetrvá do dospělosti.

Jako malá jsem ji měla,měla jsem vrozenou a spustila se mi po úraze hlavy v šesti letech,byla jsem nějakou dobu v nemocnici a pak až do 15 let jsem byla léčena a pozorována,přestože záchvaty jsem měla jen do 10let.Nyní jsem zcela zdravá,na žádné kontroly nechodím,léky neberu a ani nemusím dodržovat žádná režimní opatření dle EEG ložisko vymyzelo.

Přeju,aby to nic nebylo a když tak hlavně nějaká lehčí forma,není to nějak hrozný,ale jako puberťačku mě štvalo,že nemůžu na diskotéku,kdykoliv chci,že musím chodit spát v osm i o víknedu a vstávat v sedm a další a další věci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.9.10 20:26

Nečetla jsem diskuzi. Víš určitě, že to byl epiletpický záchvat? Tato diagnoza se nestřílí od boku, musí ji potvrdit složitá vyšetření, která se mohou provést nejdříve 14 dní po prodělané příhodě.

Každopádně přeju, ať je vše v pořádku a je brzy doma :kytka:
Mám ve svém okolí dospělou epileptičku, žije a vcelku normálně funguje. Porodila, stará se o děti. Bere léky, naposledy měla záchvat před 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
26.9.10 20:47

Ahoj díky všem malému jsou 3 roky

no řekl nám to tchán, a tomu prý řekly doktoři, jak jsem psala víc nevím, máme o něj strach tak jsem se chtěla trochu informovat a co jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
27.9.10 14:30

Ahoj, jak už tu bylo napsáno Epilepsie se určí podle EEG nebo MR mozku. Pokud se objeví nález nasadí se léčba, ale to neznamená, že na lečbě musí být do konce života. U malých dětí křeče často způsobí zvýšená teplota, námaha u větších pak míhající se světlo, vyčerpání, nespavost, atd. Někdy je nutná rvalá léčba,někdy stačí omezit rizikové faktory. Uvidíš co vám dneska řeknou, určitě už EEG natočili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
27.9.10 21:04

myslíte že je možné že by dostal ten záchvat z nějakého řekneme vyčerpání?? On je to takový malý dáblík celý den se nezastaví, ale za celý den nic nejí a když už jí stojí to za prt, nejí žádné maso ani mléčné výrobky, jen potraviny co by nemel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.9.10 21:46

provokujici faktory jsou

• nevyspani
  • jakakoliv telesna zatez (nemoc, unava)
  • horecka
  • porucha vnitrniho prostredi (mineraly)
  • alkohol, resp. klesajici hladina alkoholu, ci vysazeni nekterych tlumivych leku
  • nekdy blikajici svetla v urcite frekvenci

kazdy ma narok na jeden provokovany zachvat v zivote. jeden epilepticky zachvat neznamena epilepsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
27.9.10 22:24

pudlo díky, přesně tohle mě zajímalo, všichni doufáme že to byla jen náhoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie