Erik nebo Marek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15217
1.1.18 22:33

@Innocence Mě se ty jména líbí obě v základním tvaru, nebo případně zdrobnělina, ale žádné hloupé zkratky Mára, Erďa to je děs, to ráči jiné jméno i když zkomolit se dá všechno :D Já osobně bych volila spíš Marka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10922
1.1.18 22:34

Z tehle dvou by to u mě vyhrál jednoznačně Marek, ale není to jméno, které bych svému dítěti dala. My když vybírali jméno pro syna, tak jsem si chvílema byla jistá, že nám ho nakonec budou muset pojmenovat úředně, jak byly naše představy odlišné. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
1.1.18 22:35

Za mě Marek.
Tobě se nelíbí Marek, jemu Erik, volila bych jiné jméno. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6915
1.1.18 22:39

Jednoho Erika znám a údajně má už od školy přezdívku „Žeryk“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
1.1.18 22:41

@Innocence
Marek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
1.1.18 22:43

Marek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
1.1.18 22:44

Vybrat to, na čem se shodnete oba. My máme také rozdílný vkus, dnes mám termín a teprve před týdnem jsme to rozsekli (a to neznáme pohlaví- naschvál, takže to máme u obou pohlaví). Ale za mě je to takové „pěkné“'dohadování a s termínem v dubnu máte ještě spoustu času. A i je potřeba si tolik nestat za svým a otevřít hlavu partnerovym navrhum.
Z těchto dvou: u Marka by mi vadilo že nemá jiná oslovení, Erik ale vlastně taky skoro ne… k českému příjmení by se mi Erik příčilo a dle mě teď se vrací do módy „nemoderní“ jména- za mě Marek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
1.1.18 22:47
@Gnaar píše:
Jednoho Erika znám a údajně má už od školy přezdívku „Žeryk“ :mrgreen:

To je strašný :zed: a jinak je Erik cikánské jméno, ale to třeba i Daniel.

Mně se líbí jméno Jáchym už od dětství a s moc velkým pochopením jsem se nesetkala… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
444
1.1.18 22:52

V základním tvaru se mi víc líbí Marek, těm co, znám se říkalo buď Máro, Maxi nebo Mařeno :? Erik se mi nelíbí, připomíná mi to ten zvuk, když člověk škytne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3821
1.1.18 22:53

My jsme meli na sidlisti dva psy jmenem Erik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
1.1.18 22:55

Z těchto dvou za mě také Marek. K těm „statisícům Marků“, nevim, jestli se mi schválně vyhýbali, ale doposud jsem se setkala jen s jedním nositelem tohoto jména ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
1.1.18 22:59

Jak já tomuhle dilematu rozumím! Máme děti tři, dvě holky a kluka. U holek nebyl nejmenší problém se jmény, u třetího jsme taky měli holčičí jméno v cuku letu… akorát že pak se potvrdilo, že to bude kluk. Probírali jsme to horem dolem a nakonec v zoufalství vybrali večer předtím, než jsem v porodnici musela odevzdat to lejstro pro matriku. :lol: Za mě Erik, nad tím jsem uvažovala taky. :) Ale zkracovala bych to Riku nebo Riki. Jinak ovšem souhlasím s tím, že pokud se neshodnete na vašich tipech, měli byste vybrat něco, co se vám bude zamlouvat oběma. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.1.18 23:02
@Klopotkova píše:
To je strašný :zed: a jinak je Erik cikánské jméno, ale to třeba i Daniel.Mně se líbí jméno Jáchym už od dětství a s moc velkým pochopením jsem se nesetkala… :nevim:

Namátkou znám dva a oba jsou modroocí a k romům mají daleko. U nás davají i takovou pecku jako Evžen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
1.1.18 23:03

A ještě mě napadlo, že by třeba pomohlo ve výběru, když budete vědět, co které jméno znamená? Podle mé chytré knihy je Marek „bojovný, válečnický, bojovník“ (latinský původ), zatímco Erik „všemocný, ctihodný, vážený vládce“ (skandinávský/germánský původ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
1.1.18 23:03

Marek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie