Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Líbí se ji obe jména stejně, ale jen v původním znění, nedala bych proto ani jedno, právě kvůli zkomoleninam a zdrobnelinam, které se mi u těchto jmen vůbec nelíbí.
Známí mají Marka, jako miminko byl Mareček, coz je asi nejméně ošklivé, pak Maru, Mára, když zlobil, nebo mu něco narizovali, tak dokonce Maruno a dodnes je vse možné, ale Marek výjimečně. Sousedovi Markovi nereknou jinak než Mára.
Spolužák dcery byl Erik a slyšela jsem její matku volat na něj Éro a Eruno. Děsný.
Jméno Erik mi přijde hrozné. Marek normální, ale nedala bych ho. A co tedy kompromis jiné jméno? Do dubna času dost. Když chce manžel jedno, ty druhé, tak vymyslete jiné. A asi bych nedala Marka, pokud se ti nelíbí.
@pe-terka píše:
a kdyby by holka, jak by se jmenoval? Říkáš, že na ni by to bylo snazšíTřeba existuje něco podobného v mužské verzi…
Kdyby to byla holka, byla by to Monika. I Linda se nám oběma líbí. Ale u kluků se rozcházíme.
@Russet
Je super být naladěn na stejnou vlnu jako partner
![]()
@adresa Éro a Eruno se mi teda taky příčí
A Mára, Maruna
![]()
Holky, duben je sice ještě relativně daleko, ale stejně
. Kdyby aspoň ta moje drahá polovička nebyla tak umanutá ![]()
Obě jména jsou krásná. Oslovení „Máro“ mi připomíná Máru Holečka
, takže ani to by mi nijak nevadilo.
@Innocence píše:
Kdyby to byla holka, byla by to Monika. I Linda se nám oběma líbí. Ale u kluků se rozcházíme.Holky, duben je sice ještě relativně daleko, ale stejně. Kdyby aspoň ta moje drahá polovička nebyla tak umanutá
Tak nevím, mužké s Monikou mi nejvíc přijde podobné Dominik
Nebo Mikuláš či Nikolas. K Lindě mě nenapadá nic.
@Celina píše:
@Innocence opravdu je pro tebe směrodatný názor úplně cizích lidí na internetu při výběru jména pro VAŠE dítě??![]()
![]()
Nejsem zdaleka jediná, kdo se tu ptá na názor na jméno a zajímá mě, jaký názor má okolí na jméno, které bude moje dítě mít, už kvůli němu. A když se holt nemůžeme domluvit doma, proč se nezeptat
?
@Celina píše:
@Innocence opravdu je pro tebe směrodatný názor úplně cizích lidí na internetu při výběru jména pro VAŠE dítě??![]()
![]()
Mě zase fascinuje tohle
proč sem teda píšeš když ti to tak vadí?
Za mě Marek, důjstojné chlapské jméno.
@Celina hlavně je tohle veřejná diskuze, tak pardon.Je to její věc jestli se tu zeptá.
@Celina klid,však píšu pardon. A nedělám mluvčího, píšu za sebe.
Znamenají skoro to samo, tak jestli bude vypadat Skandinávský tak Erik, a jestli jako Ital tak Marek.
Za mě rozhodně Marek, je to mý nejoblíbenější jméno pro kluka
Erik se mi nelíbí.
Ahoj,
líbí se mi obě, ale myslím, že na Marečka je více alternativ. Takže bych dala Máru ![]()
Zase Eriků moc není (žádného neznám) ![]()
I když, čím víc nad tím přemýšlím, tím víc se mi Erik (Riki) líbí
![]()