Eroze rohovky u dítěte

Anonymní
25.2.25 20:56

Eroze rohovky u dítěte

Holky, dcera dnes syna rypla nehtem do ocicka. Bohužel tam má rýhu. Vyplachla jsem optlamo Septonex kapkami.. říká, že vidí normálně, neboli, neslzi.. zítra ráno hned zavolam na oční. Máte někdo zkušenosti? Zůstane rýha nebo zjizvi? Může špatně vidět? 🤔

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22587
25.2.25 21:04

Zanet rohovky boli jako pra.se. Uvidis, zda rano bude oko zalepene. Spatne by videl, kdyby tam byla jizva pres tu cast rohovky, co kouka. Neni to uplne pravdepodobne. Ja bych tam hodila na noc treba vidisic gel, ale predpokladam, ze dite uz stejne spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.25 21:12

@Oriseka měla jsem doma jen nové neotevřené kapky, ten optal a stalo se to právě večer, tudíž žádná otevřená lékárna poblíž. :cry: Úplně se desim rána co mě čeká..

• Citovat
  • Upravit
42
25.2.25 21:20

Ahoj, resili sme nedavno s miminkem, jeli sme na ocni pohotovost… Byla nedele odpoledne. Dostali jsme atb masticku na tyden. Zahojilo se to bez potizi, miminko hodne plakalo tesne po skrabnuti, pak uz vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
25.2.25 21:22

Jojo, taky jsme řešili na táboře, o větvičku, taky jsme dostali ATB kapky + mast. Že v principu v pohodě, jen se tam nesmí dostat infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
25.2.25 21:46

Zazila jsem a strasne to slzelo. Je mi divny, ze bys to videla okem, to mi prijde nejak moc. Jinak taky jsem mela atb mast, ale bylo to to nejneprijemnejsi, co jsem kdy zazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.25 07:26

@Oriseka @BigZ @j.a.n.i1 @tini holky, je možný, že tam teď ráno nic nevidím? Přijdu si jak blbec. Vcera tam byl ryhanec a dneska ráno nic nevidím, oko nebylo ani zalepené nic. Radši jsem ještě nakapala optal, jako večer.. tak nevím jestli teda plašit a volat Dr nebo to nechat být, když se jeví vše bez potíží.

• Citovat
  • Upravit
22587
26.2.25 07:40
@Anonymní píše: Více

Tak ono by byly ty antibiotika fajn preventivne, aby tam ten zanet nevznikl. Je to pak dost neprijemne a bolestive. Zatim tam neni-neni bolest, hnis, nic. Je mozny, ze tam nevznikne i bez atb., ale to ti nikdo nerekne. Deti casto nedokazi dodrzovat hygienu a nesahat si na oko, myt si poradne ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.2.25 07:59

ryha v rohovce a neboli ho to? nema nejak posunuty prah bolesti?
urcite jedte na ocni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.2.25 08:00

tak to nech byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
26.2.25 08:02

Ja bych asi pro jistotu zavolala, oni tam nakapou barvivo, které se váže jen na poškozenou rohovku, tak se jim to hezky zobrazí, jestli tam něco je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.25 08:17

@Oriseka @BigZ @Pudloslava tak jsem tam volala. Řekli, že stačí kapat optal, když nemá nějaké obtíže a sledovat. Případně kdyby se něco nezdálo, tak přijet.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA