Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky
,
jdu za vámi ohledně jména pro miminko
. Termín mám v dubnu a s největší pravděpodobností to bude kluk
. No, výběr jména je pro nás těžší, než kdyby to měla být holčička
. Co se mě týče, moc se mi líbí jméno Erik. Partner je zase neoblomný v tom, že chce Marka. K jakému jménu se přikláníte? U Erika se mi líbí veškeré možné verze oslovení (Erik, Erďa, Erí, Eriček,…). Marek není nejhorší, ale jen v tom svém základním tvaru, alespoň pro mě. Třeba na oslovení,,Máro" jsem alergická, vůbec se mi to nelíbí.
Tak teď babo raď
. Nějaké pro a proti od vás? ![]()
@Innocence take zalezi na prijmeni. Minus je, ze Marek ma v dubnu svatek. Pro me jsou prijatelna jmena obe. A co udelat kompromis a dat treba Radka?
Z těchto dvou určitě Marek. Nejlepší by ale bylo vybrat jiné, přijatelné pro oba bez výhrad.
@M-i-ch-e-l-l-e píše:
Za mě Marek. Jméno Erik se mi nelíbí.
Jsem na tom stejne ![]()
Asi marek..:)to je pěkné jméno…eriku to slyším tady na kladenským sídlišti furt… ![]()
Marek, ale jméno se mně líbí v základním tvaru.
Oslovení Máro také nesnáším.
Holky, kompromis by byl fajn, ale my máme naprosto rozdílný vkus na jména. Co se líbí mně, nelíbí se partnerovi a naopak
. Takže to bude asi ještě „boj“. Příjmení je naprosto běžné, podobné jako třeba Vyčítal ![]()
Marek, a jen tak mimochodem, Erďa mi přijde strašný. A Marí mu můžeš říkat taky (a taky je to strašný)
@jita22 píše:
Marek, a jen tak mimochodem, Erďa mi přijde strašný. A Marí mu můžeš říkat taky (a taky je to strašný)
Ano, Marí je hrozný
v podstatě se mi líbí jen Marek/Mareček.
Koukám, že Marek vede, to je pěkný ![]()
Erik je krásné a neotřelé jméno. A fajnové. Marků běhají statisíce. Vol Erika!!!
Je mi líto, ale za mne také Marek, obzvlášť k běžnému českému příjmení