Erasmus s dětmi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já bych to zkusila, je to skvělá příležitost a s dětmi ve škole už to bude významně komplikovanější.
Podporu manžela máš a vrátit se můžeš případně vždycky. Takže za mě je to dost safe
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Překvapilo mě, že máš jen základy jazyka a zkoušky bys chtěla raději v angličtině. Takže přednášky budou v tom jazyce, spoustě věcí nebudeš rozumět, a pak si to večer, až děti usnou, budeš překládat? Na jaké úrovni máš ten jazyk? Aby to nebyl ještě větší mazec, než si myslíš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, výuka bude v jakém jazyce? Já bych si Erasmus s dětmi vůbec nedokázala představit, tedy se svými. A co máš za obor, alespoň přibližně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pučálkovic.Amina To je pravda. Jazyk jsem se učila deset let, takže možná tak B1 teď mám. Může to být kámen úrazu.
EDIT: léto by bylo na osvěžení jazyka, si myslím.
@Emka135 Obor bezpečnostní studia.
Jde o předměty, které jsem měla na bc státnice, plus mezinárodní vztahy, kde snad angličtina nebude problém, ale může být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si udělej nějaký rozřazovací test, ať víš, kde jsi. S B1 budeš mít problém, musela by ses doučit na B2.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Výbojka píše: Více
Díky. Takže výuka a zk budou německy?
Tak jestli ti znalosti budou stačit? A z práce tě na tak dlouho pustí? Na Erasmus se nedělají nějaké zkoušky předem z jazyka? A jak je to v případě nedokončení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emka135 z práce? Jsem na RD. Diteti je rok a čtvrt, v době školky DE skoro dva roky, v ČR by šel až v 2,75 letech.
V případě nedokončení se vrací poměrná část stipendia. Podle délky pobytu nebo podle poměru získaných a zapsaných kreditů.
Mail pro zahraničního koordinátora mam rozepsaný, ale trvá mi to, jak to píšu německy. A hrozne podobně, takže bude určitě týden odepisovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Výbojka píše: Více
Jee promiň…jsem hotentot
jak jsi psala o povýšení…tos myslela výhledově po RD. Stejně si to s dětmi nedovedu představit, taky jak by to studium bylo náročné časově? Synovec výhledově řeší taky Erasmus, asi příští akad.rok letní semestr, Portugalsko, ale je to mladý jinoch bez závazků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyjo husty. Souhlasim s tim, ze jestli jet, tak ted. Ze skoly bys je uz tahat nechtela. Pusobis samostatne, odvazne a pripravena to zvladnout. Tak to zkus ![]()
Uskali, ktere bych videla u sebe a svych deti:
Ja za dva tydny obhajuji disertaci a koncim doktorat konecne. A prijde mi, ze s detma se mi vyrazne hur pamatuji veci nez pred nima (ale taky je to mozna vekem
).
Vyuka v jazyce, ktery neovladas nebude moc prinosna. Takze by to chtelo nejaky intenzivni kurz.
Mit osetrene co bude, kdyby se stalo neco tobe, nebo jednomu diteti a tys musela byt v nemocnici.
Jestli ma otec deti v planu jezdit na vikendy a vzit si nekolik tydnu neplaceneho volna (treba na tvoje zkouskove?), tak byste to dat mohli.
Jsi dobra, jdi do toho! Drzim palce a taky me zajima jak to bude dal. I to jak a co resite na miste. Pis nam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grety Rada se pak ozvu! Tyjo, doktorát! Držím moc pěsti, to je sen! Jak jsem do školy nastoupila už těhotná, mezi bc a Mgr si dala rok porodní pauzu a teď dodělávám, tak si muž stále dělá srandu, že se třetím dítětem přijde doktorát. ![]()
Akorát mám teda velkou výhodu v tom pamatování, mně se po porodu paměť zlepšila, je teda zoufale selektivní, ale naučila jsem se učit: při kojení, v pěti minutách klidu, v řevu a při hraní.
Taky podezřívám nějaké vitamíny na kojení, jako jsou omega3mastne kyseliny, jestli to na mě nemá vliv. Držím pěsti moc, jsi hustá.
Když vyjedeme, ráda tu napíšu i nějaký deníček o tom. Mail jsem včera poslala v němčině i angličtině, tak čekám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Výbojka no ne ja husta nejsem, mela jsem vetsinu prace, vcetne statnic, nastesti hotovou jeste pred detma a prerusovala jsem studium. Vracela jsem se k tomu az byl mladsi v detske skupine. A na statnice bych se ted uz ucit nechtela.
Ty kdyz to das s detma, tak to budes mit super v praci. Deti uz trochu odrostle a nebude se te tykat to „preruseni kariery“. Ale mas to ted tezsi nez bezdetni studenti, to je bezdebat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit