ERCP vyšetření

2941
21.7.16 18:22

ERCP VYDETRENI

Ahojte, v Pondeli me ceka vysetreni ERCP ucpane zlucove cesty a zlucnik, chtela jsem se zeptat kdo jste na tom byli zda to je bolestive a jake to je, hrozne se toho bojim… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
982
21.7.16 19:44

Já jsem na tom byla, taky žlučník, dělali mi to ještě v šestinedělí. Není to tak hrozné, je pravda, že si z toho moc nepamatuji, protože jsem dostala oblbováky. Pamatuji si, že jsem si lehla, obmotali mě ochrannými „plachtami“ nevím jak to jinak nazvat, protože se jedná vlastně o rentgen, pak mi něco píchli a pak si už jenom pamatuji, že jsem musela otevřit pusu a dávali mi tam ten rentgen a to je všechno, co si pamatuji, po nějaké době jsem už jela na pokoj, kde jsem musela zůstat ležet nějakou dobu, už si přesně nepamatuji jak dlouho ale myslím, že to byly 3 hod. Hlídají jestli se při vyšetřeni něco nepo…, většinou dojde k podráždění slinivky, co se mi taky stalo, ale nijak jsem to necítila, poznali to pak jenom z krve, proto mi museli operaci žlučníku posunout o den. Jo a před zákrokem jsem nesměla nic jíst a pít. Ale dostala jsem opravdu nějaké silnější oblbováky, asi proto, že jsem byla v šestinedělí a ještě asi měli strach z hormonů, že bych se jim tam moc hýbala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2941
23.7.16 07:47

@Isia a na ten žlučník jste musela?? Mě právě říkali, že mi to tím vyčistí a žlučník pak ambulantně, že to nemusí hned… A jaké jste měla příznaky?? já jsem celá žlutá, zvracím a bolí mě žaludek :(, doufám že to pomůže… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
23.7.16 08:35

@martinkaaa89 oblbnou te tak, ze budes uplne mimo. Vytahaji kameny, ktere mas ve zlucovodu, ale nedostanou se do zlucniku, takze hrozi, ze se z neho zase nejake kameny ovolni - proto je to docasne reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
23.7.16 11:41

@martinkaaa89 Já jsem žlučovody měla čisté, byla jsem tam jenom pro jistotu před operací. Já jsem dostala žlučníkový záchvat, žlutá jsem nebyla, ale zvracela jsem, hrozné bolesti, měla jsem špatné krevní testy, tak si mě hned nechali v nemocnici. Tak jak píše Pudloslava, ERCp nezbaví kameny ve žlučníku, takže pak hrozní zase uvolnění žlučníkových kamenů a žlučníkový záchvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí