Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s epoptavkou včera mi byla dokončena registrace stím ze jsme se s paní po telefonu špatně pochopili i přesto ze jsem účet ještě vůbec nevyužila neproběhlo přihlášení ani mi od nich neprisla zakázka chtějí zaplatit 17000 myslíte ze by šlo zrušení i bez toho placení? Popřípadě jak bych na to měla jít. Děkuji
@Anonym20111883 píše: Více
Za co konkrétně máš proboha zaplatit 17 tis. Kč?? ![]()
Za to ze semnou uzavřeli smlouvu ale bez využití z moji strany je to jeden den a paní mi dneska tvrdila ze uhrazení musí bit jinak dojde k vymáhání přijde mi to jako blbost nebudu přece platit 17000 za něco co jsem vůbec nevyuzila
Asi ses tam registrovala jako dodavatel přečetla jsem si obchodní podmínky a to bude asi ten registrační poplatek. Když si uzavírala smlouvu souhlasila jsi s tím.
Je jedno zda to využíváš nebo prostě smaotná registrace je takto zpoplatněna s tím že oni ti pak mají povinnosti ti minimálně jendou měsíčně poskytnout dodávku.
jinak klasičtí šmejsi
Epoptávka recenze a zkušenosti zákazníků skupina na facebooku.
Příspěvek upraven 25.07.25 v 12:15
Tady máš zkušeností přehršel: https://www.emimino.cz/…race-130754/
Ty jsi špatně rozuměla. Oni rozuměli dobře, ale pokud si nenahráváš hovory, tak tě teď budou ždímat, protože budou tvrdit, že jsi uzavřela s nimi smlouvu.
Ty jsi OSVČ a týkalo se to tvého podnikání?
Nemusíš, pokud máš nahraný hovor anebo pevné nervy.
Hlavně, pokud víš jistě, že jsi žádnou smlouvu telefonicky neuzavřela. Ať oni dokážou, že jsi ji uzavřela!
Jestli jsi OSVČ, tak uzavřenou smlouvu zrušit nelze. Ochrana spotřebitele svědčí jen spotřebiteli, tj. fyzické osobě vystupující jako spotřebitel (tedy netýká se to jeho případného podnikání). Musíš tvrdit, že jsi žádnou smlouvu neuzavřela, pokud to víš jistě. Když jsi smlouvu neuzavřela, tak není co rušit. Když řekneš, že chceš smlouvu rušit, tak přiznáváš, že jsi ji uzavřela.
Je na nich, aby soudu dokázali, že s tebou nějakou smlouvu mají.
Co je to za nápad, vybavovat se z telešmejdy? Ty sis spletla aktivní telemarketing s linkou důvěry, viď?
Příspěvek upraven 25.07.25 v 15:14
Ano, jsme OSVČ paní volal stím ze po registraci mi budou chodit zakázky řekla ze první měsíc je zdarma ze nic platit nemusím proto jsem taky souhlasila poté mi hned přišla faktura na e-mail
To mate pravdu jelikož jsem začínající podnikatel tak mi to přišlo super kdybych věděla tak si ten hovor nahraju
No, tak jako začínající podnikatel se nauč a napiš si postupy uzavírání smluv. Teď už víš, že nemáš smlouvy uzavírat tak, že ti někdo zavolá a nabídne ti cokoliv podle vlastních obchodních podmínek.
Zásady kontraktace po telefonu:
A hovory si radši nahrávej.
Takovéto, že ti někdo zavolá, o kom jsi předtím neslyšela a nabídne ti báječnou službu, o které slyšíš poprvé podle svých obchodních podmínek, které předem nemáš prostudované, to je na 99 % šméčko.
Vůbec se s ním nebav, hned na začátku řekni, že výslovně vylučuješ uzavření smlouvy během tohoto hovoru a nic, co řekneš, nemá být chápáno jako uzavření smlouvy. Nanejvýš ať ti via SMS pošle odkaz na své stránky a zdůrazni, že smlouvy po telefonu příchozími hovory uzavíráš výhradně podle svých vlastních obchodních podmínek.
Teď už to víš, vytiskni si to, napíchni někam na nástěnku, každé ráno si to přečti a řiď se tím.
Tady máš postup někoho, kdo s nimi vyběhl:
Už z toho, že mi někdo řekne, že měsíc je zdarma, se dá odvodit, že služba jako taková nebude zdarma. To jsi se nezeptala na cenu služby, nečetla jsi obchodní podmínky?
Bacha, teď s podobnou praktikou obvolává firma Dobrý kontakt - dobrykontakt.cz Zavolají, že jde jen o pravidelnou roční kontrolu údajů prezentace, kterou u nich už máte a když údaje odsouhlasíte a s tím i nenápadně, že chcete pokračovat v prezentaci, tak to máte za cca sedm tisíc. Nejlepší se vůbec nebavit a položit to. Cokoliv řeknete, mohou později prezentovat jako souhlas.